Temetru baslangic tariho ne demek? Temettuden faydalanmak icin son gun alsak yetiyor degilmi? Yoksa en gec 31temmuzdami almamiz lazim?
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Temetru baslangic tariho ne demek? Temettuden faydalanmak icin son gun alsak yetiyor degilmi? Yoksa en gec 31temmuzdami almamiz lazim?
SM-N920C cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
TÜRKÝYE
Ýstanbul Atatürk Havalimanýnda Haziran 2016 sonunda ve yýlbaþýnda Ýstanbul’da gerçekleþen
terör saldýrýlarý ve Temmuz 2016 ortasýnda gerçekleþen darbe giriþimi sonucunda 2016/2017
mali yýlý Türkiye’deki birim ve onun hizmet verdiði havayolu için zor bir yýl oldu.
Türk Hava Yollarý’nýn yolcu sayýsý ve bunun sonucunda karlýlýðýnýn azalmasý nedeniyle,
2016/2017 yýlýnda Turkish DO & CO’nun ana müþterisi olan Türk Hava Yollarý için bir tasarruf
programý uygulamasý gerekti. Bu tasarruf programý sonucunda satýþlar ve çalýþan sayýsý
azalmýþtýr. Turkish DO & CO bu tasarruf programýný kar marjlarý üzerinde önemli bir etkisi
olmadan uygulamayý baþarmýþtýr.
Havayolu Ýkram Hizmetleri
2016/2017 2015/2016 Deðiþim Yüzdesel
Deðiþim (%)
Satýþlar milyon TL 2.323,75 2.455,21 -131,46 -%5,4
FAVÖK milyon TL 274,73 293,05 -18,32 -%6,3
Amortisman / Ýtfa Payý milyon TL -98,01 -86,27 -11,75 -%13,6
Deðer Düþüklüðü Testlerinin Etkileri milyon TL -1,91 -12,56 10,65 %84,8
FVÖK milyon TL 174,80 194,22 -19,42 -%10,0
FAVÖK Marjý % %11,8 %11,9
FVÖK Marjý % %7,5 %7,9
Grup Satýþlarý Ýçerisindeki Payý % %65,4 %68,9
Mali Y ýl
11
Ayrýca, 2016/2017 mali yýlýnda Türk Lirasý Avro karþýsýnda belirgin bir þekilde deðer kaybýna
uðramýþtýr. Türk Lirasý/Avro paritesi 2016/2017 mali yýlýnýn baþýnda 3,21 EUR/TRY iken, 2017
yýlý Ocak ayýnýn sonunda parite 4,06 EUR/TRY gerilemiþ, böylelikle %26,5 deðer kaybý
yaþamýþtýr. 2016/2017 mali yýlýnýn sonuna doðru Türk Lirasý’nýn deðerinde bir toparlanma
olmuþ ve 31 Mart 2017 tarihi itibariyle Avro karþýsýnda parite 3,89 EUR/TRY ile geçen yýlýn
bilanço tarihi 31 Mart 2016’ya göre %21,1 azalmýþtýr. Maliyetlerin çoðu yerel para biriminde
olduðu için, kar marjlarý deðer kaybýndan büyük ölçüde olumsuz etkilenmemiþtir. Ortalama
parite ise 2016/2017 mali yýlýnda bir önceki yýla göre %11,9 azalmýþtýr.
Türkiye’de yerel para biriminde (Türk Lirasý) satýþlar %1,7 azalýrken, bu azalýþ Türk Lirasýnda
yaþanan deðer kaybý sonucunda DO & CO konsolide kar veya zarar tablolarýnda %12,2’lik bir
azalýþ olarak yansýmýþtýr.
Ýstanbul’da Asya kýtasýnda yer alan ikinci havalimaný, Sabiha Gökçen Havalimaný’nda mevcut
gurme mutfaðýnda yapýlan tadilat ve geniþletme çalýþmalarý tamamlanmýþtýr, böylelikle bu
birimde de büyüme potansiyeli yaratýlmýþtýr.
Ayrýca Ankara kalkýþlý uçuþlarda Saudia Havayollarý’nýn (eski adý: Suudi Arabistan Hava Yollarý)
da yeni müþteri olarak kazanýldýðý belirtilmelidir.
2016/2017 mali yýlýnýn sonunda Turkish DO&CO, Türk Hava Yollarý ile olan ikram hizmetleri
sözleþmesini bir yýl uzatma opsiyonu ile iki yýl için yenilemiþtir.
http://www.doco.com/Portals/8/berich...iyetRaporu.pdf
Ciroyu düþürmüþ. Ama TL ödemesi yapsa bile THY / maliyetimiz TL olduðu için etkilenmedik diyorlar. Ama ciro pariteye baðlý düþmüþ....
Baþarýlý bir yatýrým, diðerlerinin öngörülerini tahmin etmekten geçer. "Keynes"
Üç günlük dünyada deðmez hiç bir þey kalp kýrmaya/ dert etmeye. @borsa_tilkisi
Olaðan Genel Kurul Toplantýsýna Davetiye
Tüm hissedarlarýmýzý detaylarý aþaðýda belirtilen Olaðan Genel Kurul Toplantýsýna katýlmaya
davet ederiz.
DO & CO Aktiengesellschaft
19. Olaðan Genel Kurul Toplantýsý
27 Temmuz 2017 Perþembe, saat 17.00
DO & CO im Platinum, UNIQA Tower,
Untere Donaustraße 21, 1020 Viyana
I. GÜNDEM
1. Yönetim Raporu ve Kurumsal Yönetim Raporu da dâhil olmak üzere, yýl sonu finansal
tablolarý, konsolide finansal tablolar, þirketler grubu yönetim raporu ve 2016/2017 mali
yýlý için Gözetim Kurulu tarafýndan sunulan raporun ibrazý
2. Mali yýl sonu net karýnýn nasýl kullanýlacaðý hakkýnda karar alýnmasý
3. Yönetim Kurulu üyelerinin 2016/2017 mali yýlý ile ilgili ibra edilmeleri hakkýnda karar
alýnmasý
4. Gözetim Kurulu üyelerinin 2016/2017 mali yýlý ile ilgili ibra edilmeleri hakkýnda karar
alýnmasý
5. Gözetim Kurulu’na 2016/2017 mali yýlý ile ilgili yapýlacak ödeme hakkýnda karar
alýnmasý
6. 2017/2018 mali yýlý için denetçinin ve þirketler grubu denetçisinin seçilmesi
7. Yönetim Kurulunun
a) Anonim Þirketler Yasasý’nýn 65. maddesi 1. fýkrasý 8. satýrýna ve 1a ve 1b fýkrasýna
göre, hem borsa üzerinden hem borsanýn dýþýnda, esas sermayenin %10’u oranýna
kadar ve bu türden bir alým ile birlikte ortaya çýkabilecek, orana uygun elden
çýkartma hakkýný (tersi satýn alma hakkýnýn hariç kýlýnmasý) hariç kýlarak, kendisine
ait hisse senetlerini satýn almasý,
b) Anonim Þirketler Yasasý’nýn 65. maddesi 1b fýkrasýna göre, kendisine ait hisse
senetlerini borsa üzerinden veya hissedarlarýn satýn alma haklarýnýn hariç kýlýnmasý
hakkýndaki düzenlemenin duruma göre uyarlanacak þekilde uygulanmasý suretiyle
kamuya teklif edilerek elden çýkartma ya da kullanma hakkýnda karar almasý,
2
c) esas sermayeyi kendine ait iþbu hisse senetlerini toplamak suretiyle, yeni bir genel
kurul kararý almaksýzýn azaltmasý,
8. a) Yeni bir kayýtlý sermayenin [2017 Kayýtlý Sermaye]
i) Anonim Þirketler Kanununun 153. Maddesi 6. Fýkrasý uyarýnca dolaylý
satýn alma hakký anlamýnda da yasal satýn alma hakkýnýn muhafaza
edilmesi suretiyle,
ii) Satýn alma hakkýnýn hariç kýlýnmasýna dair yetki verilerek
iii) Ayni sermaye karþýlýðýnda yeni hisse senetlerinin çýkartýlmasý imkaný ile
ve
b) esas sözleþmenin 5. Maddesi 3. Fýkrasýnýn deðiþtirilmesi suretiyle
oluþturulmasý hakkýnda karar alýnmasý.
9. Gözetim Kurulu’na bir kiþinin seçilmesi.
GK Gündemi böyle...
http://www.doco.com/Portals/8/dokume...etiye_2017.pdf
Kapta haber var bakan varmý az önce düþtü
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/620604
Genel Kurul kararlarý...
Biþi yok ..
dünkü genel kurulda geri alým programý açýklandý ama gözlerden bayaðý kaçtý galiba. Avusturya'daki DOCO grafiðinde tobo oluþumu var ve 88 euro hedefli, hisseye birde dolar bazlý bakýldýðýnda ise tobo ve 104 dolar hedefi var. avusturya doco ile ortak hareket ediyor. yani
avusturya doco 88*4,15 euro= 365 tl
dolar bazlý Türkiye doco 104*3,55 dolar= 369,20
buyrun burdan yakýn.. kesinlikle yatýrým tavsiyesi olamaz. herkes yatýrýmlarýndan sorumlu olup burda yazýlanlar al sat tut tavsiyesi içermez.
Dolaþýmdaki hisse miktarý geçtiðimiz Cuma itibariyle 766.463 ile %7.87 oldu. Genel kurulda alýnan kararla sermayenin %10'una kadar hisse geri alabilirim deniyor. Avusturya'da dolaþýmda ne kadar var bilmiyorum da hisseler zaten bu kadar toplanmýþken bu fiyatlardan aþaðý artýk kimsenin hisse satacaðýna ihtimal vermiyorum. DOCO'nun tek ihtiyacý olan temel gerçekleþmelerle büyümenin yeniden rayýna oturduðunun gösterilmesi, geri çorap söküðü gibi gelecektir.
Yer Ýmleri