Originally Posted by
Carrah
Hayatýmda hicbir zaman benden farklý düþünen bir insaný kendim gibi dusunmeye ikna etmeye çalýþmadým. Aksini ýsrarla yapmaya çalýþanlarý da hayretle takip ettim. Herkes olumlu olumsuz yanlarýný tartýp kendisi karar versin kalmaya bence. Bilgiye ulaþmanýn bu kadar kolay olduðu bir caðda aldatýlan da aldatilsin. Otomatik katýlým baþladýðýnda ben devam ettim eþim çýktý. Dün baktým aylýk gelirimin 1000 de 5 i civarýnda bir kesinti var ruhum bile duymamýþ. Toplam tasarruflarýmýn 100 de biri civarýnda bir tasarruf olmuþ. Þimdi ben bundan çýksam sn yetkisize ne zararý var kalsam sn human ve discretus a ne zararý var.
size zararý yok elbette..duruma göre.. yaptýðýnýz fon seçimlerine göre.. bazý insanlar zararda olabilir bazýlarý da karda..
umarým karlý durumdasýnýzýdýr..
ama ben zorla sisteme sokulursam bana zararý var.. bunu anlatmaya çalýþýyorum..
bu arada düþük ücretliler için kesilen rakamlar oldukça önemli.. zorla kesilen 100-150 tl eve et götürebilmekle götürememek arasýndaki fark olabilir.. cidden durum budur.. 15 bin brüt mertebesinde olanlar içinde aslýnda ayda en az 400-500 tl demek.. insanlar bu parayý kendileri yönetmek istiyorsa karýþmamak lazým.. millet sonuçta her türlü vergisini veriyor..sigorta þirketlerinin ve hukumetin kölesi deðiliz.. kendi zevklerimiz, tercihlerimiz var bu parayý nasýl deðerlendireceðimiz konusunda..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri