Backtest yapabileceðimiz güvenilir bir baþka program yok mu?
ONEPLUS A5000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Backtest yapabileceðimiz güvenilir bir baþka program yok mu?
ONEPLUS A5000 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
maalesef yok. ben FÝNTABS tan ümitliydim ama onda da TV verileri hiç yoktu.
yapýlacak en mantýklý þey formülünüzü oluþturduktan sonra hangi programla devam edeceðinize karar vermek :
Eðer queenstocks DIÞI bir þekilde hisse seçecekseniz, ki fasweb pro, iþyatýrým vb. kullanabilirsiniz, mesele yok...
Eðer queenstoksla devam ederseniz ;
belirlediðiniz tarihte hisselerinizi seçerek 1. portföyünüzü oluþturacaksýnýz. 2. olarak baþlangýç ve bitiþ tarihlerini iþaretleyerek programý 2. kez çalýþtýrýp repaint olayýnýn olup olmadýðýný ve eðer varsa getirileri nasýl etkilediðine bakacaksýnýz..
Ama önce...programýn yapacaðýný vaadettiði deðiþiklikleri beklemek mantýklý olur diye düþünüyorum.
Baþlangýçta seçtiðiniz portföyünüzü süre bitene kadar deðiþtirmemenizi tavsiye edebilirim. Süre sonunda kendi portföy hisselerinizin yanýnda repaint olup olmadýðýný 2. bir veri dosyasýnda takip ederek ;
REPAÝNT SIKLIÐI,
REPAÝNTÝN GETÝRÝLERE ETKÝSÝNÝ ancak böyle belirleyebilirsiniz.
Bir de...portföylerimizde hisse adedini 5 olarak belirlemek getirileri çok etkiliyor.
Bir çok geçmiþ testte sistem 5. yýldan sonra getirilerde arayý açmaya baþlýyor, göz önünde bulundurmanýzda yarar var.
5 hisseli olanda son 5ay böyle 220 kat yerine 320 kat olmuþ ama bunuda takip edicem repaint olayý ne sýklýkla olacak
Ýlk fýrsatta, 2005 yýlýndan itibaren günümüze manuel olarak test yapmak istiyorum.
Metodoloji olarak ;
Yýl içinde temettü tarihine kadar bir önceki yýlýn hbt/dönem kapanýþ fiyatý
Yýl içinde temettü yoksa test yýlýnýn 31.12 tarihine kadar bir önceki yýlýn hbt/dkf
Data seti ;
Hbt : Ýþ yatýrým
Dkf : Yahoo adjusted close
Adjusted close kullanýlacaðýndan temettü ve bedelsizler üzerine eklenecek.
Ýnþallah vakit bulabilirim. Metodoloji ve data seti için önerileriniz var ise lütfen belirtiniz.
Herkese iyi haftalar.
Son düzenleme : flexy; 30-10-2017 saat: 07:35. Sebep: Türkçe karakter
Yer Ýmleri