Originally Posted by
Bayesian
Arkadaþlar bu programýn daha doðru dürüst halini yapmaya karar verdim.
Erhan'ýn yöntemiyle çalýþacak, ardýndan baþka türlü formüller de girilebilecek. Sanýrým gerekenler þunlar.
1) Tüm hisseler için en az 5 yýllýk dönemsel bilanço verileri
2) Tüm hisseler için günlük fiyat verileri (bunu test yapmak için kullanacaðýz, repaint üreten formüller için deðil. Mesela 4 yýl boyunca 3 aylýk EFK en çok artýran hisselerden oluþturulmuþ portföyü test etmek için 4 yýl önceki kapanýþ fiyatý ile her dönem sonucu hisse eðer satýlmýþsa o fiyatý da hesaba katmak gerekir.)
3) bu verilerin uygun bir veritabanýna aktarýlmasý
4) verilerin görüntüleneceði web paneli
Sizce baþka ne aþamalar lazým? benim uzmanlýðým 3 ve 4. adýmda (yapay zeka ile ilgili yüksek lisans yapan bir bilgisayar mühendisiyim.) programýn amacý yatýrýmýmýzý düzgün yönetmek para kazanmak. programý da açýk kaynak kodlu yapabiliriz.
1) Bu aþamada veriler temelanaliz.net gibi sitelerden ya da kap gibi platformlardan web crawling methodlarýyla toplanabilir.
2) hiselerin kapanýþ fiatlarýný veren bi site de vardýr oradan bulunabilir. enflasyon farkýný hesaba katmak için ise mb nin günlük dolar kurunu da alabiliriz.
3) veritabaný dizayný ile uðraþýyorum. en önemlisi düzgün bir dizayn zaten.
4) bu aþamada da python-django ya da java-spring frameworkleri ile bir web paneli yazmak gerekiyor. ilk aþamalar oldukça burasý da yapýlýr. siteyi de digitalocean da host edebilirim.
dediðim gibi tüm aþamalardaki kodu ben yazacaðým. sizden sadece fikir alabilirim. haftasonu bu iþe baþlýyorum.
Projenizde destek ve fikir vermek amacli calismaya raziyim.
Telefonla haberleselim mi
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri