
Originally Posted by
pit
Yýl içerisinde portföy daðýlýmýný aktif olarak yöneten oldukça baþarýlý bir fon. borsanýn düþüþte olduðu Temmuzdan bu yana getirisi %25 de kalmýþ. Tüm yýl getirisi %80 üzerinde. Tekrar borsanýn yukarý trend yakalamasý durumunda benzer getirirler elde edebilir.
FIF in 3 ve 5 yýl performansý kötü. Nedeni araþtýrýlmalý, ayný ekip yönetiyorsa bazý yýllar saçmalýyor olabilirler. Benim eskilerden favorim HES.
Yenilerden FJY yi baþarýlý buluyorum. Özellikle geçmiþi eski fonlarda 3-5 yýla da bakýn tefastan...Ben 1 ay dan 5 yýla tüm vadelere bakýyorum. Bazen fon yönetimi deðiþince baþarý çok artabiliyor, çok düþebiliyor. Özellikle BES dýþý normal fonlarda çok oluyor bu durum, dikkat etmek lazým bu duruma. Mesela eskinin efsane fonlarý tkf, tcd son iki yýldýr nal topluyor.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri