Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 22/217 ÝlkÝlk ... 1220212223243272122 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 169 - 176 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. http://www.formulanaliz.com/2017/08/...ni-kullanalim/

programýn nasýl kullanýlacaðý yukarýdaki linkte….

Þimdi yaptýðýmýz þey bir “formül” belirlemek, bu formüle göre belirlediðimiz endekslerdeki hisseleri “sýralamak” (ya da filtrelemek) ve içlerindeki en iyilerden bir portföy oluþturmak. Linkteki iþlemleri “1 sefere mahsus” yapýyorsunuz, ondan sonra 3 ayda bir programý alýp çalýþtýrmaya kalýyor iþiniz.

BURAYA DÝKKAT : 3 ay boyunca beklerken, temel analiz, ekran izleme, topikte hisse bakma, haber takibi vb. YOK. FORMÜL YATIRIMININ EN ÖNEMLÝ ÖZELLÝÐÝ BUDUR. Felsefemiz “TESLÝM OL, RAHAT OL” dur. Formül kendi iþini yapýyor, siz de kendi iþinizi yapýn.

Enflasyon etkisi tüm yatýrým araçlarýnda var, geçmiþe yönelik testlerde tüm yatýrým araçlarýný etkiliyor; enflasyondan “koruyan” yatýrým araçlarý arasýnda en iyisi yine de borsa. Ama illaki enflasyonun etkisini bilmek istiyorum diyorsan ; formülün getirisi 01.01.2005 ile 18.08.2017 tarihleri arasýnda %47.000 ; bunun reel olarak tutarý % 17.000 ; dolar bazýnda ise %17.500.. Bu hesaplarýn hepsi queenstockta var.

Þimdi eðer baþlangýçta sadece 3.000 lira yatýrsam, hiç para eklemesem, sadece alacaðým temettülerle tekrar hisse alsam 3000 lira bir süre sonra 1.410.000 lira olacak, reel olarak bugünkü 510.000 lira deðerinde olacaktýr.

Sistemin temel dayanaðý “büyük sayýlar yasasý"dýr. Bu yasaya göre; örneðin bir para 1000 kez yazý-tura atýlsa 800 kez yazý, 200 kez tura gelebilir, fakat atýþ sayýsý yeterince büyük olduðunda Yazý/tura oraný belki tam %50-%50 olmayacak ama bu orana olabildiðince yaklaþacaktýr. Peki bu bilgi bizim ne iþimize yarayacak ? Bu bilginin bizim için bunun anlamý þudur : Bu sistemde uzun vadeli getiri saðlayan iþlem oraný %72, kayýp oraný %28 dir (yazý-tura oyununa göre çok daha iyi oranlar). Ben bu sistemin gösterdiði iþlemleri yaparsam %70 oranýnda %8 (+-) 7 puan getiri, %28 oranýnda %5 (+-) 7( yani std sapma) kadar kayýp yaþayacaðým. % 72 oranýnda kazanýp, %28 oranýnda kaybedeceðimden para kazanmam her zaman imkan dahilinde olacaktýr. Tek bilmediðim “zaman’dýr”, kazancýmý 6 yýlda da alabilirim, 15 yýlda da.. Her þey matematiðe dayalý, her þey bilimsel…

Ayrýca bir varsayýmýmýz da "tarihin tekerrür edeceðidir" ki bu varsayým sadece benim deðil tüm teknik analiz kullanýcýlarýnýn temel felsefesidir.

Aselsan da artýk temettü vermeye baþladý,,,

2.  Alýntý Originally Posted by Cengizak Yazýyý Oku
    Siz cevap yazmadan aklýma gelmiþken sorayým. Bu sistem hep 10 sene üzerinden çalýþtýrýlmýþ. Bunu 1 sene için çalýþtýrýnca sonuç ne çýkýyor acaba? 10 yýlda %100-200 bin getiren bir sistemin yýllýk bazda zarar yazmasýný düþünmek biraz abes kaçar sanýrým. Bunu test eden varsa paylaþýrsa sevinirim. Bu arada manuel olarak son çeyrek için küçük çaplý bir hesap yaptým gyolarý dahil edince kar daha fazla oluyor. Acaba þöyle diyebilirmiyiz? Endeks yükseliþ trendinde iken gyolarý dahil edip alçalýþta çýkarsak böylece kendimizi güvenli bölgede tutmuþ olabilirmiyiz? Belki program ile 2008 yada 13 için test edilebilir.

