Öncelikle C tugrul hocam bana verdiðiniz cevapla ikna oldugumu belirtmek isterim.
evet tabana indiðimizde bizim taban insanýmýza ne borsayý nede baska bir yatýrým alanýný anlatamazsýn.
Olsa olsa fonlarý anlatýrsýn onuda bilen yok duyan yok bizim tabandaki insanlarýmýzý böyle devletýn %25 verdiði bak devlet var arkanda diye reklam yapýldýgý bes ile deðerlendittirebilirsin.
Dolayýsýyla borsaya veya diðer yatýrým alanlarýna daha açýk, bilgi ve eðitim düzeyi biraz daha tabanýn üstünde kalan kesim bes yerine baska alanlarý öðrenme ve yatýrým yapma hakkýný kullanabilir.
Ancak dediðiniz gibi genel tabana inerek baktýgýn zaman sarý çizmeli mehmet aðanýn BES'den daha alternatýf bir yere girmesi birde bunu becerebilmesi oldukça zor.
Bu sebeple size hak verdim. Haklýsýnýz.
onun haricinde temettü meselesinden bahsedilmiþ yine temettü getirisi diye birþey yok arkadaþlar temettü bir getiri çeþidi deðildir faiz gibi.
Mevcut paranýzýn içinden verilen bir paradýr yani temettü aldýgýnýzda %10 temettü aldýysanýz paranýzýn %10 u eksiltilir. Yani gelir melir elde etmezsýnýz.
dolayýsýyla 1,000,000 Tllýk Froto alan bir FON Froto hisse yükseldi diyelim %100 gittiðinde 2,000,000 TL ye cýkar portfoyu.
%10 temettü aldýgýnda 200,000 TL hesaplarýna yatýrýlýr (vergi düþmedim) mevccut 2,000,000 TL lik portfoy degerleri ayný gün 1,800,000 Tl ye iner.
Dolayýsýyla temettü paralarýný cebe atma veya temettüden gelen para diye birþey yoktur zaten o parayý kazanmýþtýr portfoyde.
Ctugrul hocama sorun oda biliyordur bu olayýn nasýl oldugunu. ANcak hala daha bir çok insan temettü parasýný faiz gibi ek bir para zannetmektedir.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri