Gayet zor bir durum üstadým. Ben olsam diyemiyorum çünkü yerinizde olmak istemezdim.ABD seçimleri öncesi birilerinin -borsalarý düþürmek suretiyle- Trump'a yönelik hamleler yaptýðý oldukça net. Yoksa virüs mirüs hepsi hikaye. Bu ticari ve/veya ekonomik savaþýn boyutlarý konvansiyonel bir savaþa doðru evrilir mi bilemem ancak piyasalarda yaþanan bu volatilitenin bir süre daha devam edeceði aþikâr. Dow 25 binin altýna inerse Trump bey gider sanki. Çevresindekiler buna müsaade eder mi ya da ne kadar güçlüler bunu bilmemiz mümkün deðil. Þansýnýz bol, kararlarýnýz isabetli olsun.
Bende 3 deðiþim hakký olduðu için bir nebze olsun rahatým ve tamamen tepkiye oynama niyetindeyim. Bu süreci yatýrým fonlarý baþlýðýndaki EID alýþlarýma benzetiyorum. An itibariyle 110 bin seviyeleri hisse fon için makul gibi duruyor ama yarýn bir bakmýþýz direkt 105 bin açmýþýz.Grafik yorumda da dediðim gibi yaptýðým þey tamamen tepkiye dayalý ciddi risk almak.
Ve BES yatýrýmcýsýyým.
Biliyorum hiç olmadý ama dediðim gibi gen...Yapacak bir þey yok.
https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
Bir üst mesajdaki linkte Allianz fonlarýndan baþlýcalarýný da ekledim. Ýlave edilmesini istediðiniz baþka bir kurum varsa TEFAS kodlarýný yazýn, takip tablomuzu geniþletelim dostlarým.Bu tabloyu geliþtirmeye fýrsatým olmadý, sadece 2 kurum var. En az 5 kuruma çýkarmayý planlýyorum ancak piyasadan vakit bulamýyorum.![]()
% 25 lik Altýn fon satýþ Hisse fon alýþ talimatýný vermiþ durumdayým üstadým ve dahi son geliþmeler nedeniyle gayet üzgünüm. Yazmaya utanýr vaziyetteyim. Benim gibi yaþý gitmiþ, iþi bitmiþ beþ para etmez birini korumak adýna kendilerini siper eden gencecik evlatlarýma hakkýmý nasýl ödeyeceðim bilemiyorum. Mekanlarý cennet olsun.
Bende öðleden sonra %40 PPF, %15 deðiþken, %15 Eurobond, %15 Altýn ve %15 Hisse þeklinde daðýlým belirledim. PPF'den ve altýndan azaltma Eurobond ve Hisse ekleme gibi oldu.
geliþmeler hepimizi derinden üzdü üstadým. Umarým herþey bir an önce düzelir ve sað salim burunlarý kanamadan dönerler.
Sizin için hayýrlýsý ne ise o olsun üstadým. Ons altýnýn 1.700 civarýna hýzlýca çekilip sonra pozisyon deðiþikliðine gidilmesinin arkasýnda bir çok fonun hisse tarafýnda zorda kalmasý gösterilmekte. Bu durumu 2009 krizinde de yaþamýþtýk. Þayet böyle bir durum varsa Dolar/TL tarafýnda majör bir hareket olmadýðý sürece gram altýn fiyatlamasýnýn bir süre daha yatay-aþaðý yönde hareket etmesi beklentim dahilinde. Ons tarafýnda 1.500 seviyeleri haftalýk ortalamalarýn geçtiði yerler. Hisse tarafýnda beklediðim tepkiyi yakalayabilirsem o civardan tekrar Altýn fon yapmayý düþünebilirim. Ancak bu süreçte Dolar/TL 6.25'in üzerinde olmamalý. Yani gram altýn bazýnda 305 seviyeleri tekrar giriþ yapmak üzere oldukça makul duruyor öyle diyelim.
Ortalamalarýn geçtiði yer 113.500 civarý. Bu civardan Hisse fon satýþýný yapmayý planlýyorum dostlarým. Eski grafik aþaðýda:
https://www.hisse.net/topluluk/showt...81#post4183481Þu grafikteki fiyat barlarý ve pembe ortalama arasýndaki normalin ötesinde gerçekleþen açýlýma güveniyorum. Çok fazla sürmez bu, muhakkak arayý kapatma yönünde bir hareket yapacaktýr þeklinde beklentim ve umudum ve henüz kullanýlmamýþ 3 fon deðiþim hakkým var.
Yer Ýmleri