sene baþýnda %85 (Dolar-Altýn-Hisse) %15 (PPF-Mevduat) seçmiþtim. Geçtiðimiz günlerde, %100 (Hisse-Döviz-Altýn) yaptým.
Sadece devletin verdiðini nasýl yapacaðýz? Yani devletin fonu getirisi çok az hatta bazen eksi bile oluyor. Bunun formülü bulundu mu?
AYlik doalr artis oranalri 1990'dan bugune. Ilgilenenler icin
https://eksisozluk.com/entry/131245684
Biraz can sýkýcý bir þey yaþandý. Dün saat 11.00 civarýnda portföydeki hisse pozisyonunu azaltýp 1/2 sini ppf'e çevirme talimatý verdim( türkiye emeklilik/ ziraat bankasý). Normalde bu emir bugun gerçekleþir ve öðleden sonra poetfoy degiþmiþ olurdu. Fakat öyle olmadý ve hala eski portfoy duruyor. Talimatýniz 21 aralik'ta geçerli olacaktýr yazýlmýþ. Ve böylece bugunkü düþüþe bu þekilde dahil oldum : ).
Allahtan orada bir miktar altýn da vardý. Bu tip bir gecikme yaþayan var mý BES özelinde? Veya örneðin, 1 ay içinde x kadar fon daðýlým emir hakkýnýz vardýr þeklinde bir kural olabilir mi? Iþin ilginç yaný perþembe öðleden önce verilen emir için salýya gün verilmiþ. Bilemedim sýkýntý benden mi kaynaklý acaba.
Eðer TEFAÞ'ýn sitesinden yanlýþ bakmýyorsam, borsadaki sert düþüþe raðmen Anadolu Hayatýn TEKNOLOJÝ SEKTÖRÜ HÝSSE SENEDÝ EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU (BHT) ve SÜRDÜRÜLEBÝLÝRLÝK HÝSSE SENEDÝ EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU (BHS) ikisi de günü yüzde 5-6 artýda kapatmýþ.
Yer Ýmleri