Originally Posted by
emkoz
Sayýn human01 cevap için teþekkürler. Ben de bist 100 ve bist sanayi ile yapayým testlerimi. sabýr konusunda zaten mecburum 15 sene sonra emekliliðe hak kazanýyorum ama üstüne daha 10 sene yaþý beklemem lazým. Artýk memur emeklisi olarak ne kadar emekli maaþým olur meçhul. Yaþým 35. O yüzden geçte olsa þimdiden önlem almaya çalýþýyorum. Her ay maaþýmýn bir kýsmýyla hisse senedi alýyorum 1 yýldýr. 1 yýllýk tasarrufumla bu sisteme baþlayýp belki yine her ay temettü hissesi toplamaya devam ederim cüzi miktarda. Ancak bu sistemi sürdürme niyetindeyim. Aracý kurum sorma sebebim temettüleri bankalarýn t+2 günde, aracý kurumlarýn ise hemen yatýrdýðýný okumuþtum yanlýþ hatýrlamýyorsam. Çok da önemli bir sorun deðil, sadece meraktan sordum.
Sayýn drizm kafamda soru iþareti olarak sadece bazý sektörleri çýkarmamýz var. Bu sektörleri çýkarmak performansý gerçekten çok etkiliyor. 2005 ten beri böyle ancak ilerde bu sektörler daha iyi performans gösterir mi? Kafama takýlan soru bu. Ama son 12 senelik istatistiðe de güveniyorum. Bilanço kriterleri de eklediðim için ve sizin repaint sorununa çözüm olarak ayýn sonuna doðru baþlamak gerektiðini belirttiðiniz için 30 Ocak 2018' de baþlamayý düþünüyorum. Ve þu an niyetim 2 hisse ile baþlamak. Baþladýðým zaman portföyümü yazarým buraya...
sn.emkoz ekraný takip etmemek çok önemli bence...yoksa insan psikolojisine yenik düþebiliyor. Bu sistem yaþar erdincin de dikkatini çeken bir sistem. 3 aylýk periyotlar halinde sistemin takibini yapmak ve ekrana sýk sýk bakmamak önemli.size tavsiyem kimin ne dediðini önemsemeden 3 ayda bir portföyünüzü geliþtirmeniz. bist düþsede çýksa da sisteme sadýk kalmanýz...yalnýz asýl getiri zaman ilerledikçe ortaya çýkýyor..meblað yükseldikçe getirinin artýþ hýzý da yükseliyor.spekülatif kaðýtlardan uzak durmanýzý ve BÝST100 ve sanayi kaðýtlarýna yönelmenizin daha güvenli olacaðý kanaatindeyim.syg.
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri