Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Bu konuyu biraz daha açabilir misiniz?
Üstadým, çok muhtemelen 2020 yýlý içerisinde tahvil faizlerinde 2018 sonunda baþlayan benzeri agresif bir hareket görmeyeceðiz. Bu bakýmdan Altýn % Faiz arbitrajýna uygun marjlar yakalayamama ihtimaline karþý deðiþik alternatifleri de deðerlendirmelerimize almak gerekir diye düþünüyorum.Altýn fon her daim taban fon olacak bunda hiç bir kuþku yok. Bu ayný zamanda valör avantajý nedeniyle hýzlý hareket imkaný da saðlayacak, atýyorum günlük % 5-6 gibi düþüþlerde hýzlý bir þekilde pozisyon alabileceðim. 104-105 bin aralýðýna gelmeden hisse fon almam.
Deðiþken fonlarýn getiri ölçütlerine tam olarak hakim olamadým. EIB gibi bir fon bulsam bir dakika bile düþünmeden tüm portföyü o fona yatýrýrdým. Aylýk rakamlar yanýnda günlük deðiþimleri de not etmekteyim. Nasýl bir korelasyon gösterdiðini tespit edersem belki. Yoksa deðiþken, agresif deðiþken vs. Ýsmi bile itici þu an.![]()
Borsaya gelince.. Boðazýma kadar hissedeyim.ASELS, AYEN, HLGYO, PETKM.. Her telden var valla.
![]()
Merhabalar, Eurobond hariç döviz endeksli enstrüman içeren BES fonlarý gösteren liste var mý acaba. Bu fonlarý bulmakta zorlanýyorum. Ziraate yok sanýrým.
Bir de para piyasa fonlarý TL cinsi yoksa döviz mi oluyor. Bu fonlarý nasýl ve ne zaman deðerlendiriyorsunuz. Teþekkürler herkese bol kazançlar.
Yer Ýmleri