ben geçmişe takılmıyorum önemsemiyorumda çünkü istatistik yoruma dayalıdır ne kadar fazla trade varsa güvenilirlik oranı okadar yükselir.
yani drzim hocamın 36 kere görüşüne katılmıyorum. bunun bir sayısı yok. şu kadarsa kesin doğrudur diye.
bunu kısaca bir örnekle anlatayım
parayı 36 kere havaya attınıgınızda %30 tura %70 yazı geldi.
36 yeterli ise. bu sonucun kesin dogru kabul etmeliyiz istatistiksel olarak.
peki aslında bu doğrumudur yanlıştır. 1000 kere attıgımızda oranlar %45 %55 olacak. 2000 kere attıgımızda %48 %52 olacak.
3000 kere attıgımızda %49,5 %51,5 olacak. 6000 kere atarsam %50,02 ye %49,98 cıkacaktır.
yani ne kadar cok havaya atılırsa istatistik güvenirlik sayısı okadar artar.
bunun başka bir örnegını biz sistemciler olarak gerçekten yasıyoruz. bişr sistem yazıyoruz çok az sayıda tradesı var senede 3 kere al sat yapmış bu sistem 10 yıllık getirisi %1000 cıkıyor. yani her sene %100 yapacak istatistiksel olark.
fakat gelecek 5 senenin toplamında %100 yapıyor sadece. %500 kazanması gerekiyordu halbukı oyle demiştik.
fakat trade sayısı arttırıyoruz senede 500 işlem acan sistem yazıyoruz.
10 yıllık getirisi %1000 cıkıyor. yani her sene buda %100 yapmalı. gelecek 5 senede kazancı ne cıkıyor biliyormusunuz %450 ila %550 arasında cıkıyor.
Şİmdi bilanco rasyoları konusu benim için ikinci noktada şu an bize TURBO ETKİSİ YARATAN RASYO TV once bi TV konusunu çözelim sonra ben bilanco rasyolarına dalarım alttan girer üstten cıkarım.
AMA ŞU TURBO ETKISI YARATAN TVNBIN DOGRULUGUNU BI ANLAMAK ISTIYORUM. CUNKU BARİZ BİR BİÇİMDE TV ORANI GERÇEKTEN TURBO ETKISI YARATIYORMUŞ GİBİ SONUCLAR URETIYOR.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri