Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 187/217 ÝlkÝlk ... 87137177185186187188189197 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 1,489 - 1,496 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Sn. DRÝZM, linkte bahsedilen sihirli formül Joel Greenblatt'ýn magic formula stratejisi mi? Eðer o ise, bir araþtýrmamda kanada piyasasýnda çalýþmadýðýný okumuþtum. Bizim piyasamýzda ise yine 2005'ten bugüne performansý iyi idi.
    Sayýn flexy ,

çalýþma yaþar yatýrýmdan bir çalýþanýn adýyla dergide yayýnlanmýþtý, bahsettiðiniz formülden yararlanýp yararlanmadýðýný bilmiyorum.
    dediðiniz gibi bizim piyasamýzda çalýþýyor diye hatýrlýyorum..

2. Size bir kitap tavsiye edeceðim :

http://www.dr.com.tr/Kitap/Hayatimiz...=0001720482001

Aþaðýda kitaptan bir alýntý yaptým (parantez içindeki yazýlar bana ait) :

Felsefeci Alan Watts’ýn TERSÝNE YASA olarak adlandýrdýðý bir durum var : Örneðin ne kadar çok mutlu olmak isterseniz, mutlu olmak için ne kadar çok çabalarsanýz o kadar mutsuz olursunuz. ( ya da BORSAYA UYARLARSAK, doðru hisseyi seçmeye ne kadar odaklanýrsanýz sýra hisseyi almaya geldiðinde o kadar kararsýz kalýrsýnýz.)

Zaman ve mekan sýnýrlamasýna uyan herhangi dinamik bir sistem, temel ve kaçýnýlmaz olarak bazý problemlerle karþý karþýyadýr. Bu sorunlar doðalarý gereði biliþimle ilgilidir. Hemen her alanda karar verirken ne kadar fazla faktör kullanýrsak kusursuz çözümü bulduðumuz duruma ulaþmak akla sýðmayacak derecede uzun zaman alacaktýr. Herhangi bir algoritmanýn ALTTA YATAN TEMEL AMACI DÜÞÜNCE ÝÞ YÜKÜNÜ MÝNÝMÝZE ETMEKTÝR. Tasarýmýn ana hedeflerinden biri insanlarý gereksiz gerilim, çatýþma ve zihinsel yükten uzak tutmak olmalýdýr. Bu gibi zorlu durumlarda kullanýlacak etkili algoritmalar varsayýmda bulunur ve sonrasýnda þansýný dener.

Rasyonel karar vermenin sezgisel standardý tüm seçenekleri dikkatli bir þekilde göz önüne almak ve en iyi olaný seçmektir. Bilgisayarlar, ilk bakýþta, kusursuz cevaba ulaþýncaya kadar karmaþýk hesaplamalarý yaparak bu yaklaþýmýn en iyi örnekleri gibi görünmektedir. Fakat bu bilgisayarlarýn ne yaptýðýna dair eskimiþ bir bakýþ açýsýdýr ; özellikle zorlu problemlerde en iyi algoritmalar en kýsa sürede en mantýklý þeyi yapmaya çalýþýr (sanýrým queenstocks programý da böyle yapýyor) ve bu da en sonuna kadar her bir faktörü göz önüne almak ya da tüm hesaplamalarý yapmak anlamýna gelmez.

1… Bilgisayar bilimcilerinin ve matematikçilerin insanlarýn problemlerine kolayca aktarýlabilecek iyi algoritmik yaklaþýmlar belirledikleri durumlar vardýr :
    % 37 kuralý
    Son zamanda en az kullanýlan kriteri
    Üst güven sýnýrý vb.

2… Optimal bir algoritma kullanmak, istediðiniz sonuçlarý alamasanýz bile, sizi rahatlatmalýdýr; %37 kuralý %63 olasýlýkla baþarýsýz olacaktýr. En iyi strateji bile bazen kötü sonuç verir. Bu nedenle bilgisayar bilimi SÜREÇ ile SONUÇ arasýnda ayrým yapmaya çalýþýr. En olasý, en iyi stratejiyi izlemiþseniz yapabileceðiniz en iyi þeyi yapmýþsýnýzdýr ve eðer iþler istediðiniz gibi gitmediyse kendinizi suçlamamalýsýnýz.

Sonuçlar manþetlere çýkar, ama üzerinde kontrolümüz olan þey ise SÜREÇLERDÝR . Þanslý olmayý umabiliriz ama zeki davranmak için de çabalamalýyýz. Bilgisayar mühendisleriyle yaptýðýmýz görüþmelerde defalarca karþýmýza çýkan tema þuydu : Bazen YETERÝ KADAR ÝYÝ GERÇEKTEN DE YETERÝ KADAR ÝYÝDÝR.

3. Guzel bir yazi ve tam bizim algoritmacilara uygun oraya kopyalayacagim bunu.

Ben soyle algiladim ki bu bizim cok ciddi bir sorunumuz aslinda 5 yildir algoritma isiyle ugrasiyorum.

5 yil boyunda 40 50 tane yeni algoritma sistem yarattim hisse tarafini saymiyorum.

Bunlar her biride digerinden daha ustundu.

Yani 1. Yaptim 2. Yaptigimda 1 den daha iyi yaptim. Daha gelismisti 5 yikdir algoritma uretmekten bu daha iyi bu en iyisi bu en iyininde iyisi demekten yatirim yapmayi unuttum.

2017 ila 2018 de dedimki erhan dur. Su an kadar yaptiklarin zaten guzel gelismeler bu isin sonu yok alhoritma yaratmaktan yatirim yapamiyorsun. Ve dur dedim.

Artik stratejim su bir algoritma yarattim ve bunu 2018 sonuna kadar degistirmemeye ve gelistirmemeye soz verdim.

Yani algoritmaya yeterli sureyi vermeden yenisine gecmek mantikli degil daha iyisi hic bitmiyor mutlaka daha iyinin de iyisi var sonu yok.

O yuzden tmm bunla gidecegim dediginiz yerde artik o sisteme uyun surekli yenisini aramayin kendinize sure belirleyin ornegin 2 yil 2 yilda bu sistem su performansi gostermezse ozman yenisini yaratin.

Ama aurekli iyisini yaratmanin sonu gelmiyor tecrube ile sabittir.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Teþekkürler sn. DRÝZM. Gerçekten okurken keyif alacaðýmý düþündüðüm bir içerik. Ayrýca kitap öneriniz ile birlikte demek istediðinizi uygulamaya çalýþacaðým

5.  Alýntý Originally Posted by Bayesian Yazýyý Oku
    Arkadaþlar bu programýn daha doðru dürüst halini yapmaya karar verdim.
    Erhan'ýn yöntemiyle çalýþacak, ardýndan baþka türlü formüller de girilebilecek. Sanýrým gerekenler þunlar.
    1) Tüm hisseler için en az 5 yýllýk dönemsel bilanço verileri
    2) Tüm hisseler için günlük fiyat verileri (bunu test yapmak için kullanacaðýz, repaint üreten formüller için deðil. Mesela 4 yýl boyunca 3 aylýk EFK en çok artýran hisselerden oluþturulmuþ portföyü test etmek için 4 yýl önceki kapanýþ fiyatý ile her dönem sonucu hisse eðer satýlmýþsa o fiyatý da hesaba katmak gerekir.)
    3) bu verilerin uygun bir veritabanýna aktarýlmasý
    4) verilerin görüntüleneceði web paneli

Sizce baþka ne aþamalar lazým? benim uzmanlýðým 3 ve 4. adýmda (yapay zeka ile ilgili yüksek lisans yapan bir bilgisayar mühendisiyim.) programýn amacý yatýrýmýmýzý düzgün yönetmek para kazanmak. programý da açýk kaynak kodlu yapabiliriz.

1) Bu aþamada veriler temelanaliz.net gibi sitelerden ya da kap gibi platformlardan web crawling methodlarýyla toplanabilir.
    2) hiselerin kapanýþ fiatlarýný veren bi site de vardýr oradan bulunabilir. enflasyon farkýný hesaba katmak için ise mb nin günlük dolar kurunu da alabiliriz.
    3) veritabaný dizayný ile uðraþýyorum. en önemlisi düzgün bir dizayn zaten.
    4) bu aþamada da python-django ya da java-spring frameworkleri ile bir web paneli yazmak gerekiyor. ilk aþamalar oldukça burasý da yapýlýr. siteyi de digitalocean da host edebilirim.
    dediðim gibi tüm aþamalardaki kodu ben yazacaðým. sizden sadece fikir alabilirim. haftasonu bu iþe baþlýyorum.
    Sn. Bayesian,

Kodlamaya baþlayabildiniz mi?

6. 5/2 si bitti excelin birþekilde verileri hallettim gibi.

çallýsmaya devam. PDF olarak vereyým ýncelemek ýsteyen ýndýrsýn

UYARI:PD/DD ler kendi içinde kýyaslanmýþ ona göre renklendirmiþtir ornegýn acsel hissesinin su anký pd/dd si sektorun su anký pd/ddsi geçmiþ 4 dönemin pd/dd ortalamasý ve geçmiþ 4 dönemin sektor pd/dd ortalmasý arasýnda en düþük olaný yeþillendirir. yani þirketin herþeyi pozitif ve su anký pd/dd side yeþil renkteyse incelemeye tabi tutulabilir.

Diðer renklendirmeler ise anlayacaðýnýz üzere büyümenin boyutuna gore renkli.

Listeye göre benim ilgilimi çekenler

AKSEN ASUZU ALCTL BTCIM akenr

https://drive.google.com/file/d/1nDS...ew?usp=sharing

SPK'nýn 22 Nisan 2002 tarihli Resmi Gazete'de yayýmlanan tebliði uyarýnca yayýmlanmasý istenen uyarý:
    "Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Yatýrým danýþmanlýðý hizmeti, aracý kurumlar, portföy yönetim þirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müþteri arasýnda imzalanacak yatýrým danýþmanlýðý sözleþmesi çerçevesinde sunulmaktadýr. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiþisel görüþlerine dayanmaktadýr. Bu görüþler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir."
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Sayýn @DRÝZM
    Kitap tavsiyeniz için çok teþekkür ederim. Ýlginç bir kitaba benziyor. Alýnacaklar listeme ekledim.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle baþlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaþýmlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

8. Özet, son durum

Selamlar,

Konuyu Baþýndan beri okudum (evet hepsini )
    Benim gibi merak edenler için, bir özet olmasý için çýkarýmlarý paylaþmak istedim.

Sayýn DRÝZM, temettü verimliliði oranýnýn, bir hissenin ucuz olup olmadýðýnýn indikatörü olduðuna dayalý ve 3 ayda bir portfoy güncellemesiyle devamlý pozisyon taþýnan bir sistemi saðolsun bizlere anlattý.
    Hedef sadece 3 ayda bir, yardýmcý bir program ile (fasweb, queenstock vb..) TV oranýna göre seçim yapýp yenilemekti.
    Harcanan kaynak; 3 ayda bir 30 dk artý programýn cüzi bir maliyeti.
    Yatýrýmcýdan beklenen gereksinim; Temel veya teknik analiz, ekonomik bir geçmiþ, bilgi birikimi olmadan, sistemi uygulayabilecek bilgiyi sahiplik, sabýr, disiplin, sadakat.
    Beklenti 10 - 12 yýl gibi çeþitli vadelerde %22000 (çeþitli farklý rakamlar var fk nýn eklendiði, bist30, 100, tüm vs de veya bazý sektörlerin hariç tutulmasýyla farklý rakamlar geliyor)

Sistemi sanal veya parasýyla uygulamýþ / hala uygulayan arkadaþlarýn çeþitli deneyimleri oldu, paylaþýmlarý oldu.
    Bu sistemde en güzel durum þuydu, ortaya atýlan iddianýn/sistemin test ediliyor olmasý. Yani backtest konusu. Quenstock un sunduðu fayda da aslýnda temelde buydu benim anladýðým, bir de formülü kayýt edip kullanýyor olmanýz hemen pratikçe 3 ayda bir listelemesi. Backtest denilen geriye dönük testi çýkartýrsanýz, iþyatýrým, bir excel vs yardýmýyla da kolayca uygulanabilecek bir sistem, illa program almaya gereksinim yok.

Yaþanan sorunlar/çözümler;

* Bilanço dönemi içinde, bilançolarýn tamamý gelmeden hesap yapýldýðý zaman bir kýsým hisseyi yeni bilançosuyla, bir kýsmýný eskisiyle hesaplamýþ oluyor. (Burada fk ya göre koyulan filtreleme daha çok sorun yaþýyor anladýðým kadarýyla) Buna gene
    * Temettü açýklanmasý/verilmesi Temettü açýklayan ancak henüz vermeyen hisselerde, yanlýþ tarihli temettüyü baz alarak hesaplama yapýlmasý. (bildiðim kadarýyla sorun çözülmedi)
    * Alýþ satýþ fiyat farklarý, komisyonlar konusu; Sistem çok fazla hareket yaptýrmadýðý için 3 ayda bir deðiþikliklerin yansýtýlmasý, komisyon anlamýnda ciddi bir sorun yok. Sistemin al dediði hisse fiyatýnýn kapanýþ fiyatý olmasý ve tam da o noktadan alýnamamasý bir diðer sorun ancak bu neredeyse tüm sistemlerde olacak bir sorun ve genel performansa ciddi bir yansýmasý olmayacaðý kabul edildi.
    * Repaint, Bu en çok tartýþýlan konulardan birisi oldu. Benim anladýðým kadarýyla burada 2 tip sorun vardý. Yani son portföyü hazýrlarken içinde bulunduðunuz dönemde, açýklanan bilançolara göre farklý zamanlarda farklý hisseler öneriyor sistem. Bunun çok doðal olduðu herkesçe kabul edilip, sistemin uygulanmasýna bir engel görülmedi. Yani bir gün arayla bir arkadaþa frotoyu önerirken, bir diðerine son bilançodan dolayý önermez hale geldi sistem. (ya da tersi) Bu konuda yaþanan esas sorun þu oldu, Örneðin siz sistemde 5 yýllýk bir test yaptýnýz, kazancýnýzý da sistem %2000 gösteriyor olsun. 2012 yýlýnda baþlamýþ olun sistemi uygulamaya,
    testinizi yaparken 2016 yýlýnda ocak ayýnda size doas aldýrtmýþ olsun. Testi 6 ay sonra tekrar yaptýðýnýzda backtest size 2016 yýlý ocaðýnda doas deðilde egeen aldýrtmýþ gibi davranýyor. Ama siz doas aldýnýz belki daha çok kazandýnýz belki daha az. Görülen o ki güncel fiyatlar, TV eski donmuþ olmasý gereken 3 aylýk performanslarý etkiliyor. Bu backtestlerin, ortaya konulan performans verisinin tamamen geçersiz olduðu þüphesini ortaya koydu.

erhanacikgoz1, DRÝZM, Mann, flexy,TomBombadillo ve ismini yazmadýýðým bir çok arkadaþýn testleri, denemeleri sonucu programda hata olduðu tespit edildi, firma yazýlýmýnda güncelleme yaptý. Sistem bu aþamadan sonra yapýlan testlerde 2005 -2017 arasý backtest sonuçlarý %2000 civarlarýna indi.

Bu noktada erhanacikgoz1 bir çok sorgulayan mesajýyla ve ýsrarýyla bence herkese büyük bir fayda saðladý, kendisine bu konuda ayrýca teþekkür ederim.
    * Queenstock vb. programlar: Backtestleri, hesaplamalarý, ayný yýlda birden fazla temettü verilmesinin birleþtirilmesi, açýklanan temettü mü verilen temettü mü, 2-3 yýl önce verilen bir temettünün hala sistemi etkiliyor olmasý gibi bir çok sorun yaþandý. Bunlarýn bir kýsmý finnet verilerinden, bir kýsmý program hatasý olarak tespit edildi. Ancak görünen þu ki, quenstock programýnýn yeni bir versiyonu yazýlýyor, bu sorunlarýn düzeltilmesi hedefleniyor. Bu noktada benim çýkarýmlarýmdan birisi, insanlarýn parasýný yatýrdýðý çeþitli formüller kullandýðý (bu sistem veya baþkasý) bir yazýlým geliþtiriliyorsa ve biz backtest diye bir özellik sunuyoruz deniyorsa, çok daha detaylý testler yapýlýp, yönlendirici bilgiler eklenmesi gerekiyor. Queenstock programý yeterince doðrulama / test yapýlmamýþ ve içinde ciddi maddi kayýplara sebep verebilecek hatalar barýndýrýyor olduðunu düþünüyorum. Bu yazýlým veya baþka bir yazýlým kullanýlarak bir yatýrým yapýlacaksa mutlaka ama mutlaka, Excel ile manuel testler yapmalý insanlar. Yazýlýmla ilgili bir diðer önemli sorun güncellemeler, Güncellemelerle iyileþtirmeler yapýlýyor, ama hangi özellikler deðiþti, hangi sorunlar düzeltildi, bu konuda bilgilendirme yapýlmýyor anladýðým kadarýyla. Bu üzerinden yatýrým yaptýðýnýz bir yazýlýmda bana kabul edilebilir görünmüyor. 1 ay önce test ettiðiniz bir formülünüz / sisteminiz belki aslýnda çok iyi sonuçlar vermesi gerekirken kötü sonuçlar vermiþ te olabilir. Aslýnda önce klasik usul manuel test yapýlmasý gerekliliði ortaya çýkýyor.

Hissenin temettü hariç deðerlenmesini gösteren konu;
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...76#post1118276

Son durum
    yeni bir sistem arayýþýna baþlanmýþtýr, hedef; temel analize dayalý, 3 aylýk periyotlarla yapýlacak bir yatýrým modeli oluþturulmaktýr.
    kullanýlacak rasyolar (fiyat bilgileri repaint yaptýðý için, fiyat olmayan hesaplamalarý içeren rasyolar kullanýlacak kararý alýndý.
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...24#post1933324
    Kullanýlacak formüle iliþkin
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...80#post1951780

Benim aklýmda kalanlarýn baþlýca kýsmý bunlar oldu. Benim eski forumda hesabým vardý, buraya yeniden girmem bu baþlýk sayesinde oldu. Aranýzda en bilgisiz olanlardan birisiyimdir muhtemelen, öðrenmeye anlamaya çalýþýyorum. Bu postun amacý, bir özet, son durum ve lessons learned çýkarmaktýr. Yanlýþ anladýðým, eksik yazdýðým kýsýmlar olabilir. Bu bilgilerin tamamý sn DRÝZM ve erhanacikgoz1 ve diðer arkadaþlarýn çabalarýyla ortaya çýkmýþtýr. Ýnsanlarý yanlýþ bilgilendirdiðim, maksadýný aþan bir ifadem olduysa belirtirseniz düzeltmek isterim. Bu notlarý, özeti DRÝZM, erhanacikgoz1 veya baþtan beri içinde olan bir arkadaþýn çýkartmasý ifade etmesi daha uygun olabilirdi, düzeltip deðiþtirerek konu sahibi veya birileri yayýmlamak isterse önerinizi beklerim.

Kendi adýma bir çok þey öðrendim, katkýsý olanlara teþekkür ederim.

Son not, sn DRÝZM iyi niyetinizden þüphem hiç yok. ancak ilk postun en altýna bir edit notu ekleyerek, sistemde yazýlýmlarýn backtestinden kaynaklý bir yanlýþ deðerlendirme olduðu, beklenen kazancýn %2200 civarlarýnda olduðuna dair bir not eklemeniz daha doðru bilgi verecektir diye düþünüyorum.

Son olarak yapýcý eleþtirilerde, sorgulamalarda kiþisel algýlamadan objektif bakmaya çalýþmak doðru olacaðýný yaþayarak görmüþ olduk, sistemdeki, backtestlerdeki sorunlar bu þekilde ortaya çýktý.

Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    01.01.2005 ÝLE 28.06.2017 tarihleri arasýnda tamý tamýna % 22.000 oranýnda kazandýrmýþ, yani baþlangýçta konulan 10.000 lirayý 2 milyon 200 bin lira yapmýþ bir formülü paylaþýyorum :

1- bir baþlangýç tarihi seç (mesela bugün, yarýn vb)

2- BÝST TÜM hisselerini TEMETTÜ VERÝMLÝLÝÐÝNE göre sýrala. ÝLK 10 HÝSSEYÝ BELÝRLE.

Bu aþamada belirlediðin hisselerin temel analizlerini, teknik analizlerini YAPMA, haberlerini OKUMA, alan-satanlarýna BAKMA, gurularýný-topiklerini OKUMA, EKRANINI KAPAT.
    TAMAM MI?
    ÞÝMDÝ SONRAKÝ AÞAMAYA GEÇ.

3- Yatýrým için ayýrdýðýn parayý 10 parçaya böl. Belirlediðin hisseleri, parasal olarak eþit miktarlarda, Alým günü kapanýþ fiyatýndan/yakýnýndan AL.

4- Takvimde 3 ay sonraki günü iþaretle.

5- 3 AY SONRA YENÝ ALACAÐIN 10 HÝSSEYÝ BELÝRLE. Ogün elindeki hisseleri kapanýþ fiyatý/yakýnýndan satýp, yeni hisselerini (PARASAL OLARAK EÞÝT MÝKTARLARDA) kapanýþ fiyatý/yakýný fiyatlardan AL.

6- yukarýdaki adýmlarý 3 ayda 1 tekrarla...

Bundan sonrasý SABIR ve DÝSÝPLÝN ile sisteme sadakat.

YATIRIM TAVSÝYESÝ KESÝNLÝKLE DEÐÝLDÝR. bÝLGÝLENDÝRME AMAÇLIDIR.

Sayfa 187/217 ÝlkÝlk ... 87137177185186187188189197 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •