Güzel paylaşımlar yapılmış, herkese emeği için teşekkürler. 2 gündür okumaya çalışıyorum ama taktir edersiniz ki hepsini okuyacak kadar zaman yaratmak zor, okurken iki soru var anlamadığım.
1.
TV dediğimiz rasyo günlük kapanış fiyatı / hisse başı temettü yani bugün baktığımda %8 gördüm, yarın baktığımda fiyat düştü %9 gördüm. Bir gün geçti diyelim ve yarın dediğimiz gündeyim. Dur dün neymiş diye tekrar baktığımda yine dünkü kapanış fiyatını kullandığım için tekrar %8 değerini görmekteyim, yani geçmişin verisi sabit, bir gün geçti diye gelecekten etkilenmedi, bu durumda bu olaya neden repaint deniyor? Eğer %9 görseydim evet bu repaint olmuş,
sabit bir zamanda veri farklı sorgulama tarihlerinde farklı sonuçlar üretiyor diyecektim, ama öğle olmuyor. Örneği geliştirirsek firmanın bilanço verisine baktım 10M kar etmiş, 6 ay sonra baktım 15M olmuş. Aynı mantıkla düşünürsem günlük değil de 6 aylık periyotlarda baktığımda bu duruma da repaint demem gerekmez mi? (Saçma geldiyse yada benzer şey sorulup cevap verildiyse affola

ben anlamaya çalışan bir acemiyim)
2. İşyatırımın sayfasından TV ye göre dün listeledim, ekran görüntüsünü aldım, bugün tekrar baktığımda fiyatlar değişmiş ama niyeyse verim aynı? Bu neden böyle hangi fiyata bakıyor, eğer bu belli bir fiyata göre sabit kullanılıyor ise belki sizim şu "repaint" meselesini de çözmüş olur mu acaba?
Yer İmleri