Drizm @Drizm
Sayn Kksal hocam merhabalar;
ncelikle nceki yazlarnz okuyup yardmseverliinizi grdmden uzun uzun yazyorum size. nerdiiniz strateji dahilindeki tm mesajlar okudum 200 sayfa ve balamay dnyorum. Temel ve teknik analiz konusunda muhteem olmasa da temel bilgim var. Bu adan herhangi bir aklmda soru kalsn istemiyorum bu adan size bavurmak istedim aadaki sorularm yantlarsanz ok sevinirim.
Sayglar, iyi almalar;
1. "Kendi yaptm testlerden imdiye kadar en kazanl oran f/k <13, TV>2 orannda grdm rnein. Drizm hocann getirisinden fazla oluyor" demi bir arkada sadece bu iki rasyoyu ilk topicte yazanlara ekleyip devam etmeyi tavsiye eder misiniz?
2. Balangta 5 hisse mi 10 hisse mi ve Bist tm m bist 100 m nerirsiniz?
3. Zaman Stopu nedir? (Drizm Kksal hoca kullanyor)
4. Teknik olarak ykselen trendi aa kran ve ilk destei kran hisseyi ne olursa olsun satp d trendinde olan almamay stratejiye eklemeli miyim?
5. "Sayn flexy, 2014"te almalarm yaparken ben de sizin gibi dnyordum, fakat fiziki paramla ie giritikten sonra birka parlak fikrim olunca bir sre bocaladm. Bu fikirler yaptm onlarca test srasnda neredeydiler bilmiyorum ama beni yaklak 3 aylk bir dnemde sistemimi gelitirmek zorunda braktlar. Fakat sonrasnda, getiimiz 3 yl boyunca, oluturduum sistemi, topikte yazdm kurallarla uyguluyorum." Demisiniz paragrafta kast ettiiniz tamamen ilk topic mi? Yoksa 6. Sorumdaki sistem mi?
6. “Yapacanz ey BST TM den (TA-TOPRAK +FNANS/BANKA/LEASNG/FACTORNG/HOLDNG/ spor, yo, gyo, imentolar, sigorta, kiralama) ENDEKSLERNDEK HSSELER IKARMAK VE kalanlar TV ne gre sralayarak ilk 5 tanesinden PARASAL OLARAK ET MKTARLARDA ALMAK ve HER 3 AYDA BR BU LEM TEKRARLAMAK...” Demisiniz u an bunu mu kullanyorsunuz son halde balang iin bunu mu nerirsiniz? Birde bunlar direk endekslerden bakarak m karmalym? Yani programdan seince sorunsuz kardndan emin miyiz?
7. Ben genellikle ayn ilk haftasnn sonundaki tarihleri seiyorum bu nedenle sizler bahsettike bu gibi durumlardan haberdar oluyorum. Demisiniz halen byle mi davranyorsunuz?
8. “--Ama GEREK YAAMDAK BENM GETRM %70 ORANINDA SAPARAK %7000 , ya da daha kts %80 orannda saparak %4780 olmu. Sapma oran %90 bile olsa %2400 ile yine az da olsa daha iyi sonu elde edeceksem sz konusu %23.900 getiri iin BALANGITAK RSK ALINMAZ MI?” demisiniz. Tam anlayamadm gerekte kazancnz %7000’mi oldu? rnein anlamnda m sylediniz?
9.
a. YA REPANT OLAYINI SAF DII BIRAKIRSAK ? inde FYAT olan verilerle hesaplanan tm veriler repaint yapma riski tadndan, formlmzde bu tip verileri KULLANMAZSAK repaintten de korunmu oluruz. MD BR RNEK YAPALIM :
https://www.hisse.net/topluluk/showt...t=10089&page=2 linkteki 11. letide sayn zeynelgun’ a ait bir forml grmektesiniz.
b. Formlde son 3 sradaki FYAT EREN RASYOLARI IKARIRSAK REPANT YAPMA OLASILII ORTADAN KALKAR. lk 8 rasyoyu H DETRMEDEN oluturduumuz forml BST TM de ve AYLIK dnemlerde, 4 hisselik portfy seecek ekilde uygulandnda ;
c. -- 01.01.2005 ile 03.01.2018 arasnda balang sermayenizi TAM 182 KAT ARTTIRACAKTI. (Bu dnemde BST 100 4,5 KAT artmtr.)
d. -- Bu 2 tarih arasnda gelien tm krizlere, dolardaki-faizdeki-enflasyondaki-cari aktaki ykselie, rak-suriye savalarna ,lkemizin kabul ettii 3 milyondan fazla mlteciye vb. RAMEN sisteme inanarak her ay belirledii 4 hisselik portfy aksatmadan, kar-zarar hesab yapmadan uygulayan bir yatrmc GEEN 13 YILDA DOLAR BAZINDA 55 KAT KAZAN SALAMI. Bu yntem 6. sorudaki ynteme gre daha iyi diyebilir miyiz? Yoksa 10. Sorumdaki sistem daha m iyi testlere gre?
10.
e. 28.01.2018 tarihinde sayn zeynelgun’a ait bir formlden baz kriterleri kararak aadaki forml oluturmutum :
f. Bor/aktifler % <= 80, Net finansman gideri / net sat % <= 40
Aktif byme % <= 10, Esas faaliyet kar byme (yllk) % <=15
Esas faaliyet kar byme % <= 20, Net kar byme (yllk) % <= 15
Net sat byme (yllk) % <= 5, zsermaye karllk % <=20
g. Bu formln BST TM de 01.01.2005 ile 30.03. 2018 tarihleri arasndaki getirisi %20.330 olmutur. Son halde bu 10. sorudaki sistemi mi kullanyorsunuz?
11.
http://www.formulanaliz.com sitesinin yenisi atnz m?
Yer mleri