Sayın herşeyin hayırlısı ;

1- Sizin de fark ettiğiniz gibi, anlattığım sistemde temettü vermeyen hisseler, tam da bu nedenden dolayı, seçilemiyor.

2- Bir-iki hisse hariç Hisseler temettü verip vermeyeceklerini, vereceklerse hangi oranda vereceklerini yılda 1 kez açıklarlar. Bildiğim kadarıyla TV hesaplanırken yeni temettü oranı belirleninceye kadar eski oran geçerli oluyor. Bu nedenle 3 aylık dönemler halinde düzenlenen hisse seçim zamanları sistemi etkili kılmakta zira temettüler yıl içine yayılmış olarak farklı tarihlerde belirlense de hisse seçim zamanı geldiğinde en son açıklanmış temettüler formüllerde yerini almış oluyor.

3- Ben çalışmayı “dümdüz”, orasına burasına dokunmadan, herhangi bir endeks ya da hisse ekleyip çıkarmadan yaptım ki en ilkel tasarlanmış halinde bile yüksek getiriler sağladığı görülebilsin. Nitekim Gizmen beyin çalışmasında kullandığı BİST TEMETTÜ de yapılan çalışmanın getirileri daha düşüktür (bugün itibarıyla bakarsak BİST TÜM %25.000 BİST TEMETTÜ %16.500 getiri sağlamıştır. Bu da demektir ki formülümüzü "son 3 yıl temettü veren hisselerle" sınırlarsak, getirimizin yarısını masada bırakacağız)).

Kullandığım programın seçtiği hisselere hiç karışmadım, çünkü amacım temel/teknik hisse analizine bulaşmadan, haber takip etmeden, ekran seyretmeden, gazete-dergi okumadan hatta borsa hakkında hiçbir şey bilmeden de borsada basit yöntemlerle para kazanılabileceğini göstermekti. Zaten bunun mümkün olduğu da açık seçik görülüyor yaptığım çalışmalarda…

4- Testlerde ağırlıklı olarak seçilen hisse senetleri TEMETTÜ VERİMİ EN YÜKSEK OLANLARDIR. Bu hisseler içinde ISYAT, GRDFA vb. gibi şirketler de vardır, çimentolar da. Bu hisselerin bazen biri bazen de birkaçı değişik dönemlerde portföylere dahil olmuştur. BİST TÜM de yaptığım çalışmada çıkan %25.000 getiri BU HİSSELER ÇIKARILMADAN ELDE EDİLMİŞTİR; Yani bence önemli olan hangi hisseleri aldığından ziyade sonuçta elde edeceğin getiri yanında formülü uygulayacak kadar sabırlı ve disiplinli olmaktır. BİST TAŞ TOPRAK endeksine dahil hisseleri tamamen analizimin dışında bıraktığımda getiri % 28.500’ çıktı. Önemli bir fark sayılır mı? Burada bir grup hisseyi “sorunlu” olarak düşünüp analiz dışı bırakmak şöyle bir soruna yol açabilir: Uzun vadede sorunlu hisselerin işleri yoluna girdiğinde biz analizimize yeniden dahil edene kadar “bir miktar getiri kaybımız” olabilir.

5- Program, özellikle profesyonel formu, istemediğiniz tek tek hisseleri bile analiz dışı bırakıyor. Dediğim gibi en primitif, düzeltilmeye müsait formunu test ederek başladım ama sizler INVESTOR formuyla bile istediğiniz endeksleri çıkararak, istediğiniz oranların birini/birkaçını ekleyerek elde ettiğiniz sonuçlarla kendi formülünüzü oluşturup güvenle kullanabilirsiniz.