Abi benim babada tam 2 adet bes bir kavc seneye doluyor.
Ta ilk zamanlardan.beri yaptýrýyor gecen acti getirileri ne.filan baktýk yani ben sistemi biliyorum getiriyi goturuyu fon deðiþtirmeyi devlet katkýsýný filan.
Babamla da tartisiyoruz bu konuda
Kendisi bundan seneler öncesinde bir emeklilik sistemine daha girmiþti orada paralar gitti.
Ctugrul hocam misali sistemi savunuyor duruyor ama hak veririm babama çünkü son 10 yýlýnda girmiþti
Ama.45 yas altý için gerek yok.
Þöyle düþünün beþ nedir abicim ? Fona parayý koyuyor 10 20 yýl sonra fondaki parayý alýyorsunuz.
Peki fon olayý senelerdir yok mu
Yani simdi devletin verdiði 10 yýl 20 yýl sonra vereceði 5 bin TL katký parasýný sistemi super yaptý ?
Fonlar her zaman vardý AC banka hesabýný istediðin fona gir çýk hem çýkarsn keserim ha da demiyor.
Benimde bir teklifin var sözleþme imzalayabiliriz.
Bana her ay 100 TL yatýr en az 10 yýl kalmak þartýyla çýkaran kesintiler yaparým.
Yýllýk ortalama getirin yatirdigin paranýn Yüzde 30 u olacak ayrýca erhan katký sistemine gore týpký devletini gibi devletin verdiði 25 ler 10 yýl sonra 3000 yapiyor faiz filan de 5000 yap.
Bende extradan 5000 vereceðim.
Simdi.seni cezbeden 5 yýl sonra enflasyon hariç alacaðýn 5000 mi yani ?
demek istediðini.anlatabildim mi yani devlet bu iþin reklamini yapincami sistem super oldu devlet toplamda 10 yýl sonunda 5000 TL verecek olmasýný mi super sisteme dönüþtürdü.
Bunlar küçücük avuntular deðil mi.
Bildiðimiz bankalarýn fon duzeneginin içine 10 yýl kitlemek þartý ile 5000 yerleþtirdiler
5000 TL extra param olacak diye en az 10 yýl paranýn kitkeyecekler
Bana 10 yýl para yaptýracaðýný taahhüt et bende verem 5000 sana
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri