Bireysel emeklilik sistemi , Anadolu Hayat þirketinde düne kadara 2 ayrý hesabým olup her ay ikisi için toplam 600 tl ödüyordum ..
.... ama devlet katký payý adý altýnda insanlarý nasýl dolandýrdýklarýný öðrendikten sonra ..
... iki hesabýmý kapatým paramý alýp çýktým ...
Aman aman , olan varsa ve hala ödemeye devam ediyorsanýz , çok iyi düþünün boþuna para ödemeyin ..
Zarardan baþka bir þey deðil
.... devlet katký parasýný elde etmek için çook uzun yýllar kalýp , 56 yaþýnda olursanýz ve baþka baþka tamamlamanýz gereken unsurlar var ve belki vericekler ... ( o da çok az yüzdesini ) sözleþme içeriðinde küçük harflerle herkes görmesin diye ince detaylar var , hesabýnýza yatan devlet katký parasýný size vermemek için ellerinden geleni yapýyorlar !! ve erken çýkarsanýz zýrnýk yok ...
4-5 yýlda ayrýlýrsanýz , devlet katký parasýný kesinlikle size vermiyorlar , vermeyip sizden fazladan da para alýnýyor , giriþ aidatý ve 925 tl para , ve yaklaþýk 500 tl ayrý gider parasý alýyorlar
1.500 tl hesabýnýzdan düþülüyor eksik para veriyorlar ..
.... ilk ben bes'e katýldýðým vakit Ýþ bankasý servis görevlisi , müþteri temsilcisi devlet katký paylarýndan ayrýlýrsanýz ödemezler diye hiiiç bahsetmedi ,, sözleþme yapmaz diye sözleþme formunuda vermediler ,,, yani negatif konulara hiç girmedi !!!
....
milleti dolandýrmanýn farklý versiyonunu uyguluyor ,,,
Ýþ bankasý - Anadolu Hayat Emeklilik Bes ,
Gerçi tüm þirketler ayný ,,..
Mümkünse Bes'den uzak durun ,,, döviz , mevduat , altýn , Borsa ile daha çok haþýr neþir olup karlý olursunuz ,,
2.Bes'ten ayrýldýðýmda 3.yýlýn ortasýndayým ,,, 925 tl giriþ aidatý ödedim , ayrýca 400 tl kesinti , yaklaþýk 1.600 tl para ödedim , ( bana vericekleri ana paramýn içinden kesinti yaptýlar 1.600 tl ) 200 tl zararým var .. 3 yýlda kar payý vermediler.. yüklü kesintilerden dolayý .... Bes adý altýnda
dolaylý soygun yapýyorlar .. ...
Ýnanmayýn ,,,
Erken uyanýp Ayrýldým çook þükür rahatladým ,, darýsý sizlerin baþýna ....
Bes'in her türlüsünden uzak durun
Yer Ýmleri