Originally Posted by
Cautionary
Ben ekonomistim...doðru gördüklerimi destekliyor, eksiklikleri de vurgulamaya çalýþýyorum...bu þekilde ülke olarak daha iyi bir noktaya ulaþabileceðimizi düþünüyorum.
Nobel ödüllü Thaler in Nudge(dürtme) isimli bir kitabý var...özellikle yerel yöneticilerin ve siyasetçilerin okumasý gereken bir kitap...hedeflenen sonuçlara ulaþmak için nasýl bir yol izlenmesi gerektiðini örneklerle anlatýyor.
Ben bile kýt bilgimle, thaler in önerdiði metodoloji ile çok güzel bir sistem dizayn edebilirim...ama mevcut kafa yapýsý tasarýma, "ikna" ya önem vermediði, kiþisel tercihlerin önemli olmadýðý görüþünde olduðu için..bu tür ince dokunuþlara gerek duymuyor..bu nedenle de baþarýlý olamýyor.
ana mesajýmý da tekrar edeyim..bes özünde iyidir, mevcut sistem de hiç yoktan iyidir...eksikleri vardýr, hatalarý çoktur, umarýz ileride daha doðru adýmlar atýlýr.
halk zaten her yönden vergilendirilmiþ durumda.. millet sürünüyor..elinde 5 kuruþ kalmýyor pahalýlýk nedeniyle..
evet.. millet resmen sürünüyor.. bir eve 10 bin tl bir para girmiyorsa resmen sürünüyor demektir o aile.. normal bir insan gibi yaþamak, sosyalleþmek, hobi sahibi olabilmek..bunlar için gerekli en az 10 bin tl günümüzde..
kaldý ki halkýn önemli bir kýsmý zaten 10 bin tl yi rüyasýnda görüyor ancak.. asgari ücret 1600 tl.. yoksulluk sýnýrý 6000 tl civarý..
sonuçta millet sürünüyor akp politikalarý nedeniyle.. herhalde bu tartýþýlmaz bir gerçeklik..
SSK zaten var, iþizlik fonu kesintisi zaten var, kdv var, ötv var, gelir vergisi var..var var var..
þimdi tüm bunlar gerçekken ve millet gerçekten sürünüyorken BES sistemindeki bariz kötü niyetli uygulamalarý
"bes özünde iyidir, mevcut sistem de hiç yoktan iyidir...eksikleri vardýr, hatalarý çoktur, umarýz ileride daha doðru adýmlar atýlýr."
þeklinde bir ifade ile normalleþtirmek günümüz Türkiye sini açýklamaktan uzak.. bu sistemde ýsrar ile bariz kötülük yapýlýyor þu anda halka akp tarafýndan..millet tekrar girmeye zorlanacak sisteme, ve akabinde millet çýkmaya çabalayacak, ve çýkma sürecinde uðraþtýrýlacak angarya ile.. ne kadar abuk bir þey, ne kadar ilkelce.. diðer yandan sizin ifadelerinizin mesela haksýz yere hapse atýlan birisine su verildiðinde "en azýndan su veriliyor" demekten pek farký yok.. ben polyanna dizisini seyrettim çocukken, ancak günümüzde de yayýnlandýðýný bilmiyordum..
Son düzenleme : discretus; 19-12-2018 saat: 00:13.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri