Originally Posted by
Desperado
Gerçi kolaymýþ hesabý, yaptým þimdi...
2005'ten 2017 sonuna her sene ortalama %28 artan bir hisse 25 kat artmýþ oluyor... ama bunun üstüne bir de her sene ortalama %13 temettu verimi alýr ve eklerseniz portfoye... her sene getiriniz %41 olur... yuvarlak hesap bunlar hep tabi... bu da portfoyu 2005'ten 2017'ye 87 katýna cýkarýyor....
Elbette artýk oyle %13 senelýk temettuler fýlan pek yok ama gecmýs yýllarda bugunkunden daha yuksek temettu verýmý vardý bu kagýtlarda... 2005-2017 periyodunda ortalama verim yýllýk %13 olmus mudur bilmiyorum ama ne olursa olsun portfoye eklenen duzenlý temettunun gucunu gostermek acýsýndan etkili bir ornek oldu....
Tabi þimdi bunu yazýnca hemen aklýna geliyor insanýn, bu program heralde alým-satým tarýhlerýne gore portfoye temettulerýn eklenýp eklenmedýgýný hesaplýyor olsa gerek. Cunku ornekte de goruldugu uzere uzun vadelý cok ýyý getýrý ile inanýlmaz getýrý arasýndaký fark temettulerýn duzenlý olarak hesaba eklenmesýnden kaynaklanýyor bence...
bu konuda hatalý hesaplamalar yapýyorsun Temettünün nasýl birþey oldugunu nasýl hesaplandýgýný biraz daha araþtýrmanýzý tavsiye ederim. bu konuda DRZÝM hocam yanlýþýnýzýn nerede olduðunu söyleyecek ve doðru þekilde o anlatýcaktýr sanýyorum. Temettüyü yanlýþ anlamýþsýnýz çünkü.

Originally Posted by
TomBombadillo
Tþk drizm hoca,
Bugün finnet ile iletiþime geçtim.Özet olarak
-Daha önce deðindiðimiz gibi. Bilanço döneminde yapýlan portföylerde o döneme en uygun hisse seçildiðinden 3 aylýk deðil de aylýk portföy oluþturma önerdiler. Öneri demiyelim de aylýk yaparsanýz bu tür sorunlarý daha az yaþarsýnýz dediler
-hesap dönemine göre mi yayýnlanma tarihine göre mi diye sorduðumda; zaten hesap dönemine göre yapýlan portföyleri hiç önermiyorlar. Backtest için yayýnlanma tarihine göre ve aylýk portföy deðiþimleri daha doðru sonuç verir diyorlar
-dönem portföyleri ne zaman seçiliyor diye sorduðumda eski portföylerin ýsrarla ayýn 1. günü seçiliyor cevabý aldým. Bu konuda programý yazan veya danýþmanlarla konuþmak istediðimi söyleyince yarýn size tekrar dönelim dediler
Yarýn dönüþ yaparlarsa tekrar yazarým
Biraz eleþtirmemiz gerekiyor bu konularda Þimdi paramla hizmet alýyorsam hakkýmýda almak isterim.
bu eleþtirilerim bu programa özel deðil daha önce fast web mali analizde bir hissenin rakamlarýný yanlýþ girmiþler. ertesi gün düzelttiler. O günde arayýp iþinizi doðru yapýn biz buraya bakýp güvenip karar alýyoruz. Sizin hatanýz yüzünden binlerce TL para kaybedeceðiz gibisinden uyarýlarda bulunmuþtum.
þimdi gelelim quenstocka
-daha az yaþarsýnýz diye bir cümle kurulamaz hiç yaþanmayacak demeliler daha az yaþanýr ne demek hatalý bir durum var biliyoruz bunu düzeltmeyecez siz eðer su seçeneði kullanýrsanýz hatalar devam eder ama en azýndan daha az hata yaþarsýnýz. üstelik buna raðmen hatayý düzeltmeyecez ama programý satmaya devam edeceðiz. ???????? Saçma deðilmi bu ? bu hatayý oluþturan sebepler ortadan kaldýrýlmalý þu seçenek hatayý gideriyor diye birþey dahi denilemez bir kere önce hata yapan buton ve seçenekler hiç olmamalý zaten onlar bir kaldýrýlacak hatalý sonuç veren bir seçeneði hatalý oldugunu býle býle nýye koyarsýn zaten kullanýlmayacak acaba acemileri kandýrmak için mi o seçenekler veya butonlar orada tutulmaya devam ediyor.
-hesap dönemi seçeneðinin orada tutulmasý saçmalýktan baþka birþey deðil. hesap dönemine göre hesaplattýrdýgýnda sistem þöyle hareket ediyor. normalde bilancolar örnegýn nisan mayýs haziran bilancolarý yani 2017/2.çeyrek ne zaman geldi aðustosta deðilmi. eðer hesap dönümünü iþaretlersen aðustos ayýnda gelmiþ olan bilancoya bakýyor. en iyiyi buluyor gidiyor ben bu hisseyi haziranda aldým diyor cünkü 2017/2.çeyrek nisan mayýs hazýran dönemi karýný kapsýyor. Yani sistem aslýnda bilancoyu önceden görüyor iyi geldiðini 2 ay geriye gidip ben bu hisseyi 2 ay onceký fýyattan aldým diye iþliyýor ulen hem en iyi bilancoyu bul sonra buldugun o bilanconun hissesini 2 ay onceký fýyattan aldým diye yaz. sonra mýlyarlarca getiri cýksýn olu yermi bu anadolu çocugu :D
o seçenek boþ yere koymuþlar kaldýrýlmasý lazým veya yanýna bir uyarý yazýlmalý bunlarý bilemyen adam gerçek dýþý birþey için hayal kurmamýþ olur.
- eðer yarýn býr uzmanla gorusursen repaint nerelerde var hangi durumlar repaint de. eðer uzmansa söyler nerede repaint oldugunu. ve bunlar düzeltilmeyecekmý repaintli birþeyi normalde satmalarý dahi etik deðildir.
bir örnek gösterdim dün size sistem satan bir suru ýnsan var þimdi ben muazzam noktalarda al sat açan bu sistemi.
koysam satýyorum dýye bu doðru olurmu etik olurmu olmaz yalan satmýþ olurum kandýrmýþ olurum.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri