HAHAHAH :D
hocam ben nerdeyim siz nerdesiniz ne haklýsý haksýzý biz tv yanlýþ bir yatýrým þeklidir demiyoruz ki.
TV ile yatýrým yap yap diyoruz ama bunu yaparken repaintli þekliyle yapma diyoruz.
bunun repaintsiz þekli nedir ? matriks grafiðine atýyorum 3 un oldugu yere bir çizgi çekersýn ustune cýktýgýnda al altýnda düþtüðünde sat dersin.
ama sen bunu tutup 3 ayda bir çalýþtýrýrsan olmaz ?
biz bunun derdindeyiz. sen ise tv formulu yanlýþtýr savundugumu düþünüyorsun hala ....
ben repaintteyim sen tv de takýlý kalmýþsýn.
Allah aþkýna artýk F/K ile ilgi örnekler yapýnda þu tv meselesýndeký on yargýlar bir kalksýn. Ne çektim bu tv den be
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Matriks kullanarak portföy oluþturmak isteyenler için explorer formülü ;
1. Kolon
Kolon adý : Temettü verimi
Formül : TEMV()
Taramayý gerçekleþtirdikten sonra, sonuç ekranýndan "Temettü verimi" baþlýðýna týklayarak büyükten küçüðe yada küçükten büyüðe sýralama yaptýrabilirseniz.
Formül halihazýrda matriks kullananlar için verilmiþtir.
Dilerseniz, iþ yatýrým web sitesini kullanarak manuel olarak hesaplayarak yada https://tr.investing.com/stock-screener/ adresinden popüler sekmesini kullanarak "temettü verimi (%)" seçeneðinden taratabilirsiniz.
Diðer platformlarý da kullananlar katkýda bulabilirse daha iyi olur.
Temettü verimine göre portföy oluþturmadan önce en azýndan 10-15 yýldýr temettü hisselerine yatýrým yapan aktif yatýrýmcýlardan tavsiye alýnmasýný öneriyorum. Gerek bu forumda, gerekse diðer platformlarda bu kiþileri ufak bir araþtýrma ile bulabilirsiniz.
FROTO hissesi YEÞÝL RENKTE F/K > 10 DAN AL
KIRMIZI RENKTE F/K < 10 AL
ÖRNEGINI YAPTIM.
aþaðýdaki grafikte f/k ve hisse grafikleri görülmekte.
Kýrmýzý çizgi altýnda ise AL üstüne cýktýysa SAT cunku pahalýdýr diyor. VE TAM TERÝSNÝ DE GÖSTERDÝM.
quenstock kýrmýzý çizgi üzerinde gördüðü an alýyor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VEYA TAM TERSÝNÝ YAZDIYSANIZ
PROBLEM NE HANGÝ GÜN TUÞA BASARSANIZ OKADAR ÞANSLI VEYA ÞANSIZSINIZ ? AYNI FORMULU KULLANMANIZA RAÐMEN BÝRÝNÝZ FROTO GÝBÝ DEV ÞÝRKETÝ PORTFOYUNE EKLERKEN DÝÐER ADAM FROTONUN FSÝNÝ GÖREMÝYOR PORTFOYUNDE.
SORUN BURADA HER GUN FÝYATA GÖRE DEÐÝÞÝYOR BU KRÝTERLER. BÝRÝ MALI GÖTÜRECEK DÝÐERÝ GÖTÜREMEYECEK VE HÝÇKÝMSE FROTOYU ALAMAYACAK CUNKU AYIN 25 ÝNDE SÝSTEMÝ CALISTIRAN KIMSE YOK.
GÝBÝ GÝBÝ SORUN BURADA
![]()
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
grafikte resimli gösterirsin onada inanmazlar.
eline yazýp vereceksin en iyisi. kendi yazdýklarý bile kendi kendine çöp oldu.
hala þöyle böyle.
tepkiler þu:
engellerim ,hahah hihihihi hohohoho ,defol git, uzak dur vs.
daha geçmiþ sayfalarda dün taradýðým hisse bugün yok piyasada diyor repaintin dibini yapýyor diyor.
bunlar hala neyin peþinde anlamak mümkün deðil.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
F/k, biraz daha farklý bir durum. Alým satým için eþik belirlerken sektörden sektöre farklýlýk gösteriyor. Tv'de tam anlayamadýðýnýz konu þu; siz temettü verildiði gün hbt/fiyat yapýp sabitliyorsunuz. Burada hesap yaparken o yýl için hbt/güncel fiyat formülü ile dinamik deðer bulunuyor.
Yer Ýmleri