Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 32/217 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 249 - 256 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. arkadaþlar öncelikle program TV hesabýnda repaint yapýyor. ancak bunu anlamanýz hayli zor. ben þöyle anlayabildim; TV bazlý bir stratejiyi yýl baþýnda test ettim sonuçlarýný ve hisse listelerini ayrýca bilgisayara kaydettim. aradan bir kaç ay geçtikten sonra sanýrým haziran gibiydi yani temettü sezonu geçtikten sonra ayný stratejiyi tekrar test ettim. bu sefer program baþka bir hisse listesi gösterdi. stratejide bir deðiþiklik yoktu ama biliyorsunuz hisseler temettü verdikten sonra fiyatlarý düþüyor bu da uzun süre sonra tekrar analiz yaptýðýnýzda farklý hisse listeleri ile karþýlaþmanýza neden oluyor. bence bunun sebebi programýn data bölümünde daðýtýlan temettü sabit bir deðer iken fiyatlarýn her sene güncelleniyor olmasýdýr. bu yüzden programýn TV içeren stratejilerine güvenmiyorum.

TV'ne dayalý sistemini uygularken EREGL ve MRDIN hisseleri almýþtým 2015 in sonlarý. testlerde aylýk uygulamanýn daha yüksek getiri saðladýðýný gördüðüm için o þekilde uyguluyordum ancak %20 civarý zarar gördüðümü hatýrlýyorum, stratejiyi takip ederek sonunda zarardan kurtuldum ama aylarca zararda oturduk. Yaþar Erdinç in eðitimine ben de katýldým, yöntemin hemen terk edilmemesi gerektiðini biliyorum, test sonuçlarý da hayli güven veriyor ancak %20 zarardayken moraliniz pek iyi olmuyor. sonuç olarak dayandým ve bir süre sonra zarar kapandý hatta kar da ettik ama yöntemin çok fazla vakit kaybettirdiðini düþünüyorum. artýk kullanmýyorum.

özetle, yöntem kötü deðil, para kazandýrýr ama zayýf yönleri de var. aklýma gelen bir zayýflýk þu mesela: program TV hesabý yaparken ilk önce içinde bulunduðu senede daðýtýlan temettüye bakýyor, eðer temettü daðýtýmý yoksa bir önceki sene daðýtýlan temettüyü baz alýyor. diyelim ki þirketin iþleri kötü gidiyor bu sene zaten temettü vermemiþ bunu program yok sayýyor, iþler kötü gitmeye devam ederse seneye de temettü vermeyecektir. böylece þirket kriterleri saðlayamayýp liste dýþý kalacaktýr. bu süreçten belki karla çýkarsýnýz ama gerçek bir trend yakalayamazsýnýz.

bu tarz mekanik yöntemlerle ilgileniyorsanýz duygusuz yatýrýmcý kitabýný tavsiye ederim. ancak buradaki yöntemleri de uygulama için tavsiye etmiyorum, sadece fikir vermesi için tavsiye ediyorum.

son olarak þunu da eklemek isterim; baþlýktaki 30 sayfa yazýdan sonra gelip çamur atma niyetinde deðilim, sayýn DRÝZM'in de iyi niyetli olduðunu düþünüyorum. sadece kendi tecrübelerim doðrultusunda sizi uyarmak istedim. sonuçta herkes bildiði gibi yapacak tabi, umarým yöntemi geliþtirir daha baþarýlý olursunuz, herkese bol kazançlar...

2.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Eðer repaint varsa ben yine programý kullanmaya devam edeceðim, eðer repaint yoksa siz yine programý kullanmayacaksýnýz.

Repaint olayýný bilmeden önce program para kazandýrýyordu, (bkz. 2012den beri Yaþar Erdinç, 2014 sonundan itibaren bizzat ben.)

Repaint olayýný ben "çözdüm", anlattým. demek ki herkes kendi çözümünü görmek istiyor. O zaman kadar bekleyeceksiniz.
    hocam farketmez benim amacým balta saplamak deðil bir problem varsa bunun çözümünü bulmak

repaint varsa kullanmayacaðýz diye birþey yok. repaint varsa arayacaz kardesým bak bu sýstem söyle yaptý ben bunla nasýl portfoy kuracagým diyeceðiz. ben bi sorunun nerede o9ldugunu görsem çözüm yollarý için birþeyler geliþtireceðim de önce bir sorunu bulalým.

Geçmiþ getirileri hiç düþünmüyorum.

Ben istiyorumký örnegýn þimdi denýyoruz ya tv >1 den olanlarý cýkart 10 tane hýsse.

bu seçtiðin hisseleri normalde 3 ayda bir deðiþtirmeli ya.

1 ay sonra tekrar ayný seyý denedðimde hisseler deðiþecek mi hocam.

Sen denedin herhalde deðiþiyor. zaten deðiþmezse problem yok cunku alacagýmýz hisseler belli demek. performansý ölçebilirsiniz gerçek zamanlý olarak.

açarsýn topýgý dersinki þu kriteri deniyoruz. þu porfoy cýktý hadi 1 er lot herbirinde alýn 9 ay sonra getirimize bakalým 1 lotla birþey kaybetmeyiz. alýrýz abi getirisine bakarýz.

her strateji için 1 er lottan oluþan portfoyu gerçek hesapta alýrýz 9 ay sonra sonuçlarýna bakarýz getirisine.

10 tane deðiþik strateji belirleriz her birinde 5 er hisseden oluþan hisse belirleriz. 50 adet hisse alacaz sadece 1 er lottan oluþan.

ne olacak en fazla 100 TL yi riske atarýz 50 hissenin 50 side batmayacaðýna göre en fazla 20 30 40 lýra kaybederiz hisseler kötü giderse bile.

böylece gerçek zamanlý olarak 10 adet deðiþik formullu portfoyu denemiþ oluruz hangisi iyi ise o yötenmý artýký gerçek sermayemýzle deneyebýlýrýz.

YOK EÐER REPAÝT VARSA.

Pýlýný pýrtýný topla GÝT YAPMAYACAÐIZZZZZZZZZZZ.

Problemý tespit edeceðiz manuel hesap edeceðiz.

Açacaz telefonu ver yetkiliye ben konuþmaya razýyým. gönüllüyüm yani boyle býr kodlama yazmýþsýnýz belli bir fiyata satýyorsunuz verimli gerçekçi ve kazandýrmasýný ýstýyorsunuz cunku kazandýrmýyorsa ýnsanlar programýnýza nasýl para ödeyecekler o yuzden bu problemý çözelim hem siz kazanýn hem biz kazanýlým okadar kod boþa gitmesin diyeceðiz.

problemý anlatacaðýz mantýklý olan neyse önereceðiz. SOrun problemý bulup bu kadar kodlamayý hüsrana ugratýp çöpe atmak deðil.

AMACIMIZ Henry fordun dediði gibi "Hata bulma çözüm bul" felsefesiyle ilerlemek.

Þimdi tekrar yazlým arþiv olarka dursun TV>1 Bisttüm 3 ayda bir hisse deðiþtiren strateji. repaint olup olmadýgýný gösterecek.

bugun týklandý strateji bize

AKCNS-AKMGY-AKSGY-BOLUC-CRDFA-ECÝLC-ECZYT-PAGYO-PSDTC-TCELL

al dedi. her gun bu kriteri calýstýrýn hisse deðiþirse. problem var repaint var demektir.

Þimdi bu hisseler yarýn burgun 3 ay dolmadan deðiþirlerse hesaplayacaðýz gerçekten TV ye göremi deðiþtirmþ. bakacaz teyit edecez herþeyi garantiye alýp adamlarý arayacaz önce kendimiz bilinçlenelim diye.

Hatta þimdide baþlayayým bir örnekle.

TV oraný > 1 Ne demek nasýl hesaplanýr ? bu kriterin etkisini ölçelim SORGULAYALIM bu tv olmak zorunda deðildi farklý birþeyde olabilir tv üzerinden gittiðimiz için bunu konusuyorum.

formulleri:
    Temettü Verimi = Hisse Baþý Ödenen Temettü / Hisse Senedi Fiyatý

Temettü Verimi = Toplam Ödenen Temettü / Þirketin Piyasa Deðeri.

ikiside benzer anlamlarda piyasa deðeri=hisse fiyatý demek.

Þu formuller gidelim. 10,000 TL piyasa deðeri olan bir hisse 2000 Tl temettü daðýtýrsa.

0,2 çýkacaktýr tv oraný. piyasa deðeri dediðimiz þey hisse fiyatý demektir hisse fiyatý deðiþtiðinde tv oraný büyür veya küçülür.

mesela 10,200 oldu piyasa deðeri.
    1,9 cýkýyor bu sefer.

tabi ters hesaplamýþta olabilir 10,000 /2000yaparsam 5 cýkýyor oran. neyse biz devam edelim.

Þimdi piyasa deðeri yani hisse fiyatý deðiþtikçe oranlar tüm hisselerde deðiþecek.

buda normalde porfoyun deðiþmesine sebebiyet verecek. ancak kural gereði yada formul gereði diyelim.

seçtiði hisseleri 3 aydan 3 aya göre deðerlendirmeli yani 01,01,2017 veya 01,04,2017 veya 01,07,2017 tarihlerindeki hesaplamayý yapýp hangini seçti ise en az 3 ay deðiþtirmemeli. cunku 3 ayda býr bak demiþim sisteme.
    yoksa her gun guncelleyerek bakacaksa. bu bir nevi al sat sistemine dönüþüyor.

þimdi sistemci oldugum için ideal veri terminali ile akcansanýn piyasa deðerini hesaplattýrdým piyasa deðeri içinede bir çizgi koydum bu çizgide bizim tv oraný > 1 kriterini temsil ediyor gibi düþünebilirsiniz.

Ýþte mevcut programýmý repaint yapýyorsa bu yuzden yapýyor piyasa deðeri hisse senedi grafiðini temsil ettiði için kriter dýþý kalan hisse satýlýyor aslýnda.

Ozman mantýgýný sorgulamamýz lazým her gun hisse senedini alýp satmamýz lazým grafikte oldugu gibi.

ozman arayacaðýz diyeceðiz ki programýn bugun al deyip yarýn listeye bile sokmadýgý hisseyi nasýl alacaðým. bunu düzeltin ki aldýgý hisseyi 3 ay tutabilsin bir de ali formulu calýstýrýgýnda akcnsayý bulurken ertesi gün veli týpa týp ayný formulle cimsa yi buluyorsa bu saçma deðilmi bir formul veya matematikten nasýl bahsedebileceðiz. diye adamlara soracaðýz düzelttirmek için baský kuracaðýz cunku bu sekýlde tombaladan hisse senedi çekmek gibi hisse alacak. matematik nerede formul nerede ?

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliðinin neye göre hesaplýyor oluþu. Akçansa çimentoyu ele alalým. bu þirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliðini nasýl hesaplayacak ? 2016 daki kazancýndan karýný daðýtacaðý için daðýtacaðý ücret/ Piyasa deðeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar daðýtacaðý belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliði sadece hisse fiyatýyla deðiþecek. ama diyelimki iþler kötü gitti þirket 9. ayda temettü daðýtacak ama ilk 6 aylýk bilançoda büyük zarar açýkladý. biz bu hisseyi neden alalým ? hatalý mýyým yanlýþ düþündüðüm yer var mý ?

4.  Alýntý Originally Posted by burdur15 Yazýyý Oku
    Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliðinin neye göre hesaplýyor oluþu. Akçansa çimentoyu ele alalým. bu þirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliðini nasýl hesaplayacak ? 2016 daki kazancýndan karýný daðýtacaðý için daðýtacaðý ücret/ Piyasa deðeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar daðýtacaðý belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliði sadece hisse fiyatýyla deðiþecek. ama diyelimki iþler kötü gitti þirket 9. ayda temettü daðýtacak ama ilk 6 aylýk bilançoda büyük zarar açýkladý. biz bu hisseyi neden alalým ? hatalý mýyým yanlýþ düþündüðüm yer var mý ?
    ben tartýþma çýkmamasý için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlýþ anlýyorlar her seferinde diye.

ancak sen girdiðin için kendi ÞAHSÝ fikrimi dile getireyim ben size katýlýyorum temettü verimlilik oraný bana göre bir hisseyi almak için sebep bile deðil benim için kriter bile deðil.

Ancak konumuz bunun nasýl bir strateji olup olmadýgý deðil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapýyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranýnýn BANA GÖRE manasýz geldiðine özellikle deðinmemiþtim.

Diðer arkadaþlar ne düþünür bilmem bu benim kendi fikrim.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    ben tartýþma çýkmamasý için bu konulara özellikle girmiyorum beni yanlýþ anlýyorlar her seferinde diye.

ancak sen girdiðin için kendi ÞAHSÝ fikrimi dile getireyim ben size katýlýyorum temettü verimlilik oraný bana göre bir hisseyi almak için sebep bile deðil benim için kriter bile deðil.

Ancak konumuz bunun nasýl bir strateji olup olmadýgý deðil repaint durumu ölçmek hangi kriterler repaint yapýyor bunu bulmak oldugu için ben tv oranýnýn BANA GÖRE manasýz geldiðine özellikle deðinmemiþtim.

Kimse beni yanlýþ anlamasýn öðrenmek için soruyorum. Amacým buradaki sistemi kötülemek yada baltalamak deðil. Hatta þöyle diyeyim portföyümün bir kýsmý burada adý geçen hisselerden . yine benzer sürede al sat ve dengeleme yapýyorum. Sadece öðrenmeye çalýþýyorum. bu sistem benim beklediðim getiriyi gerçekten bu kadar zahmetsiz sunabilir mi ?

repaint konusuna gelince. Eðer hesap dönemine göre derse ve diyelim ki þirket yarýn önümüzdeki dönemin temettü miktarýný açýklayacak (ve çok düþü temettü verecek ) ama bunu piyasa bilmiyor tabi. ben bugün sisteme baþladýðýmda geçmiþ dönemin temettüsüne göre verimliliði hesaplayacak ve geçen dönem temettü miktarý yüksek olduðundan verimde yüksek olduðundan al diyeeek (hisse fiyatý 1 br ). yarýn baþlatacak bir kiþi için ; haber geldiðinden dolayý yeni temettü üzerinden hesaplayacak ve verim çok düþük olduðundan bu listede olmayacak . þimdi 1 hafta sonra baþlayacak adam bakalým sistem nasýl iþliyor dediðinde geçmiþe baktýðýnda bu adama alma diyorsa repaint var ama bunu nasýl anlayacaðýmý hala çözemedim .

Ama onun dýþýnda kendim uygulayacak olsam gelecek dönem temettü verimliliðine göre kendim hesap yapýp ona göre pozisyon alsam getirisi arta bilir. sn DRÝZM'in dediði gibi temettünün olumlu yönde bir etkisi var mý yok mu ben buna bakarým diyen için uygulanabilirliði olan bir sistem gibi geldi .

6. Arkadaþlar;

öncelikle edep çercevesinde kaldýðý sürece lütfen kafanýzdakileri yazmaktan çekinmeyin. ne demiþler : Deveden büyük fil var. Sizin sorularýnýzla benim merakým artýyor, araþtýrýyorum, düþünüyorum, bunlar güzel þeyler..

Tek ricam lütfen ilk okumalarýnýzýn "yanlý" olduðunu bilin, bu nedenle bir sorunuz varsa topiði öncelikle bir daha okuyun. Ben bir maile cevap vermeden önce en az 3 defa okuyorum ki yanlýþ anlamayý en aza indireyim.

Bir müvekkilinin suçsuzluðunu kanýtlamak için her türlü yola baþvuran bir avukat gibi deðil, objektif bir hakim gibi düþünmeye çalýþýn.

hepinize bol kazanç dilerim.

7.  Alýntý Originally Posted by Yurttaþ Yazýyý Oku
    arkadaþlar öncelikle program TV hesabýnda repaint yapýyor. ancak bunu anlamanýz hayli zor. ben þöyle anlayabildim; TV bazlý bir stratejiyi yýl baþýnda test ettim sonuçlarýný ve hisse listelerini ayrýca bilgisayara kaydettim. aradan bir kaç ay geçtikten sonra sanýrým haziran gibiydi yani temettü sezonu geçtikten sonra ayný stratejiyi tekrar test ettim. bu sefer program baþka bir hisse listesi gösterdi. stratejide bir deðiþiklik yoktu ama biliyorsunuz hisseler temettü verdikten sonra fiyatlarý düþüyor bu da uzun süre sonra tekrar analiz yaptýðýnýzda farklý hisse listeleri ile karþýlaþmanýza neden oluyor. bence bunun sebebi programýn data bölümünde daðýtýlan temettü sabit bir deðer iken fiyatlarýn her sene güncelleniyor olmasýdýr. bu yüzden programýn TV içeren stratejilerine güvenmiyorum.

TV'ne dayalý sistemini uygularken EREGL ve MRDIN hisseleri almýþtým 2015 in sonlarý. testlerde aylýk uygulamanýn daha yüksek getiri saðladýðýný gördüðüm için o þekilde uyguluyordum ancak %20 civarý zarar gördüðümü hatýrlýyorum, stratejiyi takip ederek sonunda zarardan kurtuldum ama aylarca zararda oturduk. Yaþar Erdinç in eðitimine ben de katýldým, yöntemin hemen terk edilmemesi gerektiðini biliyorum, test sonuçlarý da hayli güven veriyor ancak %20 zarardayken moraliniz pek iyi olmuyor. sonuç olarak dayandým ve bir süre sonra zarar kapandý hatta kar da ettik ama yöntemin çok fazla vakit kaybettirdiðini düþünüyorum. artýk kullanmýyorum.

özetle, yöntem kötü deðil, para kazandýrýr ama zayýf yönleri de var. aklýma gelen bir zayýflýk þu mesela: program TV hesabý yaparken ilk önce içinde bulunduðu senede daðýtýlan temettüye bakýyor, eðer temettü daðýtýmý yoksa bir önceki sene daðýtýlan temettüyü baz alýyor. diyelim ki þirketin iþleri kötü gidiyor bu sene zaten temettü vermemiþ bunu program yok sayýyor, iþler kötü gitmeye devam ederse seneye de temettü vermeyecektir. böylece þirket kriterleri saðlayamayýp liste dýþý kalacaktýr. bu süreçten belki karla çýkarsýnýz ama gerçek bir trend yakalayamazsýnýz.

bu tarz mekanik yöntemlerle ilgileniyorsanýz duygusuz yatýrýmcý kitabýný tavsiye ederim. ancak buradaki yöntemleri de uygulama için tavsiye etmiyorum, sadece fikir vermesi için tavsiye ediyorum.

son olarak þunu da eklemek isterim; baþlýktaki 30 sayfa yazýdan sonra gelip çamur atma niyetinde deðilim, sayýn DRÝZM'in de iyi niyetli olduðunu düþünüyorum. sadece kendi tecrübelerim doðrultusunda sizi uyarmak istedim. sonuçta herkes bildiði gibi yapacak tabi, umarým yöntemi geliþtirir daha baþarýlý olursunuz, herkese bol kazançlar...
     Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Yukarýdaki iletiye bir ek yapayým :

Sistem uygulandýðýnda getiriler çok iyi ama o getiriye ulaþmak için geçilecek yol çok engebeli. Artýk kaotik bir piyasamýz var. Yükselen piyasada herkes kazanýr, asýl er meydaný düþen piyasalardýr ; önemli olan düþen piyasada sistemde kalabilecek misiniz? Düþen piyasada bu sistemi uygulamak baþparmak kadar kalýn sinir ister.

Daha önce bahsetmiþtim : 2000 yýlýnda baþlatýlan formül, sonraki TAM 5 YIL BOYUNCA GETÝRÝ SAÐLAMAMIÞTIR.

Ya da 2008 krizi öncesi son zirvede alým yapanlar sonraki 2,5 yýl boyunca zarar etmiþlerdir.

Bir gün sistem testleriyle uðraþýrken sistemlerden birinin % 25 zarara yol açtýðýný gördüm; bunun toplam portföye etkisi 5 milyon liracýk olmuþ. 2-3 ayda 5 milyon kaybetmeyi her bünye kaldýrmaz.

Yarýn nasýl bir piyasaya gireceðimizi kim bilebilir ? Þunu gözden kaçýrmayýn : Sistem tüm iþlemlerin %28’inde zarar edecek ama bu %28 kabaca her 4 iþlemden biri karlý olacak anlamýna gelmez. Yukarýdaki örneklerden birinde %28 lik düþüþ periyodu 5 YIL ARKA ARKAYA ZARAR YAZAN bir dönemi kapsamýþtýr.

Tüm bu nedenlerle öncelikle bunlarý bilmeniz ve düþünce þeklinizi, psikolojilerinizi ona göre ayarlamanýz çok önemlidir. Bunun þakasý yok, gemi sallanmaya baþladýðýnda ne yapacaðýnýzý