Temettü hisselerinin (ister temettü endeksi, ister diðer temettü veren hisselerden oluþan bir portföy) endekse göre betasý ve standart sapmasý düþüktür. Dolayýsýyla, endeksin ralli yaptýðý dönemde endeksin altýnda, düþüþ gösterdiði dönemde ise üstünde performans gösterir. Geçmiþ sayfalarda performans deðerleri paylaþýlmýþtý. Þuan, hangi sayfada bilemiyorum ama orada da betasýný ve std. sapmasýný görebilirsiniz.
Son düzenleme : flexy; 15-01-2018 saat: 12:51.
Arkadaþlar merhaba, borsada yeniyim ufak paralarla öðreniyorum.
Ýlk sayfada temettü verim oraný en yüksek olan hisseler alýnýp 3 ay sonra kar zarar bakýlmaksýzýn satýlacaðýný söyleyen bir tavsiye var.
Hisseler farklý tarihlerde temettü daðýtýyor, yani biz hisseleri haziranda alacaðýz diyelim, haziran temmuz aðustos aylarýnda hisse elimizde olacak. fakat diyelim ki bu hisselerden bazýlarý temettüyü martta verdi. o zaman temettü verim oranýna göre hisse almýþ olmamýzýn bir anlamý olmayacak çünkü temettü verdiðinde hisse bizim elimizde olmayacak.
yanlýþ mý yorumluyorum, yardýmcý olursanýz sevinirim.
Son düzenleme : mzsnr; 15-01-2018 saat: 15:20.
Baþladýðýnýz yýl için düþünceniz doðru, fakat yöntem uzun vadeli uygulama gerektirdiðinden SONRAKÝ YILLARDA verilecek tüm temettülerden de yararlanabileceksiniz. (amaç temettü almak ise).
Yer Ýmleri