TV nin geçmiþe yönelik getiri testlerini FASWEB de de görelim diye programý aldým ama 2005 de dahil TV oranlarýný göremiyorum.
yardýmcý olabilecek bir fikri olan var mý?
Þimdi de FÝNTABLeS'i aldým. Onda da yok. Diðer oranlar var ama onlarla uðraþmaya deðmez.
TomBombadillo önerinizi gördüm. pazartesi borfinle çözemezsem söylediðinizi yapacaðým.
Bu arada finnet 2000 de de yokmuþ.
Evet Sn Drizm, ben ikna oldum hatta yukarýdaki testlerde dikkatli bakýlýrsa repiant yapmadýðý görülür...Örneðin Gents aslýnda o listeye giremezdi. Ayný kriterler ile repaint yapýlmýþ hali bu þekilde oluyor çünkü..
Test 6 repiant portfoyü. Program burda bilanço geldikçe en iyisini seçmiþ gelen bilançolara göre..Yani ayýn baþýnda o hisseyi almýþ gibi göstermiþ...Test 6 da ise öyle biþey yok
![]()
program TV hesabýný doðru yapmýyor. bugün TV ne göre bir liste yapýn 1 sene sonra ayný tarih aralýðý için farklý liste verecektir. bunun sebebi temettü daðýtýmý ve bedelsiz verme gibi durumlarda geçmiþ hisse fiyatýnýn deðiþmesidir. program tarihsel fiyatlara göre iþlem yapmýyor. geçmiþ hisse fiyatý giderek düþüyor ama ayný oranda geçmiþ temettü verisi güncellenmiyor.
bir de program sizi þöyle bir ikilemde býrakýyor; biliyorsunuz daðýtýlacak temettü yýlýn baþlarýnda genel kurulda belirlenip ilan ediliyor. ancak daðýtýmý yýl sonuna kadar sarkabiliyor. þimdi siz daðýtýlacak temettüyü bildiðiniz için olmasý gereken TV'ni el ile hesaplýyorsunuz, belki de hissenin portföyde olmamasý gerektiðini düþünüyorsunuz. ancak programa henüz temettü datasý girilmediði için eski dataya göre portföy oluþturuluyor. sisteme sadýk mý kalýnacak yoksa manuel mi gidilecek? ama testleri programa göre yaptýnýz þimdi ne kadar güvenebilirsiniz? gibi sorular oluþuyor.
Yer Ýmleri