ben repainti dikkate almam diyenler ZIGZAG indikatörü kullansın
reklama gelmeyin.
ben repainti dikkate almam diyenler ZIGZAG indikatörü kullansın
reklama gelmeyin.
Anlam, hergün bizim kendi çabamızla kurduğumuz bir[I][U] hayattır.
Backtest yapabileceğimiz güvenilir bir başka program yok mu?
ONEPLUS A5000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
maalesef yok. ben FİNTABS tan ümitliydim ama onda da TV verileri hiç yoktu.
yapılacak en mantıklı şey formülünüzü oluşturduktan sonra hangi programla devam edeceğinize karar vermek :
Eğer queenstocks DIŞI bir şekilde hisse seçecekseniz, ki fasweb pro, işyatırım vb. kullanabilirsiniz, mesele yok...
Eğer queenstoksla devam ederseniz ;
belirlediğiniz tarihte hisselerinizi seçerek 1. portföyünüzü oluşturacaksınız. 2. olarak başlangıç ve bitiş tarihlerini işaretleyerek programı 2. kez çalıştırıp repaint olayının olup olmadığını ve eğer varsa getirileri nasıl etkilediğine bakacaksınız..
Ama önce...programın yapacağını vaadettiği değişiklikleri beklemek mantıklı olur diye düşünüyorum.
İlk fırsatta, 2005 yılından itibaren günümüze manuel olarak test yapmak istiyorum.
Metodoloji olarak ;
Yıl içinde temettü tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dönem kapanış fiyatı
Yıl içinde temettü yoksa test yılının 31.12 tarihine kadar bir önceki yılın hbt/dkf
Data seti ;
Hbt : İş yatırım
Dkf : Yahoo adjusted close
Adjusted close kullanılacağından temettü ve bedelsizler üzerine eklenecek.
İnşallah vakit bulabilirim. Metodoloji ve data seti için önerileriniz var ise lütfen belirtiniz.
Herkese iyi haftalar.
Son düzenleme : flexy; 30-10-2017 saat: 07:35. Sebep: Türkçe karakter
Sayın flexy ;
bildiğim kadarıyla ülkemizde tek data sağlayıcı finnet, bu nedenle ister iş yatırım, ister fasweb, ister stockeys ne kullanırsanız kullanın aynı veri setine ulaşacaksınız.
Önemli olan bence şuna cevap verebilmek : Queenstocks verileri geçmişe doğru düzeltiyor ama sanıldığı kadar sık değil burası tamam. Ama aynı değişiklikler mesela fasweb verilerinde de oluşuyor mu? Kullandıkları verilerin kaynağı aynı olmakla birlikte YAZILIMLARI FARKLI OLMALI diye düşünürsek fasweb verileri BACKTESTLERDE KULLANILABİLİR diye düşünüyorum ; çünkü fasweb (ve diğer programlar) verilerini bilançolar sonrası hesaplayıp daha sonra değiştirmiyor olabilirler. Eğer fasweb verilerinde de queenstocksla AYNI DEĞİŞİM OLSAYDI üstteki iletide belirtilen queenstocks ve fasweb den seçilen portföylerde HİSSE VE GETİRİ FARKI OLMAMASI GEREKİRDİ diye düşünüyorum.
Sn. DRİZM,
Fiyat datası için yahoo seçmemin sebebi; temettüler, bedelsizler vs.. düşülmüş olarak da adjusted close adında ayrıca bir kapanış fiyatı hesaplaması. Bizim data sağlayıcılarda böyle bir seçenek varsa ben bilmiyorum. Geçen hafta yaşadığım kafa karışıklığı da bu nedenle kaynaklandı zaten. Bizim data sağlayıcılarımız, bütün kazanımları fiyata ekleyerek grafik oluşturuyorlarmış.
Pardon, yahoo verileri; adj. close bizim grafiklerimiz ile aynı olan düzeltilmiş (kazanımlar eklenmiş), close ise düşülmüş. Yahoo grafikleri düşülmüş olarak çiziliyor. Geçmiş veri kısmında ise adjusted close sütununda aynen bizim veri sağlayıcılarımızdan alınan gibi düzeltilmiş kapanış değerleri var.
http://www.investopedia.com/terms/a/...sing_price.asp
Son düzenleme : flexy; 30-10-2017 saat: 09:28.
Yer İmleri