göstergeleri inceledim biraz..sanýrým SMÝ göstergesi DOBUR un karakterini en güzel yakalayan gösterge..birazdan veriyorum grafiði ve açýklamayý.. belki uzun yýllar bu grafik burda saklý kalacak..geçmiþte ne yazmýþýz diye bakarýz tekrar..
göstergeleri inceledim biraz..sanýrým SMÝ göstergesi DOBUR un karakterini en güzel yakalayan gösterge..birazdan veriyorum grafiði ve açýklamayý.. belki uzun yýllar bu grafik burda saklý kalacak..geçmiþte ne yazmýþýz diye bakarýz tekrar..
SMÝ..3 aylýk..neden 3 aylýk..çünkü karakter analizinde daha az zaman aralýðýnda dalgalarý yakalayamayabirisiniz..ben aylýk ve haftalýk da yakalarým sýkýntý yok benim için ama anlatmasý 3 aylýk da daha kolay..resim çok net oldu ..kaçarý yok..
DOBUR un borsaya giriþinden bu yana yaklaþýk olarak hangi peryotlarla hareket ettiði göz önünde þuan..bazýlarý diyorki efendim 2021 deki gibi zirve yaptý ve 215 de zirve bitti..peki bu resim öyle mi diyor..
bence hayýr..resim diyorki ben yukarý dalgaya yeni týrmanýyorum..
bu grafikte 2021 zirvesi nerde peki..tabiki 3.dalganýn tepe uzatmasýnda olmuþ..dobur nerde þuan..dobur 4. dalganýn baþýnda..
grafiðin basit ve þeffaf olaný iyidir her zaman..
bundan sonra aylýk, haftalýk,günlük,saatlik olmak üzere aþama aþama detaya girerek yakalamaya çalýþacaz yer tespitini..
yatýrým tavsiyesi deðildir ..
güncel fiyat 142..
saatlik grafik..( bu sefer saatlikten baþladým çünkü zaman deðerli þuan, sonra günlük sonra haftalýklara geçecez)
göstergelerdeki PU ( pozitif uyumsuzluk) gözüküyor..yani göstergelere göre fiyat yukarý gitmesi gerekirken tam tersine aþaðý baskýlanmýþ..bu genelde hatta %99 ihtimal ile yükseliþ trendinden önce olur..
aslýnda daha önce 175 lerde iken de taban çalýþmasý yapmýþtý..VE 175 den sonra tekrar ve yeni yükseliþ trendine girmesi olasýydý..
þirketten 2 yýl önceki haberin mevzuat gereði KAP a tekrar bildirilmesi gerektiði ortaya çýkýnca ayný eski haber kapa bildirilmiþ.. (hisse satýþ haberi)...haberde detaylý bir açýklama da olmayýnca yani ayný haber yeniymiþ gibi bildirilince( art niyet ) küçük yatýrýmcý da hisse satýlýyor sanýp panik satýþý yaptý..daha doðrusu özenle ve ekip çalýþmasýyla satýþ yaptýrýlmak için beklendi..düzeltme gereði de duymadýlar çünkü zaten niyetleri belliydi..
büyük olasýlýkla bayramdan önceki 2 gün ve bayramdan sonraki günler bu haber öncesi seviyenin üzerine doðru hýzlý atak yapmalý..
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR..
Son düzenleme : KARADUMAN; 05-04-2024 saat: 21:14.
güncel fiyat 163...
grafiði güncelleme zamaný geldi..
142 lerde PU var dedikten sonra 204 e kadar geldi ve tekrar 160 lara geriledi..
yukarý senaryodaki en yakýn dirençler 270-300 aralýðýnda gözüküyor..
siyah çubuklarý yukarý senaryo için ben çizdim ..
sarý renkli kýsýmlar TUZAK ..önceleri her tuzaktan sonra yeni zirve gelmiþti ..
son sarý bölge yani 140 a düþerkenki bölge biraz erken geldi farký bu..tuzak mýydý ? bana göre EVET TUZAKTI..
yatýrým tavsiyesi deðildir
daha önceki sarý bölgeli tuzak kýsýmlarý neden geç geldi ya da þimdi neden erkenden tuzak geldi..
Rsi deðerleri daha önceki diplerle benzer seviyeleri görmüþtür..bu ne demektir; ÇÝFT TEPE GÖRÜNÜMLÜ BÜYÜK TUZAK KURULMUÞ
yani ; RSÝ ye bakmazsak 140-100 e kadar dip olma ihtimali var diyecekken, Rsi ye baktýðýmýzda ise dip bölgesinin bitmiþ olabileceði gözüküyor..bu tür yapýlarý genelde agrasif yükseliþ önceleri sýk görürürüz..hýzlý çekilme ve hýzlý dip ardýndan yeni zirve..bakalým bu benim senaryom..grafiðimizi koyduk buraya..þu ana kadar yanýltmadýlar beni..
yatýrým tavsiyesi deðildir..
70 lerde dediðim gibi; AYNI TUZAK YAPIYI KURDU..( dolar bazlý dirençlere gelmeden son kez mal toplayabilme çabasý) orta vade bu yapýda tuzak kurulmuþsa çok büyük yükseliþler içindir..70 lerden 200 lere çýkaran yapý, 200 lerden 600 lere çýkarýr mý, izleyelim..
70 lerde iken 75 üstü tuzak bitecek demiþtim ve 210 lara kadar yükseldi..þimdide 220 lerde tuzak bitecektir..
( not: dolar bazlý direnç hedefin ne kadar büyük olabileceðinin göstergesidir.)
dohol ve alman ortaðý 2-3 yýl önce borsa dýþý 1.200.000 lotu borsaya sokma kararý almýþ ve bu zamana kadar henüz 1 lot satmamýþlar..hani genelde Patronlar en dipte hisse alýmý yapar en tepede satýþ yapar..birde þurasý ilginç iki ortak ayný miktardaki lotlarý borsaya sokacak..sanki biþey hazýrlýðý var,ince ayar var gibi..ortaklýk, birleþme vs. ile þirkete yeni bir deðer katmayý mý istiyorlar..olabilir..mantýklý..çünkü hala þirket bekliyor..belkide 4 haneli rakamlarý bekliyor..2021 zirvesi þu anki dolar kuruna göre ( 32.5) 830 ediyor..
220 nin geçilmesi ile bu sorulara cavap bulabiliriz belki..( borsaya göre çoktan geçildi )
Taner Bey merhaba, teknik yorumlarýnýzý dikkatle inceliyorum. Dobur ortak satýþý ile bir görüþümü paylaþmak isterim. investingde de yazdým buna iliþkin bir soru. DOBUR ortaklarý 29 aðustos 2023 tarihinde 60 biner lot (toplam 120 bin lot) sattýklarýný duyurmuþlardý. Ortak satýþý deðil miydi o satýþlar?
Yer Ýmleri