Originally Posted by
STGroup
Konuya þöyle bakmak lazým diyelimli benim 50 bin lotum var aracý kurumu aradýðým zaman ben bu hisselerimi Takasbankta tutmak istemiyorum senet olarak bana gönderin dersem o hisseler dijitalden çýkýp kaðýt olarak bana verilir vede takas kayýtlarýnda gözükmez fakat bu hisseler fiili dolaþýmdan çýkmaz yani ben hisslerimi alýp herhangi bir aracý kuruma gidip bu 50 bin lotu satmak istiyorum dediðim anda aracý kurum bu hisseleri alýp anýnda satabilir.
Sonuç itibarýyla hisseler takasbankta durmuþ benim evimde durmuþ bankanýn kasasýnda durmuz hisseye ne bir katkýsý nede zararý vardýr.
Diyelim ki ben Citibanktan alým satým yapýyorum ve hissenin 2 milyon lotundan 1,8 milyon lotuna sahibim bu hisseleri de takasbanktan aldým banka kasasýnda duruyor elbette bu hisseleri satmasamda yakýn zamanda bir operasyon yapacaksam bu hisselerin bir kýsmýný diðer aracý kurumlara daðýtmak isterim 1,8 milyon lotu 300'lerden vermeye kalksam zaten hisse 200'lere kadar düþer bunun yerine elimdeki hisselerin bir kýsmýný A kurumu - B kurumu - C kurumuna vs. daðýtýrým (30 bin Tacirlere, 30 bin Globale, 30 bin info yatýrýma gibi) hisseleri 300'den vereceðime geri kalan 200 - 400 bin lotu toplayabilirsem hisseyi istediðim fiyata çýkartabileceðimi bildiðim için geri kalan hisseleride yavaþ yavaþ toplarým.
Hisseleri topladýktan sonra hisse fiyatýný istediðim fiyata çekebilirm mesela 1000 TL yaparým sonra çaktýrmdan gene yavaþ yavaþ info'dan, Tacirlerden vs. o 30 bin lotlarý satarým hisse düþmeye baþlar düþtükten sonra ayný þeyleri yeniden yaparým mantýklý olan bu adamlarýn yapmaya çalýþtýðý þeyde budur hisseleri yýllarca tutup 300'den satmalarý kimseye hiç bir þey kazandýrmaz
O eskiden vardý, fiziki takas. Artýk böyle bir durum söz konusu deðil. O olayý ben en son IZOCM' da yapmýþtým. Baktým malýma göz diktiler, tahtayý götürmüyorlar, bende fiziki takas istemiþtim. Ondan sonra yukarý çektiler bende yukardan verdim.
Ekin biçe biçe deste olur, borsacý çarpýla çarpýla usta olur
Burada yer alan görüþ ve öneriler kiþisel fikirlerimi içeriyor olup yatýrým tavsiyesine girmez. Bu uyarýyý dikkate almanýzý rica ederim.
Yer Ýmleri