Temel analize formül yaklaþýmý maalesef bana ait deðil :
http://www.formulanaliz.com/category/hakkimda/ Ben sadece 20 yýllýk borsa hayatýmýn BAÞINDAN BERÝ dönem dönem bu yönteme uygun davransam bile uzaktan izleyicisi oldum.
yukarýdaki iletimde ise Borsada büyük yatýrýmcýlarýn da yatýrýmlarýnda, en azýndan bir dönem, formül yatýrýmýný kullandýklarýný görebilirsiniz.
Bana göre TEMEL ANALÝZ FORMÜLÝZE EDÝLEBÝLÝR ve aynen teknik analiz gibi geçmiþ verilere/getirilere bakýlarak hangi oranlarýn etkili olduðu konusunda baþlangýçtan itibaren bir fikir edinilerek kullanma yada kullanmama kararý verilebilir.
Bu yöntem yatýrýmcýyý da korur, yatýrýmcý, en azýndan verilerin, netleþtirilmesi konusunda uyanýk olabilir :
Örneðin birisi "net karýný arttýran, borcu az olan, F/K sý þu olan vb. hisseler kazandýrýr" diyebilir ; ama akýllý olduðunu iddia eden yatýrýmcý hemen sormalýdýr :"sisteminizin geçmiþ 3-5-10 yýllýk getirisi nedir? Net kar % kaç artmalý, FK en az/en fazla kaç olmalý, borç/aktif oraný ya da cari oran vb. kaç olmalý (oranlarý örnek olsun diye yazýyorum)?". Sonrasýnda programýnda verileri koyarak geçmiþ getirilere bakmalý ve ANCAK BUNDAN SONRA kullanma/kullanmama kararýný vermelidir. (yukarýdaki 1286 nolu ileti ve forumun geçmiþ sayfalarýnda böyle hisse alým kriterleri önerenlerle yapýlan birkaç yazýþma mevcut..)
.....diye düþünüyorum.
verdiðiniz rep puaný için de ayrýca teþekkür ederim.
Saygýlarýmla....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri