DOCO ile ilgili bilenler veya bilinmeyenler :
1. DOCO bir Avusturya þirketidir. o ülkede kurulmuþ o ülkenin sermaye piyasasý kanunlarýna tabidir. Kurucusu ve patronu ayný zamnada TC vatandaþýdýr.
2. BIST de iþlem gören YABANCI Hissedir. Nasýl TCELL ABD de iþlem görüyorsa bizde de Avusturya þirketi iþlem görmektedir.
3. THY ye hizmet vermesi Türk þirketi olduðunu düþündürmemeli.
4. Sermayesi doðal olarak EURO dur. Avusturya Sermaye Piyasasýna göre LOT kavramý yoktur. Hisseler pay baþýna bölünmektedir. DOCO da 1 PAY= 2EURO dur.
5. BIST de 1 LOT DOCO alan yatýrýmcý DOCO da 2EURO luk Hak/Söz/Pay sahibi olmaktadýr. Kabaca 1LOT alan yatýrýmcý 18 TL lik söz sahibidir. 322/18= 17,8 TL. Yani kýsaca aslýnda bizim LOT sistemine göre 322 TL ile 18 lot KUVVETÝNDE/DEÐERÝNDE DOCO almaktasýnýz.
6. Sermayesi EURO olduðu için Temettüsünü EURO olarak öder..(hala bende EURO TEMETTUSU DURURU/ bozmadým )
7. Aðýrlýklý olarak Havacýlýk sektörü olarak bilinmekte birlikte Oteli vardýr/ Pastaneleri vardýr/Formula/ Þampiyonlar Ligi yeme içme tedariki/Gýda perakendeciliði vs diðer alanlarda yatýrýmlarý vardýr. NESPRESSO yu da merak eden Google yasýn araþtýrsýn. ben Viyana'ya gittiðimde Otelini ve restoranlarýndan birini ayrýca Nespressoyu gördüm kahvesini içtim.
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
Yer Ýmleri