amaç hiçbirþeyi bilmeyen kiþi para kazanabilirmi hocam baþlangýç noktamýz o. Onu incele bunu incele uðraþmak istemiyorum ben açýkçasý zaten belli baþlý yatýrýmda yapýyoruz bunu. Ben bu yatýrýmý hem sabretmeyi öðreneyim hemde olursa sistemi düzgün hale getirebilirsek uzun vade güzel bir birikimimiz olsun diye bakýyorum..
Portföyümün %5i ile bunu deniyorum. Olmaz bu deyip kestirip atmaktansa bunu nasýl en sorunsuz þekilde kullanabiliriz nasýl doðrusunu yaparýz da o inceleme iþlerine ayýracaðýmýz uzun vakti kurtarýrýz iþimizi sisteme yaptýrýrýrýz önemli olan nokta o.
hocam ayda bir ekran baþýna geçip hazýr yayýnlanmýþ listeye bakýp 10-15 adet hisse sonuçta. yukarýdaki kýstasa göre bakman max 30 dakikaný alýr
ayda bir 30 dakika ayýramýyorsan bu iþe.
sana hiç bir þey fayda saðlamaz.
)
kullandýðýn þuanki sistem inan daha fazla zamanýný alýr.
kýstaslarý gir bilmem ne tek tek. zaten bunlar ücretsiz yayýnlanýyor.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Selam arkadaþlar,
Forumun tansiyonu düþmüþ biraz, iyi olmuþ. Ýnsanlarý rencide etmeden bilgi paylaþýmýndan yanayým.
Sonuçta amaç en iyi stratejiyi bulmak.
20 Ekim 2016-2017 arasý manuel bir TV portföyü oluþturup test ettim.
Temettü verimi en yüksek beþ adet BÝST-100 hissesi aldým. Verileri fwm analizden aldým.
3 aylýk sürelerde deðiþtirdim.
Sonuçta %73 getiri yaptý, endeks ayný dönemde %36,9 yükselmiþ. Endekse göre getirisi 26,8%.
Tabii bu sene primli bir yýldý, ne kadar indikatif olur bilemem ama 1 yýllýk testim bu þekilde sonuç verdi.
Ayný dönemi Queenstocks'ta bilanço yayýnlanma tarihlerine göre 3 aylýk backtest yaptýrdým, portföy getirisi 33,84 oldu, endeksin altýnda kaldý.
Portföyler birbirini tutmuyor, 2-3 hisse deðiþiyor. Bu arada QS ay baþýnda deðiþim yapýyor, ben manuel olarak 20 den 20 ye deðiþtirdim. 20 Ekim 2016 tarihinde backtest için QS nin seçtiði 5 hisse ECILC, ECZYT, GSDHO , PRKME, TCELL.
Benim bulduðum hisseler: ECILC; GSDHO, PRKME; AYGAZ, AKSA.
QS te portföy oluþtur deyip TV kriterleriyle 20/10/2016 tarihini seçtiðimde bulunan hisseler ise:
ECILC, GSDHO, PRKME, TCELL ve AYGAZ.
Son düzenleme : sombrero; 29-10-2017 saat: 19:30.
Sayýn sombrero ;
fasweb ve queenstocks ayný veri tabanýný kullanýr. faswebde 1-2 ay öncesine kadar TV bilgileri yoktu, ben yaklaþýk 2 ay önce 2005 ten günümüze queenstocks verilerini karþýlaþtýrmak için fasweb aldýðýmda TV bilgilerinin OLMADIÐINI farkederek finnetle iletiþime geçtikten sonra konuldu.
bence queenstocks verilerini dikkate alýn...
Sonuçta bizlerin yaptýðý eleþtiriler programlarý daha düzgün çalýþmaya yönlendirecektir. Bu nedenle, mesajýnýzda saptadýðýnýz bu anomaliyi finnete de bildirirseniz iyi olur diye düþünüyorum.
ben repainti dikkate almam diyenler ZIGZAG indikatörü kullansýn
reklama gelmeyin.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Hocam ben kullanmaya devam edeceðim bu sistemi programýn önerdiði hisseleri normalde de gözü kapalý alacaðým hisseler zaten ona göre ayarladým uzun vadede sýkýntý çýkartmayan hisseler bana göre.. hergün repaint olayýnýda kontrol etmeye devam edeceðim. Mesela Þuan egeen ve frotoyu ayrý takip edeceðim acaba sistem repaint yaptýðý gibi deðiþiklik yapmak mý gerekir yoksa tamamen ilk baþta konuþtuðumuz þekilde hiç bakmamak mý. ikisinin veya olursa baþka hisselerin kar durumunuda her ay ve 3.ay sonunda belirteceðim..
Sistemi anlamak için bile temiz 2 sene test etmeye ihtiyacýmýz var gibi bakalým..
Yer Ýmleri