amma cok yazýsmýssýnýz arkadaþlar.
Bu kadar hararetlenmenize gerek yoktu karþýlýklý olarak neyse.
Repaint :D sizin sandýgýnýz gibi böyle %20 %30 larla veyahutta %2000 lerle hesaplanacak birþey deðil.
Repaintli bir ssitemi/algoritmayý 10 lýradan 1 lýraya düþen bir hissede calýstýrdýgýnýzda size %500 kazandýrdýgýný görbilirsiniz.
çünkü tepkisel hareketlerýn hepsini en tepede satmýþ en dipte almýþtýr bunlarýn toplamýda %500 yapýyordur. Yani grafik 10 lýradan 1 lýraya düþerken her tepki hareketýný %100 bir dogruluk oranýyla yakalamýþtýr.
Demek istediðimi anlatabildimmi. En kötü grafikte en kötü berbat sürünen bir hissede dahi inanýlmaz güzel getiriler sunar.
Repaint konusunu ciddiye alýn dalgaya alýnacak birþey deðildir küçümsenecek birþey deðildir cok ciddi sonuçlar cýkartýr baþýnýza.
Geçmiþi repaintli olan bir sistemin muhtemel getirisi ölçemezsiniz. Yani repaintli hali buysa repaintsiz hali herhalde þu kadardýr diyemezsiniz.
Ayrýca bu program getirileri hesaplarken bileþke yapýyor. kAzandýgý parayý birleþtirerek gidiyor. Dolayýsýyla getiri eðirisinin linear olmasý çok önemli. Örnegýn cýkarttýgýnýz sistem ilk 2 yýlda %200 kazandýrýp diðer yýllarda sadece %5 bile kazandýrsa.
getirisi muzzam yüksek cýkacaktýr. Dolayýsýyla siz bu sistemin getiri cok iyi kullanayým bari dediðinizde her yýl sadece %5 kazanabilirsiniz. SOnra döner bakarsýnýz ulen bu nasýl %25000 kazandýrýdý bu yýl sadece %5 kazandým ben dersiniz.
Çünkü sistem bileþke yapýyor toplam getiriye odaklandýgýnýz için yanlýþ bir sistem seçmiþ olursunuz.
Verimli bir sistem bileþke yapmadan her yýl düzenli linear bir getiri sunmalý.
programý tasarlayanlar birazda göz boyamak için getirileri bileþke yapmýþlar. Böylece siz sistemi calýstýrdýgýnýzda vahy be getiriye bak müthiþ bir program diyeceksiniz. Halbuký getirilerin hepsi bileþkeydi. Alamayacaðýnýz sýg hisselere milyarlarca para yatýrýyor sistem.
Ayrýca Sistemi geçmiþten test ederken bugun size sýg gelmeyen hisseler bundan 7 yýl once belkide cok sýgdý.
Seçtiðiniz endekse göre filitrelenen hisseler örnegýn temettü 25 endeksýnden hisse seç dediðinizde.
7 yýl once aldýgý hisseler temettü 25 endeksýndemýydý bunuda kontrol etmenýzde yarar var bugunun temetü 25 endeksýndeký hýsslerý 7 yýl once de sanký temettü 25 endeksýndeymýþ gibi degerlendýrýyorsa yine repaint yapmýþ olacak.
Tv veren hisselerin hepsini saglam ve köklü olarka degerlendýrmekte cok yanlýs ne hisseler var belki bir çogunuz býlmýyor kredi çekip borca gýrýp temettü dagýtan bilancosu habýre aþaðý gýden ve neredeyse zarar acýklayacak fýrmalar temettü dagýttý cok hýsse var.
Baþka sistemlerle getiri kýyaslama konusuna gelecek olursak:
Öncelikle hangi sistemin getirisi ile kýyaslama yapacagýz Tv kriterinin ne ürettiðini kimse bilmiyor. Bir kriterin ne ürettiðini öncelikle herkesýn görebileceði þekilde ortaya dökmek lazým. Örnegýn ben NET kar kriterine göre 10 yýlda %50000 kazandým dersem kimse inanamaz ve inanmasýnýda beklemek mantýksýz olacaktýr. Dolayýsýyla bir kýyaslama yapýlacaksa önce bir neyle kýyaslayacagýmýzý görmeliyiz Tv ile hangi baska kriteri kýyaslayabýlecegýz TV nin kaç ürettiðini kimse bilmiyor.
O yüzden ben diyorum ký Nasýlsa Tv nin repaint yaptýgýný biliyorsunuz getirisinin kaç ürettiðinide Drzim hocadan baska kýmse bilmiyor. O halde bunla vakit kaybedeceðinize oturun baska rasyolarla repaint yapmayan rasyolarla yeni formuller yaratmayý deneyýn. SOnuçta bu iþi yapmak zorundasýnýz cunku para kazanmak istiyorsunuz.
Bizlerin zaten hali hazýrda kullandýgýmýz algoritmalar var devam ediyorlar yani biz illakide formul yaratalým gibi bir kaygý içerisinde deðiliz ha daha iyisi varsa neden denemeyelým diye saga sola bakýyoruz tabiki.
Yaþar erdinç beyi severim cok iyi niyetlidir DRZÝM hocamdan iyi olmasýn. Lakin hata yapmayacagýný kim ýspatayabýlýr. Onun ettiði cumleye bu kadar büyük anlamlar yükleyerek güvenmelimiyiz.
Eðer böyleyse durum Bende söyleyeyim.
Ben sýrf size gýcýklýk olsun diye veya kötü niyetle sýrf sýz para kazanmayýn diye bir þeyleri size söylüyorsam o zaman KUL HAKKI yemiþ olurum. Öbür tarafa kul hakkýyla gitmek istemiyorum”.
Buraya bu niyetle yazýyorsam Allah benim belami versin. Öbür tarafta bana tek tek hesabýný misliyle sorun bana.
Yeterli mi ?
SONSÖZ:
Tabiki burada algoritma deneyimi olmyan kiþilerin repaintin ne derece tehlikelive yanýltýcý birþey oldugunu öðrenmesini ve anlamsýný beklemek size haksýzlýk olacaktýr.
O yüzden bence deneyerek görün...
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri