http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/
programýn nasýl kullanýlacaðý yukarýdaki linkte….
Þimdi yaptýðýmýz þey bir “formül” belirlemek, bu formüle göre belirlediðimiz endekslerdeki hisseleri “sýralamak” (ya da filtrelemek) ve içlerindeki en iyilerden bir portföy oluþturmak. Linkteki iþlemleri “1 sefere mahsus” yapýyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir programý alýp çalýþtýrmaya kalýyor iþiniz.
BURAYA DÝKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORMÜL YATIRIMININ EN ÖNEMLÝ ÖZELLÝÐÝ BUDUR. Felsefemiz “TESLÝM OL, RAHAT OL” dur. Formül kendi iþini yapýyor, siz de kendi iþinizi yapýn.
Enflasyon etkisi tüm yatýrým araçlarýnda var, geçmiþe yönelik testlerde tüm yatýrým araçlarýný etkiliyor; enflasyondan “koruyan” yatýrým araçlarý arasýnda en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formülün getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasýnda %47.000 ; bunun reel olarak tutarý % 17.000 ; dolar bazýnda ise %17.500.. Bu hesaplarýn hepsi queenstockta var.
Þimdi eðer baþlangýçta sadece 3.000 lira yatýrsam, hiç para eklemesem, sadece alacaðým temettülerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir süre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugünkü 510.000 lira deðerinde olacaktýr.
Sistemin temel dayanaðý “büyük sayýlar yasasý"dýr. Bu yasaya göre; örneðin bir para 1000 kez yazý-tura atýlsa 800 kez yazý, 200 kez tura gelebilir, fakat atýþ sayýsý yeterince büyük olduðunda Yazý/tura oraný belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiðince yaklaþacaktýr. Peki bu bilgi bizim ne iþimize yarayacak ? Bu bilginin bizim için bunun anlamý þudur : Bu sistemde uzun vadeli getiri saðlayan iþlem oraný %72, kayýp oraný %28 dir (yazý-tura oyununa göre çok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gösterdiði iþlemleri yaparsam %70 oranýnda %8 (+-) 7 puan getiri, %28 oranýnda %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayýp yaþayacaðým. % 72 oranýnda kazanýp, %28 oranýnda kaybedeceðimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktýr. Tek bilmediðim “zaman’dýr”, kazancýmý 6 yýlda da alabilirim, 15 yýlda da.. Her þey matematiðe dayalý, her þey bilimsel…
Ayrýca bir varsayýmýmýz da "tarihin tekerrür edeceðidir" ki bu varsayým sadece benim deðil tüm teknik analiz kullanýcýlarýnýn temel felsefesidir.
Aselsan da artýk temettü vermeye baþladý,,,
Yer Ýmleri