Mumkundur ama ocak ayi yerine 1 Aralik'ta baslatmak daha mantikli olur. 56 yasinda 1 Aralikta o yil icin tum tutari odersiniz, Ocak ayina gelince de o yil icin tum tutari odeyip, 2 defa maksimum devlet garantisindne alirsiniz. Ertesi sene de ayni sekilde devame dersiniz.
Ben ugrasmam 5 BES ile, ama ugrasirim derseniz, benim dedigim daha mantikli bir yol olur.
sanýrým burada arkadaþ 1 besten çýkarken aldýðý tutarý diðer bes(lere) yatýrarak ona da devlet katkýsý almayý düþünüyor. böylelikle %30 katký alarak büyütecek ve en son besi de onun altýn vuruþu olacak muhtemelen
ancak önümüzde o kadar belirsizlik var ki bes konusu nasýl ilerleyecek bilemiyorum. Mehmet Þimþek sýký maliye politikasý uygular, bes de katkýlarý böyle mi devam eder, ek vergiler mi gelir vs tam bilinmezlik.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Merhaba,
Garanti emeklilik de 10 yýlýmý doldurdum. emeklik ve yaþ dolayýsý ile beklemenin bir anlamý olduðunu düþünmüyorum.
þu an altýn fonunda bekliyorum. Ayrýlmak için yaklaþýk 20 gün süre veriyorlar ama bu ortamda uzun bir süre gibime geliyor.
malum 20 gün içerisinde her þey olabilir. Bu hafta da faiz kararý var dolarda bir dalgalanma olacak malum. ama uzun vadede dolarýn kalýcý düþüþ yapacaðýna inamýyorum. tavsiyesi olan varmýdýr, veya ayrýlma tecrübesi olan.
Teþekkurler
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Asla Deðildir. Kendime öylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
altýn ne olur ile ilgili herhangi bir yorumum yok. ancak dövizin bu cari açýk ile düþeceðine ihtimal vermiyorum. sadece yaz aylarýnda artýþý yavaþ olabilir. Aylýk 70 krþ ile 1 tl arasý gibi, Ekim sonrasýnda 1 tl lere ve üzerine çýkmasýnýn muhtemel olduðunu düþünüyorum aylýk artýþýn.
bes te 10 yýlý doldurunca devlet katkýsýnýn %60 ý alýnýyor. ayrýca bugüne kadar elde ettiðiniz gelirden de %10 oranýnda stopaj kesintisi olacak. emekli yaþýný doldurursanýz bu kesinti %5 olacak.
ben olsam çýkýþýmý yapmadan önce öncelikle bu yýl için alýnabilecek maksimum devlet katkýsý için para yatýrýrdým. Sonrasýnda 1 Ocak da 2024 için de maksimum tutarda para yatýrýrdým. Bu son yatýrdýðým tutarýn da devlet katkýsý hesabýma geçtikten sonra çýkýþýmý yapardým. Þubat 15 falan gibi sanýrým hesaba geçer.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Asla Deðildir. Kendime öylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
Yer Ýmleri