Temett veriminin repaint yapp yapmamas konusunda bir eyler sylemek istiyorum.
nce tv tanmn yapalm ; Basit olarak, bir irketin hisse senedi fiyatna gre ne kadar temett dattn gsteren orandr.
Hisse, 1.1.2017 tarihinde 1 tl temett datyor ve fiyat 10 TL. Temett verimimiz 10%'dur. 1.2.2017 tarihinde hissenin fiyat 5 tl oldu diyelim. Temett verimimiz 20% oldu. Temett verimi tanmna tekrar dnelim; bir irketin hisse senedi fiyatna gre ne kadar temett dattn gsteren orandr. Fiyat deitiinde temett veriminin deimesi repaint deildir, nk temett verimi budur.1.2.2017 tarihinde temett verimi yksek hisselere gz attk. 20% tv olan bu hisseyi almaya karar verdik. 2.2.2017 tarihinde aldk. 3 ayda bir deerlendirmeye tabi tuttuumuzu ve bir sonraki gzden geirme tarihimiz de 31.03.2017 olduunu farz edelim. 3.2.2017'de fiyat 7.5 TL ve temett verimi 13.33% oldu. Repaint var m? Hayr. 2.2.2017'de biz hissemizi 1.2.2017'de 20% tv'ye gre aldk gitti.Bir daha hisse bana denen son temett ve 1.2.2017'deki kapan fiyat deimeyecek. 3.3.2017'de fiyat 50 TL ve tv 2% oldu. Satyor muyuz? Hayr. Repaint yapt m? Yapmad.
Biz, momentum'a gre de alm/satm yapsak yeni gelen her barda momentum'un deeri deiecekti. Momentum repaint mi yapyor? Yapmyor.
Kimi programda tarama yaptm deiti, kimi deimedi diyor. Program iyice incelemeden bir ey syleyemem. Program isterse kendi kafasndan hisse adlar uydursun liste yapsn mhim deil. Biz, tv gibi yukarda izah ettiime inandm repaint yapmayan bir gstergeye gre yatrm karar vereceiz. Ynetim binasnn d cephesi turuncu olan irketler ierisinden seim yapmayacaz.
Uzun yazmay gerekten sevmiyorum ama konuyu aydnlatmann daha ksa yolunu da bulamadm.

Alnt yaparak yantla

Yer mleri