%30 a çýkan devlet katkýsý daha genelge yayýnlanmadýðý için uygulanmýyor.
benim 10 günde yatýrdýgým 40k için de bu genelye inþallah kapsamaya içine girer.
bu arada metlife dan çýkmadan befasta fon seçsem kayýp olurmu ?
metlife facia bir yer
%30 a çýkan devlet katkýsý daha genelge yayýnlanmadýðý için uygulanmýyor.
benim 10 günde yatýrdýgým 40k için de bu genelye inþallah kapsamaya içine girer.
bu arada metlife dan çýkmadan befasta fon seçsem kayýp olurmu ?
metlife facia bir yer
Selamlar,
BEFAS fonlarýndan ben de yararlanmak istiyorum. Ancak bir haberde BEFAS fonlarýna yatýrým yapýlmasý durumunda yýllar içinde iade edilen bazý kesintilerin iade edilmeyeceðini okumuþtum. Þimdi ayný habere ulaþamýyorum. Konuyu bilip açýklayan olursa çok makbule geçer.
ANE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Þu Befasý 2021 baþýnda açsalarmýþ AVR - AGESA EMEKLÝLÝK VE HAYAT A.Þ. TEKNOLOJÝ SEKTÖRÜ YABANCI DEÐÝÞKEN EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU alýnýrmýþ ama nasd** bu kadar primliyken almak cesaret ister gibi.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Yaþ 29.
Hem kendim hem eþim için BES planý baþlattým
FEF-%50
ALR-%30
FEO-%20
Saygýlar..
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
BES tarafýnda bu befas ile birlikte rekabetçilik baya arttý ve daha da artacak. 2 hafta önce spk bülteninde garanti emeklilik rekabet edebilmek için 3 yeni fon kurmak için onay almýþtý.
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2021&no=65
bes te yeni kabul edilen kanuna göre evlenme, ev alma, eðitim vs. de birikimin yarýsýný ödenecek diyor. þimdi benim bildiðim çýkmak istediðinde kesintiler kesilince kalanýnýn tamamý ödeniyordu. þimdi bu kanunla artýk besten tamamen çýkamayacakmýyýz? 56 yaþa kadar kesin beklenecekmi?
Yer Ýmleri