Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsız Bankacılık + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 15/200 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 113 - 120 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Önce 1. sorunuza yanıt vereyim :

Queenstocks programının altyapısı FİNNET tarafından sağlanıyor, programın "DÖNEM SEÇİMİ" kısmında "yayınlanma dönemine göre" seçerseniz 1980 lere kadar test etmeniz mümkün, ama sonuçlar çooook uçuk rakamlar çıkıyor. Bir yerlerde bahsetmiştim " bir veri setinin istatistiksel olarak anlamlı sonuçlar üretebilmesi için en az 36 veri içermesi gerekir". Herhalde-benim görüşüm- en çok kullanılan 3 aylık form olduğundan veri setini bu şekilde sınırlamış olabilirler diye düşünüyorum. Ben 2000 yılında yapılmış testler biliyorum. Fakat programın asıl kullanıcısı olan kurumsal portföy yönetenler verilerin daha fazlasını isteselerdi program bunu sağlardı herhalde...

Örneğin burada yazdığım formülü 1980 den başlattığımda % 3,724,051,665,509,22 gibi bir sayı çıktı...

Bu arada.... Ben Queenstocks "pazarlayıcısı" falan değilim, eğer aklınızdaki buysa.. bende herkes gibi programı parasını vererek alıp kullanıyorum.

2. sorunuzun cevabı ise birazdan.......
    1980 den günümüze değilde 1980-1990 arası veya 1985-2000 arası bi deneme yapılırsa daha sağlıklı olabilir. getirinin uçuk çıkması normal çünki o ara yüksek enflasyonla boğuşuyordu Türkiye.

Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    1980 den günümüze değilde 1980-1990 arası veya 1985-2000 arası bi deneme yapılırsa daha sağlıklı olabilir. getirinin uçuk çıkması normal çünki o ara yüksek enflasyonla boğuşuyordu Türkiye.
    01.01.1980-31.12.1990 arasında %11.100 ;

01.01.1985- 31.12.2000 arasında %2.763.255.12.75 hesaplanıyor....

Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
    2 sorum olacak.

Birincisi veriler kaç yıl önceye kadar gidiyor ? yani sadece son 12 yıllık veriyle mi denendi yöntem ?

ikincisi kimse kimseye çıkarsız selam vermezken bu devirde, iddanızda haklıysanız siz altın yumurtlayan tavuk veriyorsunuz. Neden ?
    Şimdi 2. sorunuzun yanıtını vereyim :

Çocuğu için mesela gerektiğinde böbreğini vermeyecek var mıdır aramızda? Ya da sağ kolunu? Peki şimdiden çocuğunun geleceği için endişelenmeyen ? Geleceği iyi olsun, iyi bir meslek sahibi olsun diye imkanı olduğunda özveriden kaçınmayan, özel okula, özel üniversiteye göndermeyecek olan var mıdır? Mesela “çocukları için” gerekli olmasaydı acaba kaç kişi çalışma hayatının sıkıntılarına katlanmaya devam ederdi ?

Bir gün baldızımın aldığı evi dolaşırken komşusu çıkageldi. Çocukları olmuyormuş. Ben hemen lafa girdim “ biz” dedim “sizin bu eve verdiğiniz parayla ancak bir çocuk yetiştirebildik”. “Keşke çocuğumuz olsaydı da evi alamasaydık” dedi.

Peki bu kadar değer verdiğimiz çocuklarımız için daha basit bir fedakarlık yapsak mesela böbreklerimiz, sağ kolumuz da bizde kalsa ? Ona iphone 7 plus alacağımıza 5000 lira koyarak bu programla yatırım yapsak, geleceği için. Ya tutarsa ; 1.1 milyon lira az para mı? Çocuğunuzun geleceğini kurtarmaz mı? Ya da özel okula vereceğimiz paranın 1/3’ünü, bir seferlik, koysak? Yaşar Erdinç’in eğitiminde verdiği bir örnek vardı : “2000 yılında bir Audi alacağıma formülle yatırım yapsaydım, şimdi param 138 kat artmıştı, 26 audi alabilecektim”. 2000 yılında bu program yoktu, ama şimdi var. Görmezden mi gelelim? Yokmuş gibi mi yapalım?

Bakın ben “çocuklarınızın geleceği için” diye düşünerek bu satırları yazıyorum, çünkü konu çocukların anne-babaları ,(yani o, bu ya da siz), olsaydı hayatta tek satır yazmazdım. Bana ne ? Sizin, onun, bunun kazanıp kazanmaması beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Çok açık söylüyorum : Sizler bu “sistemi” U-Y-G-U-L-A-Y-A-M-A-Y-A-C-A-K-S-I-N-I-Z, bu kadar net (bu durum ayrı bir yazının konusu). Sadece siz (ya da o veya bu) da değil, ben bu formülü gazetelere tam sayfa ilan versem, televizyonlarda yayınlasam da kimse uygulayamayacak. Aslında size çok para kazanabileceğiniz bir formülü “asla uygulayamayacağınızı bilerek” veriyorum. Zaten şimdiye kadar gördüklerim de bu tezimi doğruluyor : Şu an’a kadar 2 kişi özelden program hakkında uygulamayla ilgili soru sordu; sanırım birisi kendi formülünü geliştirerek uygulamaya başladı, diğeri de tarih bekliyor (diye biliyorum), peki yazdıklarımı toplamda kaç kişi okudu?… Zaten dikkat ettiyseniz yazdıklarımın altına “ytd” ibaresini eklemeye bile gerek görmedim.

Ama “belki “dedim çocuklarının geleceği için en azından “gerçekten” bir şeyler yapmayı düşünenlere bir yol gösterebilir miyim? Belki, o da belki, birkaç çocuğun geleceğine katkım dokunur mu?

Zengin Baba Yoksul Baba kitabından bir anekdot ile durumu özetleyeyim :

"İleride çocuğunuza hangi cümleyi kuracaksınız :
    “Çocuğum, sen(siz) vardın(ız) o nedenle zengin olamadım(k)”.
    “Tabii ki zengin olacaktım, çünkü sen(siz) vardın(ız)”.. Ben kendi adıma önceden ilk cümleyi kuruyordum (yukarıda yazdım), fakat şimdi ikincisini…..

Belki çocuklara bir faydam dokunur diye yazdım gerçeği söylemek gerekirse……

Diğer bazı görüşlerim de aşağıdaki linkte :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/12/amacim-ne/

Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    01.01.2005 İLE 28.06.2017 tarihleri arasında tamı tamına % 22.000 oranında kazandırmış, yani başlangıçta konulan 10.000 lirayı 2 milyon 200 bin lira yapmış bir formülü paylaşıyorum :

1- bir başlangıç tarihi seç (mesela bugün, yarın vb)

2- BİST TÜM hisselerini TEMETTÜ VERİMLİLİĞİNE göre sırala. İLK 10 HİSSEYİ BELİRLE.

Bu aşamada belirlediğin hisselerin temel analizlerini, teknik analizlerini YAPMA, haberlerini OKUMA, alan-satanlarına BAKMA, gurularını-topiklerini OKUMA, EKRANINI KAPAT.
    TAMAM MI?
    ŞİMDİ SONRAKİ AŞAMAYA GEÇ.

3- Yatırım için ayırdığın parayı 10 parçaya böl. Belirlediğin hisseleri, parasal olarak eşit miktarlarda, Alım günü kapanış fiyatından/yakınından AL.

4- Takvimde 3 ay sonraki günü işaretle.

5- 3 AY SONRA YENİ ALACAĞIN 10 HİSSEYİ BELİRLE. Ogün elindeki hisseleri kapanış fiyatı/yakınından satıp, yeni hisselerini (PARASAL OLARAK EŞİT MİKTARLARDA) kapanış fiyatı/yakını fiyatlardan AL.

6- yukarıdaki adımları 3 ayda 1 tekrarla...

Bundan sonrası SABIR ve DİSİPLİN ile sisteme sadakat.

YATIRIM TAVSİYESİ KESİNLİKLE DEĞİLDİR. bİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR.
    3aylik süre dolduğunda hisselerimizin satım zamanı gelmiş demektir. Satış kriterlerimiz arasında "getiri" YOKTUR ;hisse ister(+) isterse (-) getiriye sahip olsun satılmalıdır.

Eğer her ay bir miktar tasarruf ediyorsanız bunları sisteme sokma zamanınız "3 ay dolduktan sonraki" yeni hisse alım zamanıdır.

Eğer hissemiz dönem içinde temettü verirse, temettü verildiği gün hissenin kapanış fiyatı/yada yakınından aynı hisse alınmalıdır.

Eğer 3 ay dolup yeni alacağımız hisseleri belirlediğimizde, bunlardan biri/birkaçı halen elimizde olan hisselerse bu hisselerin tamamını satmak yerine, yeni alınacak hisselerle birlikte hesaplanacak "PARASAL MİKTAR EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAK KADARININ SATILMASı yöntem olarak kullanılır. GENEL OLARAK Önemli olan, mesela 10.000 liramızı her hisseye 1000 lira düşecek şekilde hisseler arasında paylaştırmaktır.
    Şimdi ben şöyle bir varsayımda bulunuyorum : "sadece temettü verimliliğine bakarak iyi hisseleri bulabilirim". Bu benim varsayımım ; bir başkası iyi hisseleri özvarlık karlılığına, net kar artışına, aktif karlılığına vb. bakarak bulabileceğine inanabilir. Fakat varsayımlarını test ettiklerinde temettü verimliliği, getiri sağlamada, HEPSİNE açık ara fark atmaktadır. (ileride ilgili örnekleri de paylaşacağım).

Kısaca ben bu uyguladığım yöntemle İYİ HİSSEYİ (çünkü temettü verimi yüksek), UCUZ FİYATA alıyorum (çünkü temettü verimi yüksek ise hisse ucuzlamıştır).

Bu durumda borsanın temel kuralını hatırlayalım : "İYİ HİSSEYİ UCUZ FİYATA AL". Sistem basitçe bunu yapıyor.
    [QUOTE=DRİZM;711962]Borsaya yatırım yapmaya karar veren kişi ne yapmalıdır ?

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=6549&page=13 sayfadaki 104 nolu ileti ve sonrasında yapılan LIDFA ve ilerleyen sayfalardaki diğer hisselerin analizlerine bir göz atınız.

Kafa karışıklığını gördünüz mü ? Aynı verilere bakarak Hisseyi almış olanlar “süper, geleceği parlak, fiyatı ucuz†derken, hisse sahibi olmayanlar “ama…,fakat…, almalı mı? Bir de tekniğe bakalım†veee…… sonuç olarak kafa karışıklığı . 1 hisse için bu analizi yapmak için harcanan zamanı bir de incelenmesi gereken diğer hisselerin sayısıyla çarpın. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruya cevap verin : “ Borsaya yeni katılan birisi böyle bir analizi yapabilecek duruma gelebilmek için kaç yılını harcamalıdır ? (Yaşar Erdinç 4,5-5 yıl diyor). Peki bu kadar analiz sonunda %100 getiri garantisi var mı? “AL-TUT-BİRİKTİR†stratejisinden daha iyi bir getiri vaat ettiğini gösteren bir veri var mı? Aldığım risk nedir? Aldığım riske karşı ne kazanacağım?

Ya da bu arkadaş internette benim yazdıklarımdan etkilenip Yaşar Erdinç’ten konuyla ilgili 3 günlük bir eğitim almaya karar verebilir; Yaşar Erdinç’in 30 yıla yaklaşan tecrübesinden, eğitime katılan diğerlerinin birikimlerine dayanarak sordukları soruların yanıtlarından yararlanarak 4,5 yıllık eğitim dönemini atlayabilir. Uygulayacağı formülün mesela %70 işlemde kazanç, %30 işlemde kayıpla sonuçlandığını, ortalama %7 kazanıp, % 5 kayıp yarattığını ; işlemlerinin standart sapmasının %8 olduğunu; sharpe oranı, beta, k-ratio vb. risk değerlendirme oranlarını ve ne anlama geldiklerini öğrenebilir. Ve vakit kaybetmeden yatırım yapmaya başlayabilir, işlemlerini yaparken bir yandan da, eğer isterse, kendini geliştirebilir.

Hem diyelim ki temel analizi öğrenmeye karar verdim, Yaşar Erdinç’ten daha iyi temel analiz yapabilir miyim? (FASWEB MALİ ANALİZ programını excelde, evde kendi başına yazan Yaşar Erdinç’ten bahsediyorum). Yani bu iş temel analiz bilmekle olsaydı Yaşar Erdinç 600 TL’ye eğitim verir miydi?

Mantıklı olmak lazım…….

Üyeliğiniz açıldığında programa giriş yapın, sonra şu adımları izleyin……

1- Sol tarafta “HAZIR MODELLER VE KRİTERLER†i tıklayın.
    2- “değer yatırım stratejisi TV†nin solundaki “SEdžbutonuna tıklayın.
    3- Gelen sayfada ÖNCELİKLE “temel kriter seçiminiz†kutucuğunun sağındaki “…†ya tıklayın.
    4- Artık kriterlerinizi tanımlayacaksınız : “değerleme oranları†kısmındaki “temettü verimiâ€nin önündeki işareti bırakın, diğer bölümlerdeki tüm işaretleri kaldırın….

5- Sisteminize bir isim verip Üstteki “isimlendir†kutusuna yazın…..farklı kaydet butonuna basın. Sayfayı kapatın.
    6- Gelen sayfada “temel kriter seçiminiz†kutusuna tıklayın….sisteminizi seçili hale getirin…
    7- “hisse kriter seçiminiz†kutusuna tıklayarak çalışmak istediğiniz bir endeks seçin…BİST TÜM, BİST KATILIM vb. uygun olanını seçin.
    8- “YÖNTEM SEÇİM݆bölümüne geçin…
    9- İşaretli gelen “sıralama†butonunu değiştirmeyin…..
    10- “Sıralama sütunu seçiminiz†kutusuna tıklayarak temettü verimliliğini seçili hale getirin...Diğer kutuda büyükten küçüğe şeklinde seçim yapın.
    11- Diğer kısımları AYNEN bırakıp “dönem ve döviz tipi†kutusuna geliniz.. “bilanço kullanımı†kutucuğunda “YAYINLANMA DÖNEMİNE GÖRE†seçili olsun…….â€başlangıç tarihine†dokunmayın, “bitiş tarihi†seçin (01.01.2016 mesela)….â€revizyon periyodu†olarak 3 AY seçin. Modelinize bir isim verin…..farklı kaydet….BU KADAR….sayfayı kapatın…
    12- Sol tarafta “PORTFÖY MODEL TEST ETME†butonuna tıklayın….Sisteminizin yanındaki “SEdžbutonuna tıklayın……SAĞ en alttaki “ÇALIŞTIR†butonuna tıklayın……â€LİSTEYİ YENİLEâ€butonuna basarak işlemin bitip bitmediğini kontrol edin, eğer işlem bittiyse sistem adınızın karşısında “SONUÇLAR†butonu çıkacaktır…butona tıklayın….
    13- Artık seçtiğiniz tarihler arasında sisteminizin getiri grafiğini görüyorsunuz. Eğer sisteminizin hangi hisseleri seçtiğini görmek istiyorsanız “PORTFÖY-HİSSE GETİRİ TABLOSU†nda “portföy1†tıklayın. Açılan sayfadaki alt oku sona getirip günümüzdeki en son seçili hisseleri bulun.

Hepsi Bu kadar....

Bol kazançlar....

GELDİĞİMİZ NOKTADA BİR "KONU ÖZETİ" YAPMAK İSTEDİM....

BİST TÜM 10 HİSSE için çalıştırdığımız formül bugün baktığımızda %24.500 civarı bir getiri sağlamış. Eğer formüldeki hisse adedini 5'e düşürürsek getirimiz % 32.800'e yükselir. Aynı formülün bir de getirisi % 53.500 olan bir şekli var ki onu sistemi kullanmaya karar vermiş, başlama aşamasında olanlara söylüyorum.

DİĞER YAZILARIM VE KİTAP ÖNERİLERİM İÇİN :

http://www.formulanaliz.com/

5. [QUOTE=DRİZM;824619]
    Borsaya yatırım yapmaya karar veren kişi ne yapmalıdır ?

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=6549&page=13 sayfadaki 104 nolu ileti ve sonrasında yapılan LIDFA ve ilerleyen sayfalardaki diğer hisselerin analizlerine bir göz atınız.

Kafa karışıklığını gördünüz mü ? Aynı verilere bakarak Hisseyi almış olanlar â��süper, geleceği parlak, fiyatı ucuzâ� derken, hisse sahibi olmayanlar â��amaâ�¦,fakatâ�¦, almalı mı? Bir de tekniğe bakalımâ� veeeâ�¦â�¦ sonuç olarak kafa karışıklığı . 1 hisse için bu analizi yapmak için harcanan zamanı bir de incelenmesi gereken diğer hisselerin sayısıyla çarpın. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun ve şu soruya cevap verin : â�� Borsaya yeni katılan birisi böyle bir analizi yapabilecek duruma gelebilmek için kaç yılını harcamalıdır ? (Yaşar Erdinç 4,5-5 yıl diyor). Peki bu kadar analiz sonunda %100 getiri garantisi var mı? â��AL-TUT-BİRİKTİRâ� stratejisinden daha iyi bir getiri vaat ettiğini gösteren bir veri var mı? Aldığım risk nedir? Aldığım riske karşı ne kazanacağım?

Ya da bu arkadaş internette benim yazdıklarımdan etkilenip Yaşar Erdinçâ��ten konuyla ilgili 3 günlük bir eğitim almaya karar verebilir; Yaşar Erdinçâ��in 30 yıla yaklaşan tecrübesinden, eğitime katılan diğerlerinin birikimlerine dayanarak sordukları soruların yanıtlarından yararlanarak 4,5 yıllık eğitim dönemini atlayabilir. Uygulayacağı formülün mesela %70 işlemde kazanç, %30 işlemde kayıpla sonuçlandığını, ortalama %7 kazanıp, % 5 kayıp yarattığını ; işlemlerinin standart sapmasının %8 olduğunu; sharpe oranı, beta, k-ratio vb. risk değerlendirme oranlarını ve ne anlama geldiklerini öğrenebilir. Ve vakit kaybetmeden yatırım yapmaya başlayabilir, işlemlerini yaparken bir yandan da, eğer isterse, kendini geliştirebilir.

Hem diyelim ki temel analizi öğrenmeye karar verdim, Yaşar Erdinçâ��ten daha iyi temel analiz yapabilir miyim? (FASWEB MALİ ANALİZ programını excelde, evde kendi başına yazan Yaşar Erdinçâ��ten bahsediyorum). Yani bu iş temel analiz bilmekle olsaydı Yaşar Erdinç 600 TLâ��ye eğitim verir miydi?

Mantıklı olmak lazımâ�¦â�¦.

GELDİĞİMİZ NOKTADA BİR "KONU ÖZETİ" YAPMAK İSTEDİM....

BİST TÜM 10 HİSSE için çalıştırdığımız formül bugün baktığımızda %24.500 civarı bir getiri sağlamış. Eğer formüldeki hisse adedini 5'e düşürürsek getirimiz % 32.800'e yükselir. Aynı formülün bir de getirisi % 53.500 olan bir şekli var ki onu sistemi kullanmaya karar vermiş, başlama aşamasında olanlara söylüyorum.

DİĞER YAZILARIM VE KİTAP ÖNERİLERİM İÇİN :

http://www.formulanaliz.com/
    Bende baslamayi dusunuyorum % 53500 luk kriterleri soylerminiz.
    twitter/borsasihirbazi

6. Ben basit bir şekilde 27.07 tarihli Isyatirim dan verleri exele indirerek bulduğum temettü verimliligi en yüksek 10 hisseyi kapanis fiyatindan portföy yaptim 3 ay sonraki sonucu bekliyorum. Portföy sanal onu söyleyeyim. (Aslinda borsanın bu düşüşü iyi bir başlangıç olabilir.)

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Takipteyim

SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 15/200 İlkİlk ... 513141516172565115 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •