Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 176/217 ÝlkÝlk ... 76126166174175176177178186 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 1,401 - 1,408 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    GÜNCELLEME SONRASI DURUMUMUZ ÞÖYLE :

01.01.2005 – 24.03.2018 tarihleri arasýnda ;

1- ÝMKB TÜM den finans, banka, holding, çimento vb. endekslerini çýkararak kalan hisseler arasýndan TV EN YÜKSEK ÝLK 5 HÝSSEYÝ içeren portföyün getirisi %2925 ;

2- TV EN YÜKSEK ÝLK 10 HÝSSEYÝ içeren portföyün getirisi % 2251 olarak gerçekleþmiþtir.

Fakat bizim REPAÝNT SORUNUMUZ VAR , bu nedenle bu getirilere güvenemeyiz. Bu portföylerde hisse sayýsý az olduðundan repaint sonrasýnda hisse deðiþimi geçmiþ getirileri etkileyecektir.

O zaman benim çözümüm PORTFÖYDEKÝ HÝSSE ADEDÝNÝ ARTTIRMAK olacaktýr. Örneðin portföyü 25 hisseden oluþturursam getiri % 2490 olacaktýr. Bu portföyde repaint olasýlýðý daha azdýr, ayrýca repaint olsa bile toplam portföy getirisine etkisi 1/25 oranýnda olacaktýr.

Ama yine de az da olsa repaint yapma ihtimali BÝLE içinize sinmiyorsa yapýlacak tek þey kalýyor : KRÝTERLERE UYAN TÜM HÝSSELERÝ PORTFÖYE DAHÝL ETMEK… Bu durumda queenstocksta ,

Portföy adedi = 1

Portföy hisse adedi = kriterlere uyan tüm hisseler

þeklinde iþaretlediðinizde KRÝTERLERE UYAN HÝÇ BÝR HÝSSEYÝ DIÞARIDA BIRAKMAYAN bir portföyünüz olur; bu durumda da dýþarýda repaint yapacak hisse kalmaz zira hepsi portföyünüzdedir.

Bu þekilde REPAÝNT YAPMASI ÝNKANSIZ PORTFÖYÜMÜZÜN GETÝRÝSÝ % 1 9 8 1 olmuþtur.
    O HALDE NEYMÝÞ DRÝZM BEY............

topicin baþýndaki atmasyon rakamý düzeltmek lazým mýþ..

deðilmi.
    Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    geçmiþte ne üretildiði önemsiz amaç sadece TV yatýrýmýysa topýk baslýgý deðiþtirilmeli.
    Topicin baþýndaki REKLAM ve yalan dolan KAR rakamlarýndan baþlanabilir deðiþime.

3. Amac dahada netlesti bence amac tv yatirimiymis programda bu isi kisa yoldan yapiyor diye programdan anlatilarak gidilmis.

Cunku herne olursa olsun baska bir formul denemek yerine surekli tv oranini calistirmak icin cesitli diger secenekler ortaya surulmus.

Bende kendi kendime diyordum allahalla niye diger formulleri denemiyorlar niye diger formullerle karsilastirmiyorlar diyordum.

Yani amacin program oldugunu sanmiyorum amac tv formulunu yada tv yi on plana cikarmak yani bir sekilde tv yatirimi yapinda ister hepsini alin ister programdakini alin isterseniz baska sekilde ama yine tv ye gore alin.

Mesele bu bence konu basligi temettu 3.0 olmali

Tabi benim tv ye karsi bazi goruslerim var. Belki bunlarla kafa bulandirmasin erhan.biz basligi temelanaliz 3.0 yapalim boylece erhan konusamaz diye dusundu galiba.

Yoksa konu temel.analizse tv de israr etmenin mantigi ne farkli temel rasyolarla.cesitli portfoyler yaratip burada paylasarak teste tabi tutabilirdik.

Amac temel analizse haydi baslayalim bu kez temel rasyolarin testi ve repaint ihtimaline bakalim.

Ne dersin DRZIM hocam
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. YENÝ GELENLER ÝÇÝN....

Özellikle topikte en çok tartýþýlan repaint olayýný özetlemek istedim.

Queenstocks programý icat edilmeden ÖNCE klasik temel analizle hisse seçimi yapýlýrdý. Program bize seçim yöntemlerimizi GEÇMÝÞE YÖNELÝK TEST ÝMKANI VERDÝ. Bu testler sýrasýnda TV hesaplanarak oluþturulan portföylerin, TV hesaplamaya dahil edilmeyenlerden ÇOK DAHA ÝYÝ GETÝRÝLER SAÐLADIÐI ve bunu daha az risk alarak yaptýðý görüldü.

Burada devreye repaint olayý girdi : REPAÝNT geçmiþ getirilerin GÜVENÝLÝRLÝÐÝNÝN sorgulanmasýna yol açtý. Sonuçta topiði okuyanlar bu konularda yazýlanlara bakarak en azýndan konu hakkýnda bir fikir sahibi olmaya çalýþtýlar.

Aþaðýda geçmiþte paylaþýlan bazý iletilerle KENDÝ DÜÞÜNCELERÝMÝ özetlemeye çalýþtým. TV kullanýp kullanmamak tamamen sizin RÝSKE TAHAMMÜLÜNÜZLE ÝLGÝLÝ : TV kullanmak gelecekteki getirilerinizi öngörebilmenizi zorlaþtýrýyor fakat ÖNGÖRÜLEBÝLÝRLÝÐÝN AZALMASI GETÝRÝ POTANSÝYELÝNÝ ARTTIRIYOR OLABÝLÝR. Bu bir risk alma oyunu olduðundan ancak risk almaya dayanabilenler TV kullanmalý diye düþünüyorum….

BAÞA DÖNELÝM ve diyelim ki ben net karý en az %20, özvarlýk karlýlýðýný en az %10, aktif büyümeyi en az % 10 alan bir formül kullanmayý düþünüyorum. Formülün bilanço yayýnlanma tarihlerine göre 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasýndaki getirisi % 2.263. Yani son bilançonun geldiði tarihin kapanýþ fiyatýyla iþlem yapsaydým bu getiriye ulaþacaktým. (DÝKKAT.... BU VERÝLERDE REPAÝNT YOK, yani gelecekte de bu getirileri elde edebileceðimizi varsayabiliriz.)

Ama eðer seçim kriterlerim arasýna sadece TEMETTÜ VERÝMÝ’ni ekleseydim getirim % 23.900’e ulaþacaktý.

Eðer uzun vadeli bir yatýrýmcý olsanýz hangi getiriyi hedeflerdiniz?

(BU AÞAMADA % 2.263 GETÝRÝYÝ HEDEFLERDÝM DÝYE CEVAP VERENLER OKUMAYI BIRAKIP ÝÞLEMLERE BAÞLAYABÝLÝRLER. KALAN DÝÐERLERÝ OKUMAYA DEVAM…)
    BEN %23.900 GETÝRÝYÝ HEDEFLÝYORUM VE ÞÖYLE DÜÞÜNÜYORUM :

Ama TV repaint yapmýyor mu? Tamam yapýyor.

Repaint sonucunda hep TV en iyi hisseleri mi seçiyor? EVET.

Peki , sonradan eklenen daha iyi TV ne sahip hisselerin seçilmesiyle oluþan yeni portföylerin EN ÝYÝ GETÝRÝLERÝ SAÐLADIÐINI söyleyebilir miyiz, elimizde böyle bir veri var mý ? HAYIR ; belki de çýkarýlan hisse(ler) OLDUÐU GÝBÝ KALSAYDI (Uzun vadede) daha iyi getiri saðlanacaktý ? Bunu bilebilir miyiz ? HAYIR.

Bunlarý düþünerek ben formülü uygulamaya baþladým ve ARADAN 15 YIL GEÇTÝ ve GELDÝÐÝM NOKTADAKÝ DURUM ÞÖYLE :

-----Son 15 yýlý içerecek þekilde Queenstocks programýnda TV ÝÇEREN formülümü çalýþtýrdýðýmda, repaint sonucunda, getiri %23.900 çýkýyor.

-----Ama GERÇEK YAÞAMDAKÝ BENÝM GETÝRÝM % 70 ORANINDA SAPARAK % 7000 , ya da daha kötüsü %80 oranýnda saparak % 4780 olmuþ. Sapma oraný %90 bile olsa % 2400 ile yine az da olsa daha iyi sonuç elde edeceksem söz konusu % 23.900 getiri için BAÞLANGIÇTAKÝ RÝSK ALINMAZ MI? (Sonuçta TV EKLEMESEYDÝM %2.263 getiri elde etmek için çalýþacaktým).

EN KÖTÜ SENARYO BU ÝSE, ÞAHSEN BEN BU RÝSKÝ SEVE SEVE ALIRIM : Kim ne derse desin, ne düþünürse düþünsün SONUÇTA alacaðým hisseler en yüksek temettü veren, köklü, saðlam hisseler olmayacak mý ?

Bu durumda TV KULLANMANIN NERESÝ YANLIÞ ?
     Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    DRÝZM hocam,

Siz programýn sonuçlarýný yayýnladýktan sonra, sonuçlarý doðrulayabilmek için yada en azýndan temettü verimi üzerinden yapýlan 5'li ve 10'lu portföylerin alfa üretip üretmediklerine dair bir sonuca varmak için biraz araþtýrma yaptým. Bu baþlýkta da araþtýrmalarýmda ulaþtýðým baðlantýlarý paylaþtým. Gerek temettü veriminin yüksek olduðu hisseler arasýndan seçilen, gerekse sadece düzenli temettü ödeyen hisselerden oluþan endeks yada portföylerde, seçildikleri endeksi orta-uzun vadede katladýklarý görülüyor.

2005 tarihinde, o yýl en yüksek temettü veren 10 hisse alýnýp bu zamana kadar hiç satýlmadan tutulsaydý dahi, verdiði bedelsiz, temettü ve primler ile en azýndan programýn performansýnýn 1/3 yada yarýsýný elde ederdi.

Dediðiniz gibi, formül hiç artý deðer katmasa bile temettü yatýrýmý yapmýþ olunuyor.
     Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    üstat bende öymle düþündüm.temettü hisseleri uv olarak kazandýran hisseler. 3 ayda bir temettüsü yüksek 5 hisseyi seçmemde çok mantýklý bir yatýrým.repaint falan neden umurumda olsun ki ozaman?en fazla 5 hisseden 2 sinde hata olur.oda baþarý oranýný en fazla %50 düþürür.haksýz mýyým?bizim dediðimiz bu.. birde sizin 2014 den beri %600 civarýnda bir getiriniz var..gayet tatmin edici.yani gerçek bir örnek.. adam kalmýþ hayat hikayesini anlatýyor.ben þöyle iyiyim ben böyle iyiyim...yav istersen evliya ol bana ne?
     Alýntý Originally Posted by sakinadam6 Yazýyý Oku
    Finans dünyasýndaki geçmiþ dönem kanýtlarýna karþý çok dikkatli olun: eðer zenginliðin anahtarý tarih kitaplarý olsaydý, Forbes 400 kütüphanecilerden oluþurdu. Warren Buffett

anca yeni gelen ve hiç biþey bilmeyenleri kandýrýrsýn

ve iþinde bu zaten.

insan geçmiþte söylediði yalanlarýn ortaya çýkmasýna bari özür diler.

6. Erhan hocam ;

aslýnda geçmiþte birkaç kez diðer formülleri denemek için ben ve diðer arkadaþlardan talep gelmiþ, fakat izleyen iletilerde bu önerilerin taraftar bulmadýðý anlaþýlýyor :

Alttaki iletiyi 08.10.2017 de yazmýþým mesela :

Diyelim ki halen ikna olmadýnýz, o zaman belki de BU TOPÝK SÝZE UYGUN DEÐÝL; YA DA BELKÝ TV DIÞINDAKÝ SEÇENEKLERÝ DENEMELÝSÝNÝZ.

Bu þekilde örnek formül için http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=10089&page=2 11 ve 13 nolu iletideki sayýn zeynelgun’un ve benim yazdýklarýmdan yararlanabilirsiniz. (f/k oranýný formülden çýkartmayý unutmadan). Göreceðiniz gibi TV KULLANMADAN DA %25.000 GETÝRÝ MÜMKÜN.

Ya da paramý ikiye bölsem, TV’LÝ ve TV’SÝZ 2 formülle de birer portföy oluþtursam ve geliþmelere göre eklemeler yapsam ; 40 iþlem sonrasýnda çýkan sonuca göre durumu deðerlendirsem mesela.

Sistemler konusunda harcadýklarý yýllardan bahsedenlerin herhangi bir test edilebilir TEMEL ANALÝZ sistemleri VARSA ve yazarlarsa hem topiðin geliþimine katkýda bulunurlar hem de ileriki tarihlerde getirileri kýyaslama fýrsatý verirler diye düþünüyorum. Böylece daha net deðerlendirmeler yapabiliriz. Daha iyisi olduðunu görürsek o sistemi uygularýz.

Bu arada TV SÝSTEMÝNÝ GÖZARDI EDENLERDEN BAZILARININ ÖNERÝLERÝNDEN bir seçki oluþturdum. Yeni SÝSTEMLER geldikçe onlarý da eklerim :

ÖRNEÐÝN ; http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=9400&page=33 259 nolu iletide bir formül var mesela. (tabii ki daha iyi getiriler saðlayan formüller de vardýr, paylaþýlýrsa öðreniriz).

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...iplinin-onemi/ (NET KAR ARTIÞI temelli bu testleri önceden de paylaþmýþtým).

YA DA http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719 linkte deðiþik hisse seçme önerileri var. Ben þahsen çok yararlanýyorum.

Ek okumalar için :
    http://www.formulanaliz.com/2017/08/29/sorular-1/
    http://www.formulanaliz.com/2017/08/29/sorular-2/
    http://www.formulanaliz.com/2017/09/11/219/

Bu iletinin tarihi 20.10.2017

Geldiðimiz noktada, öncelikle topiði baþtan okumayanlar için, bir durum tespiti yapmak istiyorum :

Öncelikle NÝÇÝN FORMÜL YATIRIMINI KULLANALIM ?

- TEKNÝK-TEMEL ANALÝZ ÖÐRENMEKLE VAKÝT KAYBETMEK YOK (sistemi kullanmaya karar vermekle yatýrýmcýlýða baþlamak 2-3 saat alýyor; topikte örnekleri var).

- BORSADA TECRÜBEYE GEREK YOK (hatta borsa tecrübesi ne kadar fazla ise uygulamada o kadar zorluk yaþanýyor).

- EKRAN ÝZLEMEK, HABER TAKÝBÝ vb. YOK.

- MÜKEMMELÝ ARAMAK YOK, DÝP-TEPE AVCILIÐI YOK.

- KAFA KARIÞIKLIÐI YOK, STRESS YOK.

Eðer formülümüzü oluþtururken fiyatlardan etkilenen TV,F/K, PD/DD gibi rasyolar KULLANMAZSAK iþimiz çok kolay ; yapmamýz gereken sadece TÜM BÝLANÇOLAR GELDÝKTEN SONRAKÝ BÝR GÜNDE SÝSTEMÝ ÇALIÞTIRMAK ve ÇIKAN HÝSSELERÝ ALARAK 3 ay boyunca ekraný kapatarak iþinize-gücümüze bakmak.

Burada hiçbir kafa karýþýklýðý yok, çünkü yeni bilançolar gelinceye kadar veriler ayný kalacaðýndan hisselerde herhangi bir deðiþme olmaz; bu nedenle sistemin geçmiþ getiri TESTLERÝ de GÜVENÝLÝRDÝR.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=10089&page=2 13 nolu iletide % 25.000 getiri saðlayan bir örnek bulunmaktadýr. (evet, örnekte F/K var ama bu rasyo hem TV kadar etkili deðil hem de 11. Kriter olarak etkisi az ama daha da önemlisi elimde program olmadýðýndan çýkarýlmýþ bir hesap yapamadým). Görüleceði gibi TV HESABA KATILMADAN DA getiriler OLDUKÇA ÝYÝDÝR..

Daha önce de yazdýðým gibi, kanýt-ispat isteyenler, belirsizliðe dayanamayacak olanlar, kesinliðe önem verenler için buradan sonrasýný okumak gereksiz kafa karýþýklýðý olacaktýr…
     Alýntý Originally Posted by sombrero Yazýyý Oku
    TV, FK gibi fiyat içeren oranlarý almadan bir baþka deneme yaptým:

Kriter þöyle : NetKarBuyume( ) > Ufe(12)+10 and EFKBuyume( ) > Ufe(12)+15 and OzsermayeKarlilik( ) > ufe(12)+3; Sýralama da EFKBuyume ye göre 1 portföy 5 hisse olacak þekilde:

Ayný dönemde TV kriterine göre 5 hisseden oluþan portföyün getirisi ise %2700 küsür oluyor.

Þimdi bu ilk portföy, hisse seçiminde manipulasyon yapmamýþ mý oluyor, fiyatý içeren bir kriter olmadýðý için?
    bu ileti 29.10.2017 de...

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=10089&page=2

13. iletide bir çalýþmam vardý. Eðer sayýn zeynelgun itiraz etmezse buradan baþlayalým.. Ben bekleme dönemine girdiðimden ELÝMDE PROGRAM YOK ama programý kullanan bir arkadaþ F/K ORANINI ÇIKARARAK çalýþmayý tekrar yaparsa bir baþlangýç yapabiliriz.

TV çýkardýðýmýzda test dönemlerini AYLIK seçmek getirilerde açýk fark yaratacaktýr.
    28.01.2018 de iseaþaðýdaki iletiyi göndermiþim...

BURAYA KADAR OLAN KISIMDA 152 sayfaya yazýlmýþ 1212 iletide TV sistemini tartýþtýk. Sayýlarý fazla olmasa da bazý arkadaþlar bu sistemi (ya da kendi sistemlerini) kullanmaya baþladýklarýný beyan etmekteler, fakat daha fazla sayýdaki bir grup ise TV kullanýmýnda görülen REPAÝNT iþlemi nedeniyle kafa karýþýklýðý yaþamakta.

ÖNCELÝKLE þu noktalardaki SÝSTEMÝN ÜSTÜNLÜKLERÝNÝ gözden geçirelim :

1- TEMEL- TEKNÝK ANALÝZ BÝLMEYÝ GEREKTÝRMEZ.
    2- SADECE 3 AYDA 1 30 dk. ÇALIÞARAK ÝYÝ GETÝRLER ELDE EDEBÝLÝRSÝNÝZ.
    3- EKONOMÝK VERÝ TAKÝBÝ-YORUMLANMASI-EKRAN ÝZLEME YAPMANIZA GEREK YOKTUR ; SÝZE BÝR SÜRÜ BOÞ ZAMAN BIRAKIR, ÇOK DAHA AZ STRESS YAÞATIR.
    4- GEÇMÝÞ ÖRNEKLERDE GÖRÜLECEÐÝ GÝBÝ, HÝÇBÝR ÞEY BÝLMEYEN BÝRÝ 2 SAAT ÝÇÝNDE HÝSSE SEÇEREK KÝMSEYE MUHTAÇ OLMADAN KENDÝ PORTFÖYÜNÜ YÖNETEBÝLÝR.

Bu kadar PRATÝK ve KAZANÇLI BÝR SÝSTEM kullanýlmaz mý ? Eðer repaint olayýný kafanýza takarsanýz kullanýlmaz, kullanamazsýnýz.

YA REPAÝNT OLAYINI SAF DIÞI BIRAKIRSAK ?

Ýçinde FÝYAT olan verilerle hesaplanan tüm veriler repaint yapma riski taþýdýðýndan, formülümüzde bu tip verileri KULLANMAZSAK repaintten de korunmuþ oluruz.

ÞÝMDÝ BÝR ÖRNEK YAPALIM :

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=10089&page=2 linkteki 11. Ýletide sayýn zeynelgun’ a ait bir formül görmektesiniz.

Formülde son 3 sýradaki FÝYAT ÝÇEREN RASYOLARI ÇIKARIRSAK REPAÝNT YAPMA OLASILIÐI ORTADAN KALKAR. Ýlk 8 rasyoyu HÝÇ DEÐÝÞTÝRMEDEN oluþturduðumuz formül BÝST TÜM de ve AYLIK dönemlerde, 4 hisselik portföy seçecek þekilde uygulandýðýnda ;

--- 01.01.2005 ile 03.01.2018 arasýnda baþlangýç sermayenizi TAM 182 KAT ARTTIRACAKTI. (Bu dönemde BÝST 100 4,5 KAT artmýþtýr.)

--- Bu 2 tarih arasýnda geliþen tüm krizlere, 17-25 aralýk olaylarýna, 15 temmuz hain darbe giriþimlerine, ekonomik sorunlara, dolardaki-faizdeki-enflasyondaki-cari açýktaki yükseliþe, ýrak-suriye savaþlarýna ,ülkemizin kabul ettiði 3 milyondan fazla mülteciye vb. RAÐMEN sisteme inanarak her ay belirlediði 4 hisselik portföyü aksatmadan, kar-zarar hesabý yapmadan uygulayan bir yatýrýmcý GEÇEN 13 YILDA DOLAR BAZINDA 55 KAT KAZANÇ SAÐLAMIÞ.

7. TEMETTÜ VERÝMÝ ile ilgili olarak yurtdýþý kaynaklý bazý çalýþma linklerini de eklemeyi unutmuþum :

Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Temel analizde kullanýlan oranlarýn testlerini þüpheye yer vermeden yapabilecek bir programa gerçekten ihtiyaç var. Þu an, queenstocks programýnýn bunu hatasýz yaptýðýný düþünmüyorum. Fakat sonuçlarýn gerçeklerden aþýrý derecede uzak olduðunu da düþünmüyorum. Bunun nedenlerinden biri; 2005 döneminde baþlatýlan testin borsanýn tam toparlanma zamanlarýna denk gelmesi ile gerçekten uygun fiyatlarýn olmasý. Ýkinci olarak; piyasamýzýn, geliþen piyasalar kategorisinde olmasý. Bu durum ,hem 1 milyon $ ile bist senetlerinde yapýlacak alýmýn, sp500'de yapýlacak alýmdan çok daha fazla hisse fiyatlarýna etki etmesi, hem de daha genç, geliþmeye, büyümeye açýk þirketlerimizin oluþudur. Üçüncü olarak ise; aþaðýda ayný yöntem ile yapýlan testlerin baþarýlý sonuçlar göstermesi.

Dünya'da bu konuda yapýlmýþ salt temettü hisselerine yatýrým ve temettü verimine göre alým satým performanslarýna iliþkin araþtýrmalara dair birkaç baðlantý :

1) http://investmentmoats.com/money-man...income-stocks/

2) http://www.moneysense.ca/save/invest...-pay-you-back/

3) https://imarketsignals.com/2014/trad...s-best10vdigx/

4) https://seekingalpha.com/article/298...in-nobl-part-2

5) http://www.dividendgrowthinvestor.co...rs-versus.html

Belki, Dünya'nýn en iyi portföy oluþturma yöntemi deðil ama görmezden gelinebilecek bir yöntem de deðil. Kimse gelecekte ayný performansý göstereceðini iddia edemez. Ayný dönemde ki yatýrým araçlarýna göre daha verimli olduðu aþikar. Herhangi bir yöntemi kullananlarýn gerçek hayatta ne sonuçlar elde ettiðini bilmeden kesin olarak konuþmak da doðru deðil.

Konuyu sadece takip etmeyi seçiyorum. Herkese bol kazançlar diliyorum.
    Ülkemizde bildiðim (ben ve yaþar erdinç tarafýndan yapýlmýþ çalýþmalar DIÞINDA) konuya EN YAKIN örnek olacaðýný düþündüðümden buhur25 örneðini vermiþtim. Üstteki iletimdeki alýntýda da göreceðiniz gibi BÝRE BÝR AYNI OLDUÐUNU ÝDDÝA ETMEDÝM.

Bu konuda asýl çalýþmalar YURTDIÞI kaynaklý; yukarýda sayýn flexy'nin konu ile ilgili 2 paylaþýmýný alýntýladým.

http://www.formulanaliz.com/2017/09/...rmul-yatirimi/ linkinde ise okuduðum kitaplarda formül yatýrýmýný anlatan örnekleri derlediðim bir yazý mevcut.

8. Ben iþ yatýrýmýn sayfasýndan manuel oluþturduðum portföyüm 8. ayný bitirdi (27.07.2017) ilk iki üç aylýk dönemlerde zarada olan portföy bu gün %20 karda endeks ise % 9 artýda

Redmi Note 4 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 176/217 ÝlkÝlk ... 76126166174175176177178186 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •