Bu konuda benim bir bilgim yok, eðer isterseniz sorunuza çalýþmanýzý ekleyerek quinstocks destek bölümüne gönderin, bakalým ne diyecekler ?
https://www.finnet.com.tr/FinnetStor...umsal/Iletisim
Hocam zaten bu yayýnlanma dönemine göre seçerek yapýldý
Sayýn TomBombadillo,
merak ettiðiniz konuyu açýklýða kavuþturmak yöntem olarak kolay, fakat yapmasý benim gibi tembele meyilli biri için biraz zor...
Yapacaðýnýz þey þu : Formülle ilgili çýktýyý zaten topiðe yapýþtýrmýþsýnýz. Þimdi gün gün ilerleyip formülü çalýþtýrarak sýralama ve getiriye uygun hisselerin çakýþtýðý günü tespit etmeye çalýþmak lazým. formül bunu yapabilir. Örneðin 3 temmuz günü (baþlangýç ve bitiþ tarihini 3 temmuz yaparak) çalýþtýrýlan sistem listenizdeki sýraya ve getirilere uygun hisseleri içeriyorsa portföyün 3 temmuzda oluþturulduðu sonucuna rahatlýkla varabilirsiniz.
Çok güzel sorular bunlar....teþekkür ederim.
Reapint varsa ki var gorunuyor
Bu konuyla ilgili borfinle konusmak lazim.
Repaint varsa gecmise donuk testlerde kritere uyanlar icinde en iyileri secer.
Yani soyle dusun bir hisse secmis kritere uyan a hissesini getirisi eksi yuzde 20 olmus ama aslinda o zamanda b hissesini secerek eksi yuzde 30 yapacakti.
Gibi gibi bunlarin tam ve eksiksiz oldugunu manuel hesaplamak lazim.
Oncelikle tv dedigimiz sey temettu verimlilik orani mi..
Peki temettu verimlilik oraninin formulu ne ?
Bu formul program her gun mu calisiyor.
Repainti kaldirabilirler tv rasyosunu sadece senelik sadece aylik hesapla gibi bir kosulla durdurabilirler
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Benim tahminim su yonde repaint yapiyorsa
Kriteri belirli hisselerden en iyisini.
Belirlerken son gunku tv oranina bakarak karar veriyor.
Yani portfoyu 3 ayda bir al sat dediniz diyelimki.
Gecmise donuk tesette ilk once aslinda a hissesini almasi gerekiyordu. 3 ayin dolmasina 1 gun kaldi diyelimki.
Hisse degistirmeden hemen once 3 ay once aldigi hisseyi degistirmis olmali. Cunku gecen 3 ayda kriterler degisiklik gosteriyor sistem surekli kendini guncelledigi icin gecmis testte hisse degistirmeden 1 gun once repaint yapip a yerine b hissesini almistim ben diye b yi isliyor.
Manuel bir test yapalim bence.
Asiri derecede basit bir raayo ayarlayin repiant ihtimali olan.
Ornehin sadece tv ye gore hisse secsin
Sadece bist 30 dan bunu manuelde kolayca hesaplariz teyit ederiz.
Ardindan ertesi gunu ayni kriteri tekrar taratin.
Bakalim hisseler ne zaman degisecek
Gunluk olarak her gun sistemde bu kriteri sorgulayacagiz.
Boylece hisseleri eger degistirirse yerine koydugu hisse ne yapmis eger repaint olmasaydi ne yapacakti aeadaki farki hesaplayabiliriz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Ýletiþim departmanýna sorularý ilettim, bakalým nasýl gelecek ben de merak ediyorum..
Tatmin edici cevaplar gelmezse dediðiniz gibi bizim bunu test etmemiz gerekecek
Cok enteresan... býst 30'da temettu verimi deyince zaten hemen akla gelen 3 hisse var, froto-toaso-tuprs... Uzun vadeli performans olarak da sanýrým en ustlerdedýrler... froto yeni cýkarýldý ýmkb 30'dan ama bu perýyotta hemen hep endeksteydi...
2005 basýndan bugune bakýldýgýnda da 20-25 kat artýs gozukuyor bu hýsselerde... %2000-2500 eder yani... tamam grafýklerde temettulerýn hesaba eklenmesýný ýster ýstemez gozardý etmýs oluyoruz ama getýrýyý 20 kattan 90 kata cýkarýr mý býlemedim...
Elbette sistem hep bu hisselerde olacak degil ama bir de finans hisselerini cýkardýgýnýzý yazmýstýnýz sanýrým, zaten ne kalýyor ki geriye býst 30'da o zaman...
Zahmet olmayacaksa ve mumkunse sadece hisse secerek de bu hesabý yapabýlýyor mu bu sýstem? Mesela sadece froto-toaso-tuprs 'dan olussaydý portfoy 2005 basýndan bugune ne getýrý saglardý bunu gorebýlýyor musunuz? Bu olmuyorsa mesela sadece ýmkb 30 ýcýndeký otomotýv sektoru ýcýn de bakýlabýlýr, nerdeyse ayný kapýya cýkar... Yani bu %9000 ile hissedeki artýs olan %2500 arasýndaki %6500'luk fark acaba sýrf temettulerden mý kaynaklanýyor, onu merak ettim acýkcasý...
Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.
Yer Ýmleri