Borsaya yatýrým yapmaya karar veren kiþi ne yapmalýdýr ?
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=6549&page=13 sayfadaki 104 nolu ileti ve sonrasýnda yapýlan LIDFA ve ilerleyen sayfalardaki diðer hisselerin analizlerine bir göz atýnýz. Kafa karýþýklýðýný gördünüz mü ? Ayný verilere bakarak Hisseyi almýþ olanlar “süper, geleceði parlak, fiyatý ucuz” derken, hisse sahibi olmayanlar “ama…,fakat…, almalý mý? Bir de tekniðe bakalým” veee…… sonuç olarak kafa karýþýklýðý . 1 hisse için bu analizi yapmak için harcanan zamaný bir de incelenmesi gereken diðer hisselerin sayýsýyla çarpýn. Þimdi elinizi vicdanýnýza koyun ve þu soruya cevap verin : “ Borsaya yeni katýlan birisi böyle bir analizi yapabilecek duruma gelebilmek için kaç yýlýný harcamalýdýr ? (Yaþar Erdinç 4,5-5 yýl diyor). Peki bu kadar analiz sonunda %100 getiri garantisi var mý? “AL-TUT-BÝRÝKTÝR” stratejisinden daha iyi bir getiri vaat ettiðini gösteren bir veri var mý? Aldýðým risk nedir? Aldýðým riske karþý ne kazanacaðým?
Ya da bu arkadaþ internette benim yazdýklarýmdan etkilenip Yaþar Erdinç’ten konuyla ilgili 3 günlük bir eðitim almaya karar verebilir; Yaþar Erdinç’in 30 yýla yaklaþan tecrübesinden, eðitime katýlan diðerlerinin birikimlerine dayanarak sorduklarý sorularýn yanýtlarýndan yararlanarak 4,5 yýllýk eðitim dönemini atlayabilir. Uygulayacaðý formülün mesela %70 iþlemde kazanç, %30 iþlemde kayýpla sonuçlandýðýný, ortalama %7 kazanýp, % 5 kayýp yarattýðýný ; iþlemlerinin standart sapmasýnýn %8 olduðunu; sharpe oraný, beta, k-ratio vb. risk deðerlendirme oranlarýný ve ne anlama geldiklerini öðrenebilir. Ve vakit kaybetmeden yatýrým yapmaya baþlayabilir, iþlemlerini yaparken bir yandan da, eðer isterse, kendini geliþtirebilir.
Hem diyelim ki temel analizi öðrenmeye karar verdim, Yaþar Erdinç’ten daha iyi temel analiz yapabilir miyim? (FASWEB MALÝ ANALÝZ programýný excelde, evde kendi baþýna yazan Yaþar Erdinç’ten bahsediyorum). Yani bu iþ temel analiz bilmekle olsaydý Yaþar Erdinç 600 TL’ye eðitim verir miydi? Mantýklý olmak lazým…….
yazýnýn tamamý için....
http://www.temelanaliz3.com/

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri