GHI - GARANTÝ EMEKLÝLÝK VE HAYAT A.Þ. KATKI EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU
Son 1 Ay Getirisi
%7,870116
Son 3 Ay Getirisi
%15,957618
Son 6 Ay Getirisi
%32,432432
Son 1 Yýl Getirisi
%82,546850
Biri size bes yatýrýmý kötü, devlet katkýsý eriyor falan derse ister küfredip (nezaket açýsýndan ben bunu tavsiye etmem) ister küfretmeden direkt engelleyip geçin...
Bes, siz fonlarýnýzý iyi seçip, sabýrlý yatýrýmcý olduðunuz zaman size çok iyi getiriler saðlar...
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Deðerli Arkadaþlar Merhaba,
Kamu görevi sebebiyle, Otomatik Katýlým Sistemi adý altýnda BES sisteminde bulunmaktayým. (Türkiye Emeklilik)
Baþlangýç tarihi: 2017
Aylýk Ödeme Þu an için: 6.600,00 TL
Yatýrýlan Tutar : 62.942 TL
Yatýrýlan Tutar Getirisi: 130.292,00 TL
Devlet Katkýsý ile Birlikte Genel Toplam: 203.000,00 TL
Sizlere sorum þu: Sistemden çýkýp, çektiðim ana parayý baþka bir BES platformunda deðerlendirsem daha fazla getiri elde edebilir miyim?
Otomatik katýlýmda fon deðiþikliði yapýlabiliyor mu?
OKS tarafýnda da baþarýlý fonlar görüyorum ama oks ye her dahil ettiklerinde 1 sonraki ay çýkmýþtým tam bildiðim bir alan deðil.
AJR - AXA HAYAT VE EMEKLÝLÝK A.Þ. OKS AGRESÝF DEÐÝÞKEN EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU
CHG - QNB SAÐLIK HAYAT SÝGORTA VE EMEKLÝLÝK A.Þ. OKS AGRESÝF DEÐÝÞKEN EMEKLÝLÝK YATIRIM FONU
mesela bunlar baþarýlý fonlar
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Sayin alfabetagama merhaba,
Tavsiye etmem. Fazladan kesintiye gerek yok bence. Eger mumkunse, otomatik katilimdan normal BES'e aktarim yapin. Eger mumkun degilse, burdaki odemeyi minimuma a cekip, nomal BES'den yeni bir hesap acip odemeleri yeni actiginiz BES hesabindan yapin.
Mevcutta yerlan otomatik katilim hesabini da 10 yil odemenizi tamamladiktan sonra oldugu gibi birakin. 56 yasina gelince alirsiniz.
Ben oyle yapardim sahsen.
Ýstihbarat aparatý paralý Pirefesör Veysel bilmemne, BES almayýn, Fon almayýn demiþ. Bunlarýn alayý iyi aile çocuklarý. Adý Türk ama çoðu ya Dönme, ya Kýrma. Küçük yatýrýmcýnýn Fondan BES ten para kazanmasý Dönmeleri Kýrmalarý rahatsýz etmiþ. Bunlar Dolar alýp yastýk altýnda tutun diyen tipler.
Burada da bir kreþçi bir lavuk vardý. En son yastýk Dolar çöp olup durduðu yerde her sene %5 deðer kaybedince, Benjamin ile tepiþirken Benjamin patlýcanýný biraz fazla iteleyince rahatsýz olmuþtu.
https://x.com/ekonomikanaliz/status/1786404676411216243
Her hangi bir finansal kararla ilgili(al, sat. BES yaptir, BES'e girme, v.b...) rakamsal mukayese yapmadan hukum veren insanlarin finansal kararlarini kale almayin. Anne babaniz da dahil.
Rakamla konusan insani ise, katilmasaniz da, nasil hesapladigini mutlaka anlayin.
Adinin onunde Prof/Dr./Stratejist vs yazan cok fazla bos insan tanidim maalesef.
Yer Ýmleri