Aralýðýn son günü dahi maksimumumdan katký payý ödense, o yýlýn devlet katkýsýndan tam anlamýyla yararlanýlabilir mu ?
Aralýðýn son günü dahi maksimumumdan katký payý ödense, o yýlýn devlet katkýsýndan tam anlamýyla yararlanýlabilir mu ?
Ben besi aðýrlýkla dövizle hareket eden enstrumanlarda tutarak dövize karþý relatif getiri elde etmek istiyorum. 56 yaþýma geldiðimde alacaðým toplu tutarý, eurobond, temettü hissesi,etf vb ye bölerek cash flow yaratýp ek emekli maaþý elde etmeyi hedefliyorum.
Halihazýrdaki portföyümde bu þekilde zaten. Gelen temettü gelirleri ve eurobond kuponlarýyla portföyü büyütmeye ve bes e toplu ödemeye yapmaya çalýþýyorum.
Þuan bile kendimi finansal özgür ilan edebilirim ama mevcut iþim de gelirim yüksek ve býrakmamý gerektirecek stres ve býkkýnlýk henüz yok. Bakalým artýk hayýrlýsý.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
eðer bitiþ süreniz yakýn deðilse bence katký payý için yüksek yatýrmak mantýklý deðil.
benim sürem nisan 2023 de bitiyor, onumzdeki aralýk 2022 de duruma bakýp bende ona göre max rakam yatýracaðým.
ha ben iyi bir fon buldum ondan faydalanacaðým diye düþünüyorsanýz zaten katký payý fonun yanýnda devede kulak sayýlýr.
yanlýþým varsa dülzetin bende faydalanayým![]()
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Asla Deðildir. Kendime öylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
Teþekkür ederim herkese.
Þu durumda 10.yýl bitmeden hemen önce aralýk son hafta full yatýrýp, ocak ilk haftada ayný þekilde full yatýrýrsak 2 hafta içinde 2 yýlýn tüm devlet katkýsýný alabiliriz.
Yer Ýmleri