Aþý var sonuçta Rus aþýsý.
Bu iþ fazla süreceðine inanmýyorum.yoksa tüm dünya dökülecek.ne uçaða gerek kalacak ne yemeðine.
Neyse , en iyisi olur ümidiyle.
Aþý var sonuçta Rus aþýsý.
Bu iþ fazla süreceðine inanmýyorum.yoksa tüm dünya dökülecek.ne uçaða gerek kalacak ne yemeðine.
Neyse , en iyisi olur ümidiyle.
Teknik olarak 345-50 Bandýný aþmasý lazým.. halen al vermiþ deðil...( o nedenle ben henüz fullemedim)
aþý ile ilgili En son cuma yaþadýðýmýz sendrom canlý örnek : BEKLENTÝ ALINIR /GERÇEKLER SATILIR...
AÞI ilk dozlar uygulamaya baþlanýnca BEN SATARIM..
sadece bizde deðil Avusturya da da ayný mantýk ile hareket edeceklerini düþünmek yanlýþ olmaz.. artýk deðiþen bir yatýrýmcý profili ve kullanýlan ALGORÝTMÝK YAZILIMLAR , SAT demeden satmýyor.. gittiði yerler çok afaki olabiliyor.. dolayýsý ile her malýn bir ederi var... ama aþýrý satýlmýþ malda olasý olumlu senaryolar aþýrý iyimser fiyatlanabiliyor.. koskoca THY/ HLKBN/ TRCELL /TUPRAS/PETKÝM gibi tahtalar þu veya bu nedenle TAVAN lardan iþlem görebiliyor..
DOCO ise 100 EURO görüp 37 EU dan iþlem görüyor... zaten iþ hacmi en düþüðe inmiþ.. daha kötü ne olacak artýk... ?! birde garip bir þekilde yaklaþýk 7 haftada bir +400 yapýyor.... en son kaç hafta geçtiði grafiklerden sayýlabilir..
artýk sanki en ufak iyimser haberde aþýrý tepki verebilecek gibi bir durum var tahtada .. patronlar biraz çakal oluyor kendisinin bu düzeylerden almasý da olumlu diye düþünüyorum.. olasý bir kaç senaryo daha var aklýmda ama onlarý da zaman içinde ...
ben þahsen bardaðýn dolu tarafýnda fýrsat kovalamaktayým...
herkes kendi kararýný kendisi verir...
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
Þuan Çin'de aþý yapýlýyor .Çin'de ölüm yok.
Fakat bu aþý bu kýþ insanlara vurulacak .yoksa insanlýk yok olur.bunu kimse göze alamaz.
DSÖ -dünyayý sömüren örðüt, kendilerinin çýkarý olmadan hiçbir aþýya izin vermek istemiyor.
DSÖ nün kimlerden oluþtuðu ortada.
Bizi enterese eden durum covid- -19 yüzünden insanlarýn seyahat etmekten kaçýnmasý.
Ekonominin durmasýný covid-19 dan daha tehlikeliyse aþý kýsa sürede gelecektir.
Senelerce apranax, cataflam v.b içtik hiç yan etkisine bakan oldu mu?
Çocuklarda yan etkisi çok olan ateþ düþürücüleri kullandýk, kýsa sürede kim dur diyebildi.
Penisiline allerjisi olan yok muydu?
Peki penisilinin yan etkisi yokmu?
Çocukluk aþýlarýnýn yan etkisi yok mu?
Piyasada olan tüm ilaç ve iðnelerin tespit edilmemiþ yan etkileri bilinmektedir.yani insan saðlýðý ilaç ve aþýlarla her daim tehdit altýnda.
Kýsa sürede aþý gelir.covid biter . Þimdi geniþlemenin acýsý ortaya çýkacak.
Fakat bizim endeks nereye gider bilemem.
aþý þart deðil . tetikleyici..
mayýs ayýnda mesela LUFTHANSA 7 den 13 EU ya kadar çýktý.. pandemi öncesi 15 EU civarýydý þimdilerde 9 EU etrafýnda dolaþmakta..
aþý tetikleyici olabir.. ama ÞART deðil.. bu hisseler fasa fiso deðil.. ATX de genelde ilk 20 iþlem hacminde...
mesela Marmaris Martý kaç oteli var? neden artýyor ? DOCO nun kaç oteli var restoraný var?!
olaya geniþ perspektiften bakmak lazým... Lufthansa 4 hafta da %90 yaptý aþý maþý olmadan..
bizim aceleci A1 ler Ýnfolar minfolar.. girip girip tokatlanýp tokatlanýp dolanýyorlar... onlarla olmaz bu iþ.. bir gün AMcam gelir 100 bin lot kaldýrýr tahtadan sonrasý malumm...
https://www.kap.org.tr/tr/sirket-bil...530A4A622A2EBD
kaç kiþi yatýrým yaptýðý þirketin baðlý ortaklýklarýna baktý acaba?! sektöründe holding düzeyinde yapýlanmasý ve iþtirakleri var...
Doconun kaç tane oteli var, kaçtane restoraný bilmiyorum.ama doco ne yaptýðý iyi biliyor.sermaye düþük , karý büyük iþlere adým atmýþlar.
Ama mesele sadece covid-19.
Ýnsanlar covid sonrasý daha çok seyahat baþlayacaktýr.ekonomilerde, insan davranýþlarýný baskýlamak yukarý yönlü yay etkisi yaratýr.
https://www.turkiyeturizm.com/doco-v...ldu-47956h.htm
mesela Starbucs a kafa tutan Nesspreso kimin acaba?! 2015 den beri...
ben Viyana da gittiðimde kahvemi orada içtim çok güzeldi..
https://www.hediard.fr/epicerie.html
https://www.doco.com/Portals/8/dokum...Hediard_TR.pdf
mesela fransa da online satýþ...
Yer Ýmleri