ben yukarıdaki bilgileri faswebden aldım.
2 gündür inceliyorum...gerçekten de çok iyi sonuçlar elde edilebilir.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
3 aylık portföy yaptığımı için quenstock bunu gösteriyor olabilir. Ocak- şubat- mart portfoyü..
Programı kullananan arkadaşlardan bir ricam var. Aylık portföy yenilemesi ve yayınlanma tarihine göre bist tüm senetleri seçin, tv>1 olsun. Ocak 2017 10 hisseli portföyü buraya resim olarak yapıştırır mısınız. Ben programa ulaşacak durumda değilim şu an..eğer o aylık portföyde alka varsa büyük sıkıntı, eğer yoksa program backtest sonuçları 3 aylık değil aylık çalıştırılmalı diyebilirim
aselsan bist 30 a ne zaman girdi
Bence ALKA da olay şu :
Sistem hesap yaptığı tarihteki EN SON TEMETTÜ VERİSİNİ dikkate alarak işlem yapıyor AMA bazen şirket geçen yıl ya da son 2 yıl temettü dağıtmadıysa en son girilen temettüye göre hesaplanan veriyi kullanıyor. ALKA'da hesaplama yaparken 2015 (ya da 2014 ; en son hangi yılda temettü verdiyse) yılındaki temettü verimine göre listeye dahil ediyor.
Bunu önlemenin yolu, şirketlerin temettü tarihlerine bakarak;
1- formül başlangıç tarihini ayın 30 ya da 31 i seçmek,
2- portföyü aylık olarak çalıştırmak,
3- BİST TEMETTÜ de uygulamak olabilir. Çünkü bu endekse girebilmek için en az son 3 yılda temettü vermiş olmak gerekiyor.
Nitekim Eğer formülü BİST TEMETTÜ’de 10 hisselik portföyle uygularsanız 01.01.2005 den bu yana % 16.000’e yakın bir getiri , portföy hisse sayısını 5 e indirirseniz %23.700 lük bir getiri elde edebilirsiniz.
Hepimizde farklı portföyler mi oluşuyor
Ocakta yok ama şubatta var benim portfoyde..
Şubatta da olmamalıydı tabi
Dediğiniz gibi sistem son temettü verimliliğini hesap ediyor. 3-4 yıl önce olsa dahi
Not: pardon varmış listede ocak ayında. Hatta 2016 portföylerinde bile var. Halbuki o dönemde tv 0 bu hissenin. Ciddi handikap. Testler tam olarak doğru değil, yapacak bişey yok
Yer İmleri