Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 127/217 ÝlkÝlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 1,009 - 1,016 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

1.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    10 lira deðere sahip hisse, 1 tl temettü verdikten sonra ertesi gün 9 tl'den açýlýr. Data ekranlarýnda gördüðünüz bütün fiyat grafikleri verdiði temettü düþüldükten sonra oluþmuþ grafiklerdir. Temettüden sonra 10 liraya tekrar gelmiþ hisse prim yapmýþtýr.
    Tmm tmm senin yonteminden gidelim tmm peki.

10 lira deger sahip ikenki tarohi soyle bana

Sonra 10nliradan su tarihe kadar yine 10 liraya gitti de veya kac liraya cikartacaksan tarihleri yaz ama.

Sonra o tarihte su fiyatta iken su kadar temettu dagitti de .

Sonra sana sunu soracagim o ilk tarihteki fiyat kac lira gorunuyor
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Tmm tmm senin yonteminden gidelim tmm peki.

10 lira deger sahip ikenki tarohi soyle bana

Sonra 10nliradan su tarihe kadar yine 10 liraya gitti de veya kac liraya cikartacaksan tarihleri yaz ama.

Sonra o tarihte su fiyatta iken su kadar temettu dagitti de .

Sonra sana sunu soracagim o ilk tarihteki fiyat kac lira gorunuyor
    Erhan bey, gerçekten yoruldum. Aracý kurumunuzu arayýn bu konu hakkýnda bilgi isteyin anlatsýnlar.

3.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Kafasýna yatmayan ben dahil kimseyle görüþmesin. Adam gibi aracý kurumunu arasýn sorsun.
    Niye savas bicaklari cekiliyor nicin yazarken surekli hirslaniliyor ?

Ýster araci kuruma sorun isterseniz proflara.
    Sen boyle yazdikca hocam bende geriliyorum.

Ben bu konuyu halil buhurdan tutta epikurdan tutta drzimden tuta bilmem nereye kadar herkes konustum beni tanimadiginiz icin tabiki bilmoyorsunuz gonderdiginiz sitelerde bile 2014 yilimdan yorumlarim var.

Aracinkurum calisani arkadaslar benim dedigimin tersini soylerse size verin numarasini arayayim bem goruseyim.

Ta bu kadar da eminim yaptigim hesapta bir kere drgilki

Binlerce kere hesaplandi bu is.

Hesaolayan yatirimcilar biliyor.

Froto grafiginin duzeltilmis fiyati 0.0001 lerde geziyor

Sizce nicin oyoe gorunuyor tum temettuleri lota cevirmis olarak getirisini yansitmak icin okadar dusuruluyor.

Oh ne ala frotoyu 1990 yilinda 0.0001 den almis gibi hesapla

Birde bu sure zarfindaki temettulerle lot arttirmis gibi tekrar hesapka.

Ben size soyleyeyim getiriniz kat tirilyon dolar cikar.

Boype bir dunya yok

Neden anlasamadigimizda ortaya cikmis oldu temettu konusunda hesaplamadiginiz ve bilmediginiz bir cok sey var bence
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Ben bu konuyu halil buhurdan tutta epikurdan tutta drzimden tuta bilmem nereye kadar herkes konustum beni tanimadiginiz icin tabiki bilmoyorsunuz gonderdiginiz sitelerde bile 2014 yilimdan yorumlarim var.

Aracinkurum calisani arkadaslar benim dedigimin tersini soylerse size verin numarasini arayayim bem goruseyim.

Sizce nicin oyoe gorunuyor tum temettuleri lota cevirmis olarak getirisini yansitmak icin okadar dusuruluyor.

Boype bir dunya yok

Neden anlasamadigimizda ortaya cikmis oldu temettu konusunda hesaplamadiginiz ve bilmediginiz bir cok sey var bence
    ,......
    ......
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Boype bir dunya yok

Siz sürekli ayný soruyu sorup farklý cevap bekleyince de ben geriliyorum. Demek ki, ben bu konuda ehil olmadýðým için cevaplarým tatmin etmiyor.

6. Reklam kokan hareketler...

7.  Alýntý Originally Posted by Mann Yazýyý Oku
    https://finance.yahoo.com/quote/CRDFA.IS?p=CRDFA.IS

Bu linkteki grafik temettü dahil edilmemiþ hali sanýrým. Yabancý bazý kaynaklarda bu þekilde gösterimlere rastladým. Konumuz bu deðil, fakat dikkatli olmak lazým.
    yahoo grafiklerini inceledim.

Yahoo gerçekten temettü sonrasý grafikleri düzeltmemiþ.

Geçmiþe dönük.

Bunu yeni yapmýslar galiba Önceden bu sekýlde deðildi. GOOGlede temettü hariç gösteriyor.

baska bildiginiz kaynak varsa inceleyeyim.

TTkom üzerindede incelme yaptým 2011 den buyana TTKOM düþen trendde iken mynette yatay bir trendde gösteriyor.

Ýnvestingde mynetteki gibi yatay gösteriyor.

temettülerýn oldugu yere "GAP" boþluk koymuslar yahoo ve google

Öncelikle MAN arkadasýmýzý tebrik ediyor ve kendisinden özür diliyorum evde inceleyince ortaya cýktý.

Daha oncede ýncelememde böyle birþeye rastlamamýstým ama güzel bir uygulama olmus.

Temettü dahil olmayan grafiklerde gaplerýn oldugu temettü bölgelerine

D butonu koymuslar temettü anlamýnda dividend böylece grafiðin temettü sokulmamýs halýný görüyoruz dolayýsýyla temettüleri tekrar hisse alarak ayrýca hesap yapmak gerekýyor.

Bahsi geçen CRDFA ya baktýgýmýzda 5 yýldýr düþen bir hisse görüyoruz. Temettülerle lot alýrsak yükselen bir grafik görüyoruz bunun ýcýnde verý termýnallerý ýnvestýng ve mynetteký grafikte temettü dahil grafiði görürken

GOOGLE ve YAHOO da temettü hisse alýnmamýs halini görüyoruz.

Bu benim içinde güzel oldu böylece temettülerin mynetteký ve veri terminallerinde grafiklere bakýp extra olarak birde temettüyü eklenmemesi gerektiðinin ýspatý oldu.

EÐER HÝSSELERÝNÝZÝN TEMETTÜ ÝLE LOT ARTTIRILMIS SEKILDE HALINI GORMEK ISTIYORSANIZ MYNET ÝNVESTÝNG VE VERÝ TERMÝNALÝ GRAFÝKLERÝNÝ KULLANIN.

TEMETTÜLERÝ CEBE ATMIS AYNI HISSEDEN ALMAMIS OLARAK GETÝRÝSÝNÝ ÖLÇMEK ÝSTÝYORSANIZ YAHOOYU KULLANIN.

GEÇMÝÞTE ÇOK ARADIM TEMETTÜ DAGITILMAMIS GRAFÝÐÝ BULMAYI AMA HICBIRYERDE BULAMAMISTIM COK IYI OLDU BU YAHOO TEKRARDAN ÖZÜR DÝLYORUM VE TEÞEKKÜR EDÝYORUM.

BÜYÜKSÜN BABA............

8. Elime koz geçti þimdi cunku bana yanlýs bilgi veriyor suçlamasýnda bulunuldunuz oysaký ben sýze boyle býr kelýme kullandýgýmý hatýrlamýyorum.

Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    10 liradan 100 hisse senediniz var. Hisse baþý 1 TL temettü verdi ve fiyatý 9 TL oldu. Elinize net 85 TL geçti. Fiyatý 9 TL'den 85/9=9,44 adet hisse alýyorsunuz. Elinizde toplam 109.44 adet hisse oluyor. Firma çalýþmaya devam ediyor, temettü daðýtýp kapanmýyor. Temettüyü eklemeseniz bile, þirket kar ettikçe temettü daðýtmaya ve fiyatý deðer kazanmaya devam ediyor. Uç örnekler elbette var ama iþler böyle yürüyor.

Bu linkte sorularýnýzýn birebir cevabý var : http://www.lattedenborsaya.com/2017/...-fiyati-duser/
    "þirket kar ettikçe temettü daðýtmaya ve fiyatý deðer kazanmaya devam ediyor."

DEMÝÞSÝNÝZ CRDFA VE TTKOM HATTA BASKA ORNEKTE BULURUM YAHOODAN AMA UGRASMAK ISTEMEDIM.

TEMETTÜ SONRASI TELAFIYI 5 YILDIR BANA GOSTERIRMISINIZ NEREDE ??????????????

TTKOM 6 YILDIR TELAFÝ MELAFI YOK!!!!!!!!!!!! LÝNK

CRDFA 2007 YILINDAN BERÝ TELAFI MELAFI YOK!!!!!!! LINK

http://halilbuhur.com/temettu-mu-bedelsiz-mi.html

Uzun süredir temettü ile yakýndan ilgisi olan ve bizzat temettü alýp fiyatlarý takip eden Halil bey'in izahýný paylaþýyorum. Yazýnýn ortalarýnda "Bedelsiz Sermaye Artýrýmýnda ve temettüde hisse fiyatý ayný oranda düþer. Fiyat tekrar ayný yerine geldiðinde yatýrýmcý o oranda kâr etmiþ olur." ifadesi yer almakta. Burada, "fiyat tekrar ayný yerine geldiðinde" açýklamasýnýn yapýlmasýna neden; fiyatýn temettü düþüþü sonrasý otomatik olarak deðil, piyasa tarafýndan tekrar ayný seviyeye getirilmesidir.

Halil bey ile iletiþime geçip sorabilirsiniz. Yaþar hoca'dan da ders alýyorum dediniz bu konuyu ona da sorabilirsiniz. Hata var ise doðrusunu birebir temettü ile ilgili olan birinden öðrenmiþ oluruz.
    "piyasa tarafýndan tekrar ayný seviyeye getirilmesidir."

ÖYLE MECRAYA GEREK YOK DEMEKKI HER DENILENI KIM OLURSA OLSUN SORGULAMAK GEREKIYORMUS BAKIN NE GORDUK TEMETTÜ KRALI CRDFA NIN DIKKAT EDIN KRAL DIYORUM TEMETTI KONUSUNDA KRAL BIR HISSENIN NASIL TEMETTUSUNU TELAFI EDEMEDIGINI GORUYORSUNUZ DEGIL MI ?

Temettü ile ilgili geniþ bir bilgi arþivi (hisse.net eski forumundan) : http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=46671

Ayrýca, bu konu üstteki baþlýkta direk Erhan bey'e anlatýlmýþ. Erhan bey'den rica ediyorum temettü, temettü veren hissenin fiyatý gibi konularda tam olarak bilgi sahibi olmadan bu konu hakkýnda artýk konuþmamanýz. Bakýn, þahsýnýz ile hiçbir sorunum yok fakat bu konuda bir bilgi eksikliðiniz mevcut ve kafa karýþýklýðýna neden oluyorsunuz.
    ÞÝMDÝ TEMETTÜ MANÝPLASYONLARI ADLI YAZIYI NÝYE YAZDIGIMI DAHA ÝYÝ ANLAYABILDINIZ MI.

VERDÝÐÝNÝZ ÝSÝMLERÝN KÝÞÝLERÝN NELER YAZDIGINI BIR OKUYUN "TEMETTÜ TELAFISI VB KONUSUNDA"

BEN NÝÇÝN TEMETTÜ MANÝPLASYONLARI DÝYE YAZI YAZMISIM ANLASILMISTIR UMARIM.

BU koNUYLA MUCADELE EDEN BELKI BIR KAC KISIDEN BIRIYIM AMA KARSIMIZDA BU KONUDA SADECE OKUDUGUNA ÝNAN BUYUK BIR KITLE VAR.

HEP SOYLUYORUM BENIDE BIR BASKASINIDA HERKESIN YAZDIGI CUMLEYE ANINDA INANMAYIN KENDI AKLINIZ VAR HESAP EDIN ORTAYA CIKARTIN.

HALÝL ABI VE DIGERLERIYLEDE HICBIR SORUNUM YOK BEN HERKESLE IYI GECINMEK ISTEYEN BIRISIYIM.

ELBETTEKI ONLARIN OLDUGU GIBI BENIMDE FIKIRLERIM VAR. BU FIKIRLER TARTISILA TARTISILA KONUSULA KONUSULA ISPAT EDILE EDILE DOGRULANIYOR. DOLAYISIYLA FÝKÝRLERÝN CARPISMASI HEM BEYIN CIMNASTIGI HEMDE DOGRUYU BULMAYA BIR ADIM DAHA YAKLASMAMIZI SAGLIYOR.

BU SEKILDE GERGÝN GEÇMESÝNÝ ÝSTEMÝYORDUM KONUSMALARIN ANCAK SÜREKLÝ TAHRÝK BOYUTUNDA YAZINCA DURAMIYORUM.

BENÝ ANLAMINIZI ISTIYORUM BU KONUDA COK FAZLA HESAPLAMA YAPTIM SAYFALAR DOLUSU.

Bende sizler gibi hayaller kuruyordum grafiðin getirisine bakar birde temettüleri eklerdým mis gibi para derdim.

bende sonradan öðrendým bi b*k bildiðim yoktu. ogrene ogrene tartýsa tartýsa araþtýra araþtýra öðrendým.

NE VAR BUNDA SÝZDE ARAÞTIRIVERIN HESAPLAYIVERIN NE OLACAK YANÝ

DOÐRU BILGI BIZLER ÝÇÝN EN ÖNEMLÝ SEY DEGÝLMÝ NÝYE HAKSIZ OLACAGIM HAKLI OLACAGIM EGOSU ICERISINDE SAVASIYORUZ.

BIRAKIN ABI DOGRULARI OGRENELIM. BÝRÞEYLERÝ YANLIS BILIYOR OLABILIRSINIZ HERKES HERSEYI BILMIYOR KI

BENÝMDE BILMEDIGIM BIR SURU SEY VAR OGRENECEGIM ARASTIRACAGIM.

Sayfa 127/217 ÝlkÝlk ... 2777117125126127128129137177 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •