Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 180/217 ÝlkÝlk ... 80130170178179180181182190 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 1,433 - 1,440 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. beyler Esas faaliyet karý buyumesýný % 10 gýrdým bist100 sanayý hýsselerýný sectým aylýk dedým.

5 hisselik 5 portfoy

Testi yapmýyor hala %0 varmý yapabýlen

yapmak istediðim tek baþýna testlerle en iyi sonucu hangi kriter veriyor bunu bulduktan sonra kriterler arasý oynama yapacaðým.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. arkadaþlar bu program bilançolarý geçmiþe dönük olarak saklýyor böylelikle biz de bilanço verilerine göre testler yapabiliyoruz deðil mi? yani ben diyelim bu iþi excel ile tutuyordum, her bilanço döneminde tek tek çekiyordum. þimdi bu program bunu hýzlýca yapýyor yani?

3.  Alýntý Originally Posted by Bayesian Yazýyý Oku
    arkadaþlar bu program bilançolarý geçmiþe dönük olarak saklýyor böylelikle biz de bilanço verilerine göre testler yapabiliyoruz deðil mi? yani ben diyelim bu iþi excel ile tutuyordum, her bilanço döneminde tek tek çekiyordum. þimdi bu program bunu hýzlýca yapýyor yani?
    çekilmiþ koca bir datanýn içinden istediðin kriterlere göre hesaplama yaptýrýyorsun.

Ancak gemçiþ dönem bilancolarýný sen görmüyorsun sen sadece þundan büyükse þundan kucukse diyorsun.

o arka planda rakamlarýn arasýnda oranlarý buyuktur kucuktur durumlarý kontrol edip sonuçlarý veriyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

4. baya iyiymiþ o zaman. esas faaliyet karý büyümesi > %10 olan þirket yok mu acaba? efk / dd gibi rasyolar da girilebilir miyiz?
    Bu arada çalýþmalarýný merak ediyorum. 2010dan beri efk büyümesi olan þirketleri falan çýkartabilsen süper olur.

5. Bir çok test yaptým testlerimin hepsini NET KAR ESAS FAALIYET KARI VE SATIÞLAR ÜZERÝNDEN YAPTIM.

FARKLI ENDEKSLER FARKLI % LER UZERINDEN Çeþitli kombinansyonlar falan denedim.

Toplamda 50 farklý kombýnansyon filan denemiþimdir.

Elde ettiðim sonuçlardan en verimli olaný deðil saglýklý buldugumu yayýnlayýp size vereceðim ilerde hisselerin deðiþip deðiþmediðini kontrol edip test etmek SORGULAMAK ARAÞTIRMAK ÖÐRENMEK ÇÜRÜTMEK için yayýnlayýp teste tabi tutacaðýz.

Çünkü bu iþe felsefi ve bilimsel bakmamýz þart daha doðrusu herþeye öyle bakmalýyýz gerçeði ancak bilim ve felsefe yoluyla görebiliriz.

Þimdi elde ettiðim bu sonuca göre ilerde eðer repaint vb bir durum yoksa elde edilen getirinin ortalamada benzer getiri saðlayabileceðini düþünüyorum yaptýgým testlere göre mesela 3 aylýk hisse deðiþtir dedðimde sonuç daha iyi çýkýyor aslýnda fakat sadece bir kriteri 10 puan arttýrdýðýmda 3 aylýk sonuçlarýn arasýndaký fark açýlýyor. Buda hisselerin portfoye tesadufen denk gelme olasýlýðýnýn arttýðýný gösteriyor.

Bunu minimuma indirgemek için arasýnda 10 puan fark olan testi aylýk yaptýðýmda çýkan sonuç birbirine en yakýn sonuç oldu. Bir ikinci her testte 5 hisse ve 5 farklý portfoy uyguladým ki rasyolar düzgün calýsýyor en iyi portfoy 1. portfoy olmalý çünkü sistem otomatýk olarak en iyi hisseleri 1. portfoye yerleþtiriyor. O halde rasyolarýmýz düzgün calýsýyor ve saglýklý sonuçlar üretiyorsa 1. portfoyun en iyi getiriyi üretmesi þart. devamýndada 2. portfoy 3. portfoy þeklinde gitmeli.

Bu durumuda gözereterek farklý kombýnansyonlarý denedim.

Elde ettiðim yani saðlýklý buldugum formul aþaðýda resimlerle ve herþeyiyle beraber veriyorum.

diye yazýyordum ký testi tekrarlayýp son kontrollerý yapmak ýcýn ayný formulleri olusturup tekrar test ettým. isimleri farklý kriterler ayný.

Ýlginçç bir sonuç elde ettim.

þu an araþtýrýyorum ýký portfoy arasýndaký farklar ne neden portfoy degýsmýs anlamya calýsacagým.

biraz heyecanlanýn istedim çok ilginç alhalla niye böyle oldu ??

Bu arada bu % kaç demek

6. hmm hesap dönemine göre olaný seçmiþim diyorum bu nýye bu kadar afaký farkettý tamam.

aslýnda bunuda görmemiz iyi oldu demekki rasyomuz güçlü getiriler elde etme potansýyelýne sahip.

þimdi bunu yayýnlanma dönemi göre tekrar kontrollerýný gerçekleþtirip sonuçlarý paylasýrým.

7. 28.01.2018 tarihinde sayýn zeynelgun’a ait bir formülden bazý kriterleri çýkararak aþaðýdaki formülü oluþturmuþtum :

Borç/aktifler % <= 80

Net finansman gideri / net satýþ % <= 40

Aktif büyüme % <= 10

Esas faaliyet karý büyüme (yýllýk) % <=15

Esas faaliyet karý büyüme % <= 20

Net kar büyüme (yýllýk) % <= 15

Net satýþ büyüme (yýllýk) % <= 5

Özsermaye karlýlýk % <=20

Bu formülün BÝST TÜM de 01.01.2005 ile 30.03. 2018 tarihleri arasýndaki getirisi % 20.330 olmuþtur.

8. Bu yazýyý okumayan bu formulu test etmesin

Evet testlerim nihayet bitti.

Öncelikle þunlardan bahsedeyim. 3 rasyo üzerinden gittim. Çünkü gerek derslerde gerekse 6 7 yýldýr bilanco geçmiþi olan ve çeþitli testler yapan ben þunu net bir biçimde gördüm ve gerçekten testlerinide yaptým.

Bir þirketin GYO BANKA YATIRIM ORTAKLIGI FINANS VB kurumlarý haricinde kalan sanayi hisselerinde bu þirketlerde NET KAR SATIÞLAR VE ESAS FAALÝYET KARI ARTIYORSA BU þirketler öyle veya böyle ÝSTÝSNASIZ Yarýn veya 3 ay sonra Bakýn istisnasýz diyorum bir tane dahi sekmemiþtir bu Yukarý kesinlikle gidiyor.

Ama 3 ay sonra ama 8 ay sonra mutlaka ama mutlaka yukarý gidiyor. DEFALARCA KEZ TEST ETTÝM DEFALARCA KEZ GORDUM TONLARCA ÖRNEGINI ISPATLAYABÝLÝRÝM SÝZE.

Þimdi vereceðim formulu ezbere deðilde bilinçli bir þekilde test etmeli veya kullanmalýsýnýz/kullanmalýyýz. Ben ezberea bilinçsiz kulaktan duyma biri iyi dedi diye yapýlan yatýrýma yatýrým demem yatýrýmcýda demem. Her kimki kulaktan dolma biri formul verdi diye bilmeden sorgulamadan tamam bu guzeldýr diyerek bir hisse alýyorsa benim gözümde yatýrýmcý deðildir. Olamazda.

BU prensibden yola çýkarak önce verdiðim rasyolarýn ne anlama geldiðini uzunca bir açýklayayým.

1-CÝRO/SATIÞLAR - ARTMASI/AZALMASI

Ciro veya diðer ismiyle satýþlar ne demektir bir þirketin bakkal dükkanýn veya fabrikanýn ne derseniz deyin. Sattýðý mal anlamýna gelir. Örnegýn bir simitçisiniz elinizde 50 tane simit var sokakta simit satýyorsunuz. Bir günde 25 tane simit satýyorsanýz satýþlarýnýz satýþlarýnýz 25 dir. ertesi gün 50 tane simit satmýþsanýz satýþlarýnýz %100 artmýþtýr. Azalmýþsa da tam tersi durum söz konusudur.

Peki bunu açýkladýk kabaca peki bu satýþlarýn artmasý veya azalmasý ne gibi sonuçlar doðrur bu simitçiye. Eðer satýþlarýnýz her geçen gün ay yýl dönem herneyse artýyorsa bu iyi birþeydir niye çünkü karþýnýzda alýcý var yani talep fazlasý var demektir. Buda sizin ürnünüzü satmanýza, kolay müþteri bulmanýza malýnýzýn depoda veya elinizde patlamaMAsýna dolayýsýyla zararý minimuma indirmenizi saðlar düþünsenize 50 tane simit alýyorsunuz tezgahý kuruyorsunuz ve 1 saate satýyorsunuz ne kadar güzel birþey. Bu yüzden bir þirketin satýþlarýnýn her geçen artmasý ne demek hem üretiminin artmasý hemde daha fazla kiþiye mal sattýðýnýn bir göstergesidir. FAKAT FAKAT FAKAT þuna dikkat edilmesi gerekir SATIÞLARIN MALÝYETÝ; Yani ürünü satarken veya ürünü alýrken üretirken elde ettiðiniz maliyet bu çok önemlidir niçin diyeceksiniz þimdi 50 tane simit alýyor ve satýyorsunuz ertesi gün 60 tane alýyor yine satýyorsunuz ertesi gün 70 tane alýyor yine satýyorsunuz yani her geçen gün daha fazla simit satabiliyorsunuz. Talepte bir sorun yok artarak gidiyor. Peki ya maliyet nerelerde ? Yani simiti alýrken veya üretirken 1 lýraya üretip 0.80 kuruþa sattýðýnýz içinmi satýþlarýnýz her gün artýyor ?????? Nasýl soru ama tam can damarýndan vurdum. Velii bak olum ben her geçen gün senden daha fazla simit satýyorum satýþlarým her geçen gün artýyor sen ancak günlük 50 tane simit satabiliyorsun. diye hava atan bir simitçiye sen simitini kaça alýp kaça satýyorsun sorusunu sorduðunuzda öylece kalýverir. Çünkü maliyetine eþit veya düþük kar marjýyla satýyorsa halýyle satýþlarý artacaktýr ama eldew ettiði kar düþecektir. Buda verimsiz hatta þirketi veya simitçiye satýþlarýnýn artmasýna raðmen zarara götüren bir unsurdur iþte bu sebeple ESAS FAALÝYET KARINIDA KRÝTERLERÝMÝZÝN ÝÇÝNE YERLEÞTÝRÝYORUZ. Þimdi daha iyi anlayacaksýnýz bu rasyoyu.

2-ESAS FAALÝYET/FAALÝYET KARI- ARTMASI/AZALMASI

Esas faaliyet karý veya bir baþka deyiþle faaliyet karý ismindende anlaþýlacaðý gibi þirketin simitçinin yada bakkal dükkanýnýn esas yaptýðý iþten yani simit satmaktan veya bakkaldaki ürünlerini satarak yani faaliyet alanýndan elde ettiði karý yansýtmaktadýr.

Dolayýsýyla bir þirketin bana göre en önemli rasyosudur bu. Çünkü þirketler ne için þirket olur atýyorum araba üretmek için bir þirket kurarsýn yani senýn faaliyet alanýn araba üretiminden elde ettiðin kardýr doðru mu ? O halde sen araba üreterek para kazanmalýsýn. Ýþte araba üretiminden elde ettiðin kar'a biz faaliyet karý yada esas faaliyet karý diyoruz. Eðer bu þirket 3 5 tane araba üretip kar ediyor elde ettiði bu karla arsa alýp 3 gun sonra satýp milyar dolarlarca kar ediyorsa bu þirket asýl yaptýðý iþten deðilde diðer yatýrýmlarla para kazanýyor demektir kötümü deðil ama iyide diyemeyiz. Niye diyemeyiz yarýn bir kriz çýkarsa yada alacak arsa bulamaz veya aldýðý arsayý iyi bir fiyata veremezse ne olacak zarar açýklayacak veya kötü bilanco acýklamak zorunda kalacak. Ayrýca yatýrým yapýp satarak elde edilen net karý sürdürülebilir deðildir. Herzman yatýrým yapýp kazanacaðýnýz arsalar evler alamazsýnýz ekonomý zigzaglýdýr. Dolayýsýyla faaliyetinizin dýþýnda elde ettiðiniz yatýrým ve karlar herzman sallantýda geleceði olmayan sürdürülebilir kar ihtimali yani istikrarlý kar etme ihtimalinizin çok düþük olduðu bir alan veya stratejidir. Sizin þirketi kurmanýzdaki ana amaç arsa alýp satarak gelir elde etmekse þirketi niye kurdun bunu bireyselde yapabilirdin. Þirket olmanýn sebebi faaliyetlerden kar etmektir faaliyetten arta kalanlarla yatýrýmý yap ama öncelik kesinlikle esas faaliyet karýdýr çünkü sürdürülebilir olan budur.

Dolayýsýyla bir þirketin esas faaliyet karýnýn sürekli artarak gitmesi önemseyebileceðimiz en önemli kýsýmdýr. Yukarýda bu iki rasyoyu birleþtirirsek Satýþlar artmalý satýþlar artarken esas faaliyet karýda artmalý eðer satýþlar artýyor ancak esas faaliyet karý düþüyorsa. Satýþlarýn maliyetlerinin yükseldiði net bir biçimde anlayabiliriz. Nasýl anladým çünkü her geçengün satýþlarýný arttýrýyorsun. fakat her geçen günde esas faaliyet karýn düþüyor bu nasýl olur hem daha fazla mal satýyor hemde faaliyet karýný düþürüyorsun. Ýnsan düþünüyor satýþlar düþerken esas faaliyet karýnýn düþmesi gayet doðal cunku malý satacak adam bulamýyorsun her geçen gün talep azalýyor halýyle 10 tane mal satarken elde ettiðim kar ile 5 tane mal satarken elde ettiðim kar düþük görünecek diyorsun. Acaba bu doðru orantý varken nasýl oluyorda bunlar ters yönde hareket ediyor sorusunu sorduðunda anlýyorsun ký satýþlarda sorun yok bu satýþý yaparken ürettiðin bu malý üretim fiyatýnýn altýnda piyasa sattýðýn ortaya çýkýyor. Hal böyle olunca benim dükkaným bir sürü mal satýyor depoda hiç mal kalmýyor diye hava atarken aslýnda malýný zararýna sattýðýn ortaya çýkýyor.

EEE demekki neymiþ satýþlar artarken esas faaliyet karýda artmasý gerekiyormuþ. Þunada dikkat etmeliyiz satýþlar düþerken veya yerine sayarken esas faaliyet karý artýyorsa buda kötü birþey deðildir. Neden çünkü sattýðýn mal her gün 50 simit sabitse ama buna raðmen sen her gün faaliyet karýn 50 TL den 10 TL 10 TL artarak 60 70 80 þeklinde artýyorsa ürettiðin malý daha ucuza alýp kar marjýný yüksek tutuyorsun demektir. Ve bu þekilde karýný arttýrmayý baþarabiliyorsun demektir. Üstelik bunu yaparken talebide korumayý baþarabýlýyorsun yaný satýþlarýný sabit bir biçimde 50 simit kar marjýný arttýrdýðýn halde yapabýlýyorsun yani müþteriyi yada alýcýyý pahalý fiyattan dolayý kaçmýyor almaya devam edýyor. Þimdi gelelim NET kara cunku bunlarýn 3 ude býrbýrýyle okadar baðlý ki birini kopardýðýnýzda zincirleme olarak hepsi gidicidir. hepsi birbirine temelden baðlý rasyolardýr bunlar.

3-NET KAR - ARTMASI/AZALMASI

Net kar nedir kýsaca elde ettiðin netteki kardýr. Bunun ýcýnde faaliyet karýda yaptýgýn yatýrýmlardan elde ettiðin karda herþey dahildir.

Yani bir þirketin satýþlarýndan faalýyet karýndan elde ettiðin karlarýn nasýl deðerlendirildiðini buradaký karlarýn iç edilip edilmediði ve þirketin temelini yani bu þirkette neler olup býttýgýný gösteren rasyodur. þirketin cebine giren paradýr. Ne satýþlarýn artýyor olmasý nede esas faaliyet karýnýn artýyor olmasý, eðer bu rasyo kötü ise diðer 2 rasyonun þahane görünmesi anlamsýzdýr. Þirketin cebine giren paranýn anasýndýr nirvanasýdýr net kar. Bir þirket hayal edin satýþlarý her dönem artýyor faaliyet karý her dönem artýyor burayada kadar herþey süper iþler þahane piyasada müþteri alýcý bol her gün daha fazla mal üretior ve her gün bu malý satýyoruz üstelik bunu yaprken faaliyet karýmýzda artýyor yani kar marjýmýzý düþürmeden satabiliyoruz. BU ikisinin artýyor olmasýnýn sebebi budur. Peki iyi herþey güzelde elde ettiðimiz bu karý yanlýþ yanlýþ abuk subuk yerlerde harcayýp iç ettiðimizi varsayalým dolayýsýyla net kar ne olacak ? negatife dönecek veya öncekine göre düþecek deðilmi ??? Ne oldu senin süper þirketine hani faaliyet karý artýyor satýþlarý artýyordu para nereye gitti. Ýþte kötü yönetimin kafasýz beyni çalýþmayan bir yönetimin kucaðýnda þirket ortaklýðý yapýyorsun demektir. Ýþler süper olduðu halde elde edilen karý abuk subuk yatýrýmlarla öldürüyorsun demektir. Rezaletin daniskasý derhal o yönetimin o koltuklarý boþaltmasý gerekir. Yada yatýrým yaptýðý alan esas faaliyet karýna yönlendirmesi gerekir. gidip rezalet bir yerden arsa almamalý veya gidip o parayý TL de tutmamalý gibi gibi yaptýðý yatýrýmlarý biran önce faaliyet alanýna döndürmeli. NÝye çünkü karý ordan ediyorsun be manyak ))))))

Dolayýsýyla neymiþ net kar olmadan yapýlan herþey boþmuþ. Haa þu örnegýde verelim Herþey iyi fakat net kar bir önceki dönme göre düþmüþ olabilir buda elde edilen karýn yatýrýma dönmüþ olmasý olarak acýklanabýlýr bir ihtimalde bu var. bu yatýrýmýn meyvesini (eðer bir meyve verecekse) ilerde alacaksýnýzdýr. Tabi bunu yapraken þirketin net karý zarara sokupta kredi çekerek yatýrým yapacak düzeye taþýmamasý önem arz eder.

SONUÇ: EFK = ESAS FAALÝYET KARININ KISALTILMIÞIDIR.

1-SATIÞLAR-NET KAR - EFK ARTIYORSA: Þirketin satýþlarýnýn arttýðýný yani daha fazla kiþiye veya kuruma mal sattýðýný BU durumu saðlýklý bir þekilde yürütüp hem faaliyet karýný arrttýrýyor Yani maliyetleri düþük tutmayý beceriyor hemde faaliyetlerinde elde ettiði karý düzgün bir þekilde yönettiðini gösterir yani en mükemmel þirketi bulduðunuzun resmidir.

2-SATIÞLAR DÜÞÜYOR NET KAR - EFK ARTIYORSA : Bu durum þirketin az mal satmaya baþladðýný ancak satýþlarýn maliyetlerini aþaðý çektiðini bu sebeple faaliyet karýnýn artmaya devam ettiðini, elde edilen faaliyet karýnýnda saðlýklý bir biçimde deðerlendirildiðini gösterir. Þirket için olumsuz diyemeyiz ancak satýþlarýn her geçen gün düþmesi eðer geçici bir süreç deðilse ve maliyetlerin düþürülmesi bir yerden sonra son bulacaðýndan faaliyet karýnýn ilerde artarak devam etmeyeceðinin bu duruma sadece bir süreliðine idare edeceðinin muhakak satýþlarý bir þekilde arttýrmasý gerektiðinin göstergesidir.

3-SATIÞLAR - NET KAR DÜÞÜYOR EFK ARTIYORSA : Anlayabileceðiniz gibi daha az kiþiye mal satýyor ancak maliyetleri aþaðý indirebildiði için faaliyet karýný arttýrmayý baþarabiliyor. Fakat zor þartlarda elde ettiði bu karý verimsiz kullanarak þirketi batýþa sürüklüyor anlamý çýkartabiliriz rahatlýkla. Satýþlarýn zaten düþüyor. Maliyetleri indire indire faaliyet karýný arttýrmayý baþarabilmiþsin sonuçta maliyetlerde 0 a inecek deðil ya bir yere kadar indirebilirsin. E zaten zor zahmet faaliyet karý üretmiþsin bir bu karý alýp abuk subuk yatýrýmlarla batýrýyorsun. Ne dememi bekliyorsun tabiki kötü. AMa daha kötüsüde olacak aþaðýda

4-SATILAR - EFK DÜÞÜYOR NET KAR ARTIYOR : Bunu artýk anladýk zanýmca, satýþlar düþüyor daha az kiþiye mal satýyoruz tamam EFK düþüyor. Daha az kiþiye mal sattýðýmýz yetmiyormuþ gibi birde maliyetleri düþüremediðimiz için faaliyet karýmýzda düþüyor aman allahým çok kötü. Biz nereden kar edecez diye kara kara düþünüyorlardýr eminim. EE herþey b*k gibi :D Ama elde bir seçenek varmýþ demekki sandýktan birþeyler çýktý çünkü NET KAR artýyor. Yani þirketin elýnde ayaðýnda ne varsa artýk onlarý satarak kar gösterme eðilimi baþlamýþ. Yani batmak üzere olan bir geminin elde avuçta ne varsa denize atmasý gibi. Faaliyetlerde satýþlarda iðrenç elde ne var yaw geçen sene arsa aldýydýk ya onu satam bari kar etmiþ olalým diye elde duran varlýklarýn belki deðerinin altýna satýlýp batmak üzere olan bu þirketin buradan gelen paralarla bir þekilde kurtarýlmaya calýsýlmasý gibi yorumlanabýlýr. Batar batmaz bunu net karý elde eden yöneticilerin zeki planlarý belirleyecek ama görünen bu.

5-SATIÞLAR ARTIYOR NET KAR - EFK DÜÞÜYOR : Ayný seyleri tekrarlayýp sizi sýkmayacaðým olayýn özü anlaþýlmýþtýr diye düþnüyorum. Satýþlar artýyor iyi güzel fakat esas faaliyet karý düþüyor yani ürettiði sattýðý okadar malý zararýna satýyor yani maliyetler yükselmiþ okadar satýþa raðmen faaliyet karýnýn düþüyor olmasý neyle acýklabýlýr baþka deðil mi ? EE zaten elde avuçta para yok birde diðer yatýrým alanlarýndanda zarar ediyorsun. Daha ne kalmýþ zaten batmanýn eþiðindesin muhtemelen yöneticiler kendilerine yeni bir iþ alaný filan arýyorlardýr. Okadar talebe raðmen bu denle berabat maliyetlerle mal satýyor üstelik diðer yatýrým alanlarýndanda birþey elde edemiyorsan pýlýný pýlýný pýrtýný toplayýp gitmen gerektiðin çok açýk

6- SATIÞAR DÜÞÜYOR NET KAR DÜÞÜYOR EFK DÜÞÜYOR Ne düþünüyorsunuz ki iþte size en kötüsü.

Alýn bu þirketteki paranýzý biran önce kýbrýsta kumar oynayýn. Bence kýbrýsta daha þanslý olursunuz. )) daha fazla söze gerek yok bence.

----------------------------

Neye yatýrým yaptýðýmýzý formullerýmýn neyi ele aldýðýný anladýðýmýzý sanýyorum. TEMEL ANALÝZ ZOR AMAN BIZ BU iþi nasýl yapalým pek karýþýk falan filan yawwwwwww geçin bunlarý yawwwww. 3 tane kalemle þirketin tepeden týrnaða NE HALT yediðini ortaya döküyorsunuz. Yaw bilanco bukadar basitmi BASÝTTTTT BASÝTTTTT iþte bu kadar bilanco dediðiniz þey zaten o kafanýzý karýþtýran diðer kalemler hiçbirisine gerek yok o alt kalemlerýn hepsi bunlarýn alt kalemi altta kalan diðer kalemler sadece bu 3 rasyonun kategorize edilmiþ halinden baþka birþey deðil. Onlar önemsizmi dersen daha detaylý incelemeler açýsýndan daha uzun vadeli yatýrým açýsýndan EVET ÇOK önemli gelecek projeksiyonlarý açýsýndan banka borcu alacaklarý vereceklerý çok önemli. Fakat bu UZUN VADELÝ yatýrýmcýlarýn iþi Çünkü onlar gelecekte faizlerin nereye yükseleceðini dolayýsýyla bu þirketin banklara olan kredi borcunu filan alt kalemlerden bakýp öðrenmesi lazým. Bizim gibi daha orta vadeli yatýrýmcýnýn bir þirkette kabaca neler olup bittiðini anlamasý için bu 3 kalem herþeyi özetler herþeyiiiiiii Biz bir þirketi alýp 10 sene yatýrým yapmýyoruz ký biz daha orta vade þirkette kabaca neler olup bittiðini görmek istiyoruz bizim meselemiz bu.

Ve bu 3 yöntem inanýn þirketin önünden girip kuyrugundan çýkmanýzý saglýyor. BU 3 rasyoyu bil ve buna uygun hisseleri al zarar edersen gel yüzüme tükür. BU 3 rasyoya yatýrým yapýyor ve þirketin deðerlenip deðerlenmediði görebiliyorsan sýrtýn yere gelmez.

çok uzattým ama bunlarý anlatmazsam ne siz yaptýgýnýz yatýrmýn mantýklý olup olmadýðýný anlarsýnýz nede bir fikir sahibi olabilirsiniz ezbere iþ yapmýþ olursunuz.

Þimdi baþlayalým artýk þu sistemin getirilerine....

Denemelerimi bitirdim neler elde ettiðime gelirsek.

MODELÝMÝZ:

NET KAR BÜYÜME >= %10
    NET SATIÞ BÜYÜME >= %10
    ESAS FAALÝYET KAR BÜYÜME >= %25

SIRALAMA KRÝTERÝ:

NET KAR BÜYÜMESÝNE GÖRE SIRALA AZALANA GÖRE

PORTFOY SAYISI VE TEST BAÞLANGIC TARIHI:

01.01.2005 - 5 hisseli tek portföy alýnmasý taraftarýyým fakat testi 5 hisselik 5 portfoyle yaptým.

REEL GETÝRÝ "KAPALI", "TL" CÝNSÝNDEN GETÝRÝLER BÝLANCO OKUNMA TARÝHLERÝ "YAYINLAMA DÖNEMÝNE GÖRE"

"AYLIK" HÝSSE DEÐÝÞÝM KRÝTERÝ SEÇÝLÝ. BÝLANCOSU BOZULAN bir hissede uzun sure kalmak istemiyorum.

HÝSSE SENEDÝ KRÝTERLERÝM:

HARÝÇ ENDEKSLER :

HARÝÇ SEKTÖRLER ve diðer seçenekler:

TEST!!!!!!!!!!!!!!!

9 AYLIK HÝSSE DEÐÝÞÝM TABLOSU

GETÝRÝ GRAFÝÐÝ

GERÝ BÝLDÝRÝMLERÝNÝZÝ YORUM VE ELEÞTÝRÝLERÝNÝZÝ BEKLIYORUM UYELIGI OLAN ARKADASLAR YONTEMDE SORUN OLUP OLMADIGINI TEST EDEBILIRLERSE TV DE YAPTIGIMIZ GIBI COK IYI OLACAK CUNKU BENIM PROGRAMA UYELIGIM YOK ARKADAÞTAN ALDIGIM UYELIKTE YAKINDA SONA ERECEK

Sayfa 180/217 ÝlkÝlk ... 80130170178179180181182190 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •