arkadaþlar meselesýnýn sureklý dýþýna cýkýlýyor yaw.
Repainti anlatacaz derken temettüye kötü dediniz kazandýrmaz dedinize kadar çekiyorsunuz meseleyi.
ne gerek var abi.
TV uzerýnden ornek vermeyin bu kýsýr döngüye dönüp durmayalým f/k dan gidelim.
yada repainti tepainti boþverin.
Gelin TV PP/DD F/K haricindeki tümr asyolarla en iyi getiriyi üretmeye calýsalým.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
iyice kafam karýþtý, son 1 sene TV formülünü manuel olarak nasýl hesaplarýz? Gerçi bize daha uzun bir aralýk lazým.
çok güzel þeyler çýkartýlabilir.
aklýma ilk gelen.
gerekli filtrerleri ekledikten sonra fk tv pp/dd vs.
yükselememiþ hisseleri filtrelemek.
yani zirvesinden % 20-30 arasýndaki düþmüþ hisseleri buldurmak.
en azýndan overall daha stabilize olur. + kayýp minimize edilmiþ olur.
veya.
geçen sene baþýndaki fiyatýndan þuanki fiyat düþükse.
bunun gibi.
burda ilk kriter hisseyi uygun fiyatta iken alabilmek amaç
yoksa tv fk listele dersin listeler sorun yok ama buraki zaman ayarý önemli. yoksa hisseyi en tepede de alabiliriz.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
yapýn derseniz yaparým yukarýdaki matriks kodunu yazmak çok uðraþtýrmaz.
ama önce baþka önerileride dinleriz. en son iþ kodlamak.
ben açýðým.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Sayýn sombrero ;
bir önceki yazýmda KESÝNLÝK-KANIT ÝSTEYENLERÝN endekse göre %155 getiriye razý olmalarý gerektiðini söylemiþtim. Testi yaptýðýnýz dönem için oldukça iyi bir getiri bence...
Þimdi ayný dönemde TV %2700 getirmiþ ya, doðal olarak bu getiri DAHA ÝYÝDÝR ama RÝSKLÝDÝR, BELÝRSÝZLÝÐE DAYANMAYI GEREKTÝRÝR, en önemlisi de birtakým varsayýmlardan yola çýkarsýnýz.
Risksiz sistem %500 getirirken, riski göze alabilenler 5 KAT DAHA FAZLA GETÝRÝYLE ÖDÜLLEDÝRÝLECEKLERDÝR (bence aslýnda risk abartýlacak kadar önemli deðil, bunu açýklayan yazýlarým geçmiþ sayfalarda var).
Bu örnekten gidersek ; BENCE eðer alacaðým riske karþýlýk 5 kat fazla kazanç ÝHTÝMALÝ VARSA EÐER, geçmiþte yazdýðým kanýtlar ýþýðýnda, ben bu riski almayý tercih ederim.
Burada 3 ay öncesine kadar ancak paralý eðitimleri alanlarýn bildiði bir sistemi anlatýyorum, bundan önce kimsenin haberi yoktu ; fakat benim bu sistemle tanýþmam 1997 yýlýna dayanýr. 2014 ten beri TV formülümle bizzat kendim yatýrým yaparak para kazanýyorum.
Bu nedenlerle lütfen kafanýzý karýþtýrmayýn, geçmiþ topik sayfalarýný, formulanaliz.com daki yazýlarýmý tekrar okuyun, her þey daha önce yazýldý, cevaplandý.
Siz sadece ÞUNA CEVAP VERÝN : NE KADAR RÝSK ALABÝLÝRÝM ? Riske dayanýklýlýðýnýza göre yönteminizi seçin. bence 5. yatýrým yýlýndan itibaren aradaki fark belirginleþmeye baþlayacak.
HEPÝMÝZ BURADAYIZ, UZUN VADEDE YAZILAN HÝÇBÝR ÞEYÝN ÖNEMLÝ OLMADIÐINI HEP BERABER GÖRECEÐÝZ.
ustad biz kýzdýkmý kýzdýk deniliyor þimdi haklýmýyým haksýzmýyým size stem etmekte.
Formulunu hesaplamayý dahi bilmediðiniz bir formule yaratýp getirisine bakýp güzelmiþ diyip atlayacakmýydýnýz ?
Bu nasýl bir yatýrým anlayaþý hocam lütfen rica ediyorum.
Ben þu hisse güzel al desem alacakmýsýn ? Bence alacaksýn.
Senin yaptýgýnýn birinde tiyo alarak yatýrým yapmaktan farký var mý abi. Varmý abi bakýn amacýmm insanlarý rencide etmek kucuk dusurmek filan deðil kendi kendinize karþý durust olmanýzý istiyorum evet durstçe kendýne sor evet bu yaptýgýn seyi birinde tiyo alarak yatýrým yapmaktan farký varmý yokmu abi dürst ol ya.
hatan varsa suran hatalýdýr demesini bilmeliyiz abi evet ya haklýsýn farketmemeiþim bu sekýlde düþünmemiþtim demek insaný yerin dibine sokmaz kendimize karþý dürüst olmalým abi.
Beceremediysen beceremedim demesýný býleceksýn düþünmemiþsen efet düþünemedim diyeceksin.
Biri diyorki bu bir þahýsta olabilir bir sistemde þu hisseler bence þu kadar kazandýrýr.
hangi gerekçeyle hangi hesapla hesap yok kardesým boyle kazandýracak alacanmý.
haa öylemi tamam alayým ozman diyorsun ?
karýsýndaký adama veya bilgisayara sunlarý sormayacakmýsýnýz. Yaw dur hele bi gel otur þöyle.
Olm bize iki cay ver hele evet quenstock dostum sen bana böyle kazanacaksýn diyorsun peki ya gerekçelerin neler dostum ya nerden cýktý bu portfoy hele bir anlat hele.
Oda cevap verecek formulle. Tamam dostum orasýný anladýmda hangi formul nasýl hesapladýn hele bir de bakam bana diye soracaksýn. SORACAAAAAK SINNNN Doðrumuyum..
Oda diyecekki iþte f/k yi hesapladým ayýn 20,10,2010 de sonra cýkan hisseleri aldým 3 ay sonra birdaha baktým deðiþecekleri deðiþtirdim bunu çýkarttým. Demekki gelecektede bu skeýlde bu formulu uygularask sunu kazanacagýz diye sana bu hisseleri sundum.
Mantýklýmý evet mantýklý görünüyor. Peki ya bu hesaplamalarýn geçmiþe dönük dogru olup olmadýgýný nasýl anlayacaðým hele birde onu anlat nerden bilecem geçmiþ testinini doðru oldugunu ?
iþte bunu yaparken sorun oldugu ortaya cýktý. Geçmiþ testlerin ne oldugu nasýl oldugunu kimse bilmiyor.
Ancak birebir uygulama sonucu getirinin ne oldugu ölçümlenebilir.
Neden acaba geçmiþ teste sorun var. Þu formulun acýlýmýna bir bakalým hele neymiþ F/K nýn hesaplamasý
Hisse Baþýna Kar (Earnings Per Share,EPS) = Net Kar / Hisse Sayýsý
Fiyat Kazanç Oraný= Hisse Fiyatý (F) / Hisse Baþýna Kar
2010 yýlýnda hisse fiyatýnýn kaç oldugunu biliyormusun bilmiyorsun mesela froto 18 Mayýs 2010 yýlýndaki hisse fiyatý.
6,98 DEÐÝLDÝ!!!!!!!!!!! 8,62 TL idi.
EE hadi geçmiþe dönük hesapla bakalým f/K yi. 6,98 imi alacan 8,62 ilemi hespalayacan
Sistem ne ile hesapladý ayrýca geçmiþ tarihsel verileride öyle heryerde bulamazsýn ben zannetmiyorum quenstock tüm hisselerin geçmiþ tarihsel fiyat verilerini tutuklarýný.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri