deðerli bilgileriniz için tþekkürler dolaþýmdaki pay adedini kap a bildirmeden deðiþtirmek yasal mýdýr
Fiili dolaþýmdaki pay oraný, pay piyasalarýnda iþlem gören paylarýn halka açýklýk oranlarýný gösterir. SPK tarafýndan belirlenen esaslar doðrultusunda, Merkezi Kayýt Kuruluþu A.Þ. (MKK) tarafýndan hesaplanarak ilan edilir.
SPK tarafýndan belirlenen esaslara göre;
a) Kamu tüzel kiþiliðinin mülkiyetindeki
b) Þirket kurucularý ve yakýn aile üyeleri (kurucu veya eþlerin üstsoy ve altsoyu, ikinci derece dahil yan soy hýsýmlarý) ile iliþkili kuruluþlarýn (baðlý ortaklýklar, iþ ortaklýklarý, grup þirketleri, iþtirakler vb.) sahip olduðu
c) Þirket sermayesinin %5 ve daha fazlasýna sahip olan gerçek ve tüzel kiþi ortaklarýn sahip olduðu
d) Þirket Yönetim Kurulu üyeleri, üst düzey yöneticilerin ve yakýn aile üyelerinin (üye ve yöneticilerin veya eþlerinin üstsoy ve altsoyu, ikinci derece dahil yan soy hýsýmlarý) sahip olduðu
e) Þirketlerin sandýk ve vakýflarýnýn mülkiyetindeki
f) Teminat olarak verilen
g) Hukuken kýsýtlý olan ve alým satýma konu edilemeyen
h) Yasaklý
i) Hacizli paylar fiili dolaþýmdaki pay oraný tanýmý dýþýnda tutulmaktadýr.
Kaynak: Borsa Ýstanbul
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
satan yabancý ise (ki onlarda var bu kadar mal) muhtemelen geri almayacak, alsa da bedelini ödeyip öyle alacak veya baþka yabancý alacak ama bu tanzim satýþlar bittiðinde bu maliyetin altýna satýcý normal koþullarda zor bulurlar (burasý borsa dünyada olaðanüstü bir þeyler olur vs vs o ayrý). yaklaþýk 80 EUR maliyetle alýp 40 EUR maliyetle satýyorlar (daha önce defalarca yaptýlar bir çok hissede en somutu TKFEN i yok pahasýna satmýþlardý, sonra dönüp aldýlar, sonrasý malumm). artýk yeni oyuncular ve dolaþýmda hisse var. 120 bin lotun dolaþýmda olduðu 9 mart da kimse tutup da almýyordu artýk suyu çekilmiþti tahtanýn . þimdi milyon lotu buluruz sanýrým bu hafta, öyle olursa da hareketli bir piyasaya daha uyum saðlar diye varsayýyorum. bunun anlamý Aldýðýnda vaz geçersen, satabileceðin bir tahta olur/ iþlem hacmi artar/ daha hareketli olur... ama satabileceðin bir piyasanýn ve istediðinde istediðin kadar alabileceðin bir tahta olmasý orta/ büyük ölçekli yatýrýmcýyý da çeker. zaten düzenli olarak alýmda olan Aracý Kurumlar da var, onlar da zarar edelim diye almadýklarýna göre bir beklentileri olmalý.. bakalým göreceðiz kýsmetse neler olacak..
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
Bedelsiz sermaye artýrýmý yapýlsaydý daha çok ilgi çekerdi benceSM-N920C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güncel yorumu olan var mý dip diyebilirmiyiz 315 için
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest
GENEL Esaslar ýn 12.maddesi doðrultusunda, Merkezi kaydi Sisteminde Avusturya þirketi DO& CO Aktýengesellschaft pay saklamasýyapan üyelerden aylýk olarak 100 tl ek ücret alýnmaktadýr. Bunu doðrumudur? Ne zamandan itibaren geçerlidir?
Yer Ýmleri