Selamlar Sn Silvereng,
Endeks 102.500 ü bile destek yapamadý ...Belirsizlik devam ettiði sürece aþaðý yönde devam sanýrým.Sn Silvereng...
Selamlar Sn Silvereng,
Endeks 102.500 ü bile destek yapamadý ...Belirsizlik devam ettiði sürece aþaðý yönde devam sanýrým.Sn Silvereng...
Bist100 99363 kapanýþý gerçekleþti. Way bea!
Yaklaþýk 1 senedir Bist100 100 bin puan üstünde iþlem görüyordu ve birileri bist100'den 2 basamak silinmesinden bahsediyordu. Neyse iþin magazin kýsmýný býrakalým ve tekniðe dönelim.
Bir önceki mesajýmda vurguladýðým üzere negatif sahada iþlemler devam ediyor. Nerede durulacak belli olmaz ama bana göre min 86-88 bin aralýðý görülür. Israrla vurguluyorum. Seviye oraya inecek demiyorum ama siyasi ve ekonomik geliþmelere göre belli de olmaz.
Bana göre seçime kadar 94-100 bin arasýnda kalacaðýz. Yakýn zamanda alýcý ve satýcý dengesi oluþacak ve 3 aþaðý 3 yukarý þeklinde ilerleme devam eder. Seçim mevzularý netlik kazanana kadar, bir baþka ifadeyle belirsizlik süreci geçene kadar yukarý yönlü kalýcý hareketler sürpriz olur.
Teknik olarak pozitif sahaya geçtiðimizde buradan tekrar yazacaðým. Þimdilik bekle-gör stratejisi.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Dolar/TL'ye yönelik 2018 baþýndaki görüþümü hatýrlatýyorum. 4.29!
Evet bu seviye yýlýn ilk 6 ayýnda görüldü. Hatta yurt dýþý iþlemlerde þu an 4.34 civarý.
Peki yeni dolar tahminim var mý? Hayýr. Beklentim 4.29 devam. +/-yüzde 3 içinde tutacaðýný düþünüyorum. Üst tavaným 4.42.
Serbest piyasada dolarýn epey deðerlendiðini düþünüyorum. hedeflediðim deðere ilk 6 ayda ulaþmasý bana göre fiktif. Uygun zamanda 4.16 bandýnýn altýna inecektir.
yýl sonu hedefim dolarda 5,50 2019 da ise 6,69..
BÝST100 tarafýnda 1044xx altý hala negatif sahadýr. 1044xx üstüne atar ve 105 bini geçerse, yukarý hedefleri yazacaðým.
Aþaðýda 98-99 bin aralýðý tampon bölge olarak dikkat çekiyor. Seçime kadar daha çok volatil bir piyasa bizi bekliyor.
Not: Verilen seviyeler bir hafta için geçerlidir.
Yer Ýmleri