Program dolar bazýnda bakýldýðýnda 3 yýlda zarar etmiþ : 2008’de %51 ; 2011 de %4 ; 2013 de % 13… Bu tarihlerde endex ise sýrasýyla %62, %33, %37 zarar etmiþtir.

Bak ne güzel, gyo’larýn getiride artýþ saðladýðýný keþfetmiþsiniz. Herkesin kendi formülünü oluþturmasý bu yüzden önemli. Ben bir GURU daha yaratmak derdinde deðilim, herkes kendinin gurusu olsun istiyorum.

Siz gözlerinizi %100.000-200.000 getirinin “parýltýsýndan” ayýrýp benim dediklerime odaklanýn. Bazý “püf” noktalarý” yazýlmaz hele ki bu saatten sonra….

baþarýlar dilerim.

3.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    yukarýdaki mesajý aslýnda kararsýzlar, deneme aþamasýndakiler için bir tecrübe paylaþýmý olsun diye paylaþmýþtým. Fakat yazýlanlarý okuyup biraz araþtýrýnca formül yatýrýmýyla karþýlaþtýrma yapmadan edemedim.

Formül yatýrýmý ile BUHUR25 ‘i karþýlaþtýrýrsam þunlarý söylemem mümkün olur :

1 . Aþaðýda linkte verilen tarihler arasýnda getiri olarak BUHUR25, orijinal formülümüze göre biraz daha iyidir : BUHUR25 %479, formüle göre 25 hisselik portföye yapýlan yatýrým %420 getiri saðlamýþtýr (BÝST 100 = %20). Bence bunda en büyük etken BUHUR25 hisselerinin alým-satýmýnda teknik analizin kullanýlmasýdýr.
    http://halilbuhur.com/buhur-25-uzun-...rformansi.html

Fakat Halil Buhur da bir portföyde 5-8 hisse olmasýný önermektedir. BUHUR25’den, mesela, 5 hisse almak isteseniz bunun yöntemi var mýdýr? Bu durumda Halil Bey’e mi sormalýyýz, yazý-tura mý atmalýyýz ya da tekniðe mi bakmalýyýz?

Formül yatýrýmýnda ise böyle bir sorun yaþamazsýnýz.

2 . BUHUR25’e dahil hisseler bizzat Halil Buhur tarafýndan seçilmektedir. Hangi hisselerin kalacaðýna, hangilerinin gideceðine o karar vermektedir. Seçim tekniði herkese açýk mýdýr? Kurallar herkesin uygulayacaðý kadar belirgin midir? Ben buna iliþkin bir bilgi bulamadým. Peki, bu durumda Halil bey yarýn yazmayý býraktýðýnda yatýrýmcýnýn durumu ne olacak ?

Formül yatýrýmýnda 75 lirasý olan herkes, kimseye ihtiyacý olmadan, formülü uygulayabilir. Kurallarýmýz açýk, anlaþýlýr bir þekilde net olarak bellidir.

3 . BUHUR25 yatýrýmýnýna baþladýktan yýllar sonra geriye baktýðýnýzda ancak para kazanýp kazanmadýðýnýz belli olacaktýr. Baþlangýçta riskinizi, getirinizi saptayamadýðýnýz gibi sisteminizin iþe yarayacaðý "düþüncesiyle" baþlarsýnýz.

Formülde ise gelecekte bekleyebileceðiniz getiri ve aldýðýnýz riskin boyutu baþtan bellidir. Hatta iþlemlerinizin % kaçýnda ne kazanacaðýnýz, % kaçýnda ne kaybedeceðiniz bile yolun daha baþýnda bellidir. Her þey matematiksel olarak belirlenmiþ, bilimsel dayanaklarý açýklanmýþtýr.

4 . “Temel ve teknik analizi bir bütün olarak görüyorum, hisse seçimine temel analizden baþlarým. Eðer hisse temel analiz kriterlerimden sýnýfý geçerse, ki aslýnda bu kriterlerden biri de hissenin tarihî uzun vadeli trendidir, sonrasýnda hissenin bulunduðu teknik durum uygun alým zamanlamasý için teknik analiz devreye girer.
    Finansal analizde satýþlarýn, FAVÖK kârýnýn artmasý, Yabancý Para Pozisyonunun güçlü olmasý, þirketin ihracata yönelik yurt dýþý satýþlarýnýn güçlü olmasý, yýllýk ve çeyreksel bazda kârlýlýðý artan bilançolar ve önümüzdeki dönemler için kârlýlýðý etkileyecek yeni yatýrýmlar / beklentiler önemlidir.” Yani BUHUR25’e hisse seçmek bir sanattýr, bu sanatý uygulamak için belirli bir temel+teknik analiz bilgisi gerekir.

Eðer BUHUR25’in hisse seçme kriterleri Queenstocka uygun þekilde formülize edilerek testleri yapýlýrsa bizim TV formülümüzü getiride geçmesi mümkün deðildir.(teknik analizin yardýmý olmadan)

Formül yatýrýmýnda ise ne temel ne de teknik analize gerek yoktur. Cesareti olan herkes hemen uygulamaya baþlayabilir.

www.formulanaliz.com
    formun biraz karýþmýþ uzaktan ufak ufak takip ediyorum yardým çabalarýnýz ve öðretme çabalarýnýz için sizi tebrik ediyorum drzim hocam.

tespitleriniz güzel olmuþ 1 ve 2. maddenize katýlýyorum.

3. maddeye þöyle demek daha doðru istatistiksel olarak bir bilgi verir sistemler ve bu bilginin doðrulugu kesin deðildir. yani yorumlamaya dayalýdýr. kesin bilgi içermezler fikir verirler gelecekle ilgili.

curve fiting diye bir tabir vardýr ondanda bahsedelim bu sistemin grafiðe veya veriye uydurulmasý anlamý taþýmaktadýr. burada sistem denerken test ederken ister istemez optimize ediyoruz optimizasyon arttýkça curvefit ihtimalinide arttýrýyoruz. curvefit sistemler ise geçmiþte süperken gelecekte berbat çalýþabilir. Sistem geliþtirme konusunda yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmayan kiþiler curvefit bir sistemi anlayamazlar. Keza çok tecrübeli insanlar da anlayamazlar ancak curvefit bir sistem olma ihtimalinin % kaç oldugunu belirleyebilirler.

kýsaca 3. maddeye baþtan bellidir demeyelim de istatistiksel olarak geçmiþ gibi olmasý beklenir diyelim.

4. maddede uygun diyebiliriz.

yapýlan tartýsmayýda göz ucuyla okudum onun stratejisi bunun stratejisi mevzusunu büyütmeye gerek yok para kazanýyormusunuz kazanmýyormusunuz sistemi formulu getirileri tartýsalým ha alý desinler sisteme ha veli desinler.

eðer drzim hocam yapabilirseniz program bunu saglýyorsa yani.

netkar+EFK / piyasa deðeri formulu uygulanýp en yüksek cýkan hisse senetlerinde ilk 5 i al sat þeklinde bir formulu denermýsýnýz.

ben manuel olarak bunu test ediyorum.

demek istediðimi daha iyi anlatmak için aþaðýdaki resmi paylasýyorum.

listenin orta kýsmý olan SON 1 yýla göre büyüme oranlarý yazan bölgede potansiyel güçlülük adlý satýrda

benim kendi uydurdugum eðer bir baþkasý tarafýndan bulunmadýysa ismine erhanacikgoz1 in rasyosu dediðim :D

potansýyel güçlülük adýnda iþlediðim formulu incelersenýz.

2016/3ç de %15 çýkmýþ güç
    2016/4çeyrege kadar hisse senedi %1,67 yukarý gidebilmiþ. (bknz 2016/4ç piyasa deðeri satýrý)

yine 2016/4. çeyrekte gelen bilanco ile o an formul tekrar uygulandýgýnda potansýyel guç %27,96 cýkmýþ.

2017/1çeyreðin bilancosu gelene kadar hisse %47,74 yukarý gitmiþ.

2017/1. çeyrek bilancosu gelmiþ ve tekrar güçlülük rasyosu yani erhanacikgoz1 in üretimi olan rasyo tekrar hesaplanmýþ bu kez %22,04 cýkmýþ rasyo, bir sonraki çeyreðin (2017/2ç) bilancosu gelene kadar hisse %35,37 yukarý gitmiþ.

2017/2ç bilancosu gelmiþ formul tekrar hesaplanmýþ bu kezde %22,28 oraný bulunmuþ. bakalým hisse ne kadar yukarý gidecek. göreceðiz.

gri alanda ise sistem bir sonraki çeyreði tahmin ediyor bu daha önce denenmiþtir tahminin sapma payý oldukça düþük kalmaktadýr. yani %1 %5 %7 lik sapmalarla tahmin edebiliyor çoðu hisseyi.

sistem gri alanda ise gelecek bilancoyu tahmin ediyor ve þu anki fiyatla gelecek bilancodaki rakamlara bakarak.

POtansýyel güçlülük rasyosunu hesaplýyor.

örnegýn eðer gri alanda sistem öncekilere göre daha kötü bir bilanco bekleseydi potansýyel güçlülük %10 veya daha düþük bir rakamda kalabilirdi.

bir nevi yukarý gitme potansýyelý taþýyormu taþýmýyormu onu ölçüyor diyebiliriz.

yaklaþýk 20 adet hissede bu rasyo back test edildi. 17 adet hissede tutarlý istatiksel olarak anlamlý sonuçlar çýkarttim. mesela çimento sektörü bozuk bilanco bazlý çimento sektöründe cýkan potansýyel güçlülük ya negatif yada %5 cývarlarýnda kalýyor.

aðýr ve hacimli baba dediðimiz hisseler oranlar %15 ila %20 üzerine nadiren çýkmakta.

daha fýrýldak sýçramiþ uçmuþ hisselerin back testlerinde oran %20 üzeri hatta %40 larý bile bulabiliyor.

Son 1 yýldýr yükseliþini bozmyan orgede son gelen bilancodan itibaren 4 çeyrekte oranlar %30 un üzerinde hatta 2016/4 çeyrekte rasyo %42 cýkarmýþ

2008 krizi gibi düþüþ bölgelerinde rasyo frotoda %60 lar hatta %184 lerde potansýyel güç çýkartmýþ.

saðlamlýk açýsýndan baþka rasyolarla bir deðerlendirilmesi daha isabetli sonuçlar alýnmasýna iþaret edebilir.

NOT: þaka yapmýyorum rasyoyu ben uydurdum o yüzden kimse çalmasýn.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. NOT attýgým resým excelde hazýrlanmýþ tümü formulden oluþmaktadýr. elle gýrýlen tek yer en üst saturdaký yeþile ve kýrmýzý renkte boyanmýþ olan bilancolarýn rakamlarýdýr. altta kalan herþey formuldur. elle kafamdan hiçbir yorum yapýlmamýþtýr.

mesela güven tamamen formul
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    formun biraz karýþmýþ uzaktan ufak ufak takip ediyorum yardým çabalarýnýz ve öðretme çabalarýnýz için sizi tebrik ediyorum drzim hocam.

3. maddeye þöyle demek daha doðru istatistiksel olarak bir bilgi verir sistemler ve bu bilginin doðrulugu kesin deðildir. yani yorumlamaya dayalýdýr. kesin bilgi içermezler fikir verirler gelecekle ilgili.

curve fiting diye bir tabir vardýr ondanda bahsedelim bu sistemin grafiðe veya veriye uydurulmasý anlamý taþýmaktadýr. burada sistem denerken test ederken ister istemez optimize ediyoruz optimizasyon arttýkça curvefit ihtimalinide arttýrýyoruz. curvefit sistemler ise geçmiþte süperken gelecekte berbat çalýþabilir. Sistem geliþtirme konusunda yeterli düzeyde tecrübeye sahip olmayan kiþiler curvefit bir sistemi anlayamazlar. Keza çok tecrübeli insanlar da anlayamazlar ancak curvefit bir sistem olma ihtimalinin % kaç oldugunu belirleyebilirler.

kýsaca 3. maddeye baþtan bellidir demeyelim de istatistiksel olarak geçmiþ gibi olmasý beklenir diyelim.

yapýlan tartýsmayýda göz ucuyla okudum onun stratejisi bunun stratejisi mevzusunu büyütmeye gerek yok para kazanýyormusunuz kazanmýyormusunuz sistemi formulu getirileri tartýsalým ha alý desinler sisteme ha veli desinler.

netkar+EFK / piyasa deðeri formulu uygulanýp en yüksek cýkan hisse senetlerinde ilk 5 i al sat þeklinde bir formulu denermýsýnýz.

listenin orta kýsmý olan SON 1 yýla göre büyüme oranlarý yazan bölgede potansiyel güçlülük adlý satýrda

benim kendi uydurdugum eðer bir baþkasý tarafýndan bulunmadýysa ismine erhanacikgoz1 in rasyosu dediðim :D

2016/4çeyrege kadar hisse senedi %1,67 yukarý gidebilmiþ. (bknz 2016/4ç piyasa deðeri satýrý)

yine 2016/4. çeyrekte gelen bilanco ile o an formul tekrar uygulandýgýnda potansýyel guç %27,96 cýkmýþ.

2017/1. çeyrek bilancosu gelmiþ ve tekrar güçlülük rasyosu yani erhanacikgoz1 in üretimi olan rasyo tekrar hesaplanmýþ bu kez %22,04 cýkmýþ rasyo, bir sonraki çeyreðin (2017/2ç) bilancosu gelene kadar hisse %35,37 yukarý gitmiþ.

2017/2ç bilancosu gelmiþ formul tekrar hesaplanmýþ bu kezde %22,28 oraný bulunmuþ. bakalým hisse ne kadar yukarý gidecek. göreceðiz.

gri alanda ise sistem bir sonraki çeyreði tahmin ediyor bu daha önce denenmiþtir tahminin sapma payý oldukça düþük kalmaktadýr. yani %1 %5 %7 lik sapmalarla tahmin edebiliyor çoðu hisseyi.

sistem gri alanda ise gelecek bilancoyu tahmin ediyor ve þu anki fiyatla gelecek bilancodaki rakamlara bakarak.

örnegýn eðer gri alanda sistem öncekilere göre daha kötü bir bilanco bekleseydi potansýyel güçlülük %10 veya daha düþük bir rakamda kalabilirdi.

bir nevi yukarý gitme potansýyelý taþýyormu taþýmýyormu onu ölçüyor diyebiliriz.

yaklaþýk 20 adet hissede bu rasyo back test edildi. 17 adet hissede tutarlý istatiksel olarak anlamlý sonuçlar çýkarttim. mesela çimento sektörü bozuk bilanco bazlý çimento sektöründe cýkan potansýyel güçlülük ya negatif yada %5 cývarlarýnda kalýyor.

aðýr ve hacimli baba dediðimiz hisseler oranlar %15 ila %20 üzerine nadiren çýkmakta.

daha fýrýldak sýçramiþ uçmuþ hisselerin back testlerinde oran %20 üzeri hatta %40 larý bile bulabiliyor.

Son 1 yýldýr yükseliþini bozmyan orgede son gelen bilancodan itibaren 4 çeyrekte oranlar %30 un üzerinde hatta 2016/4 çeyrekte rasyo %42 cýkarmýþ

2008 krizi gibi düþüþ bölgelerinde rasyo frotoda %60 lar hatta %184 lerde potansýyel güç çýkartmýþ.

saðlamlýk açýsýndan baþka rasyolarla bir deðerlendirilmesi daha isabetli sonuçlar alýnmasýna iþaret edebilir.

Erhan Hocam,

mesajýnda kalýn harflerle iþaretlediðim yere bayýldým. testlerini yapýyorum. Sonuçlar az sonra.....

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Queenstock programýnýn, hem de professional formunu, 2014 yýlýndan beri kullanýyorum. istediðini hem program yapabiliyor, hem de ben...

Þimdi ne yaptýðýmý anlatayým :01.01.2005 ile bugün arasýnda;

Hem yýllýk (yani geçen yýlýn ayný dönemine göre), hem de bir önceki bilanço dönemine göre net kar artýþý %20 den büyük olan hisseleri EFK/PDDD oranýna göre önce büyükten küçüðe, sonra küçükten büyüðe doðru 2 þekilde sýraladým(EFK deðerini 1 önceki yýlýn ayný bilanço dönemine göre hesaplattým).

Sonuç olarak en iyi getiri % 1464 ile “yýllýk net kar büyümesi + büyükten küçüðe sýralama yapýldýðýnda” gerçekleþti.

7. aslýnda sunu yapmaný ýstemýþtým sanýrým formul bolumunden yararlanman gerekecek ancak oda prof'da var galýba.

efk + net kar / piyasa degeri > 0,2

8. Drizm hocam kafamdaki tüm soru iþaretlerini giderdiniz. Ýþin felsefesi ancak bukadar güzel açýklanabilirdi. Hemen programý alýp olaya giriþ yapýyorum. Ýnþ program iostada çalýþýyordur saygýlar

Sayfa 22/217 ÝlkÝlk ... 1220212223243272122 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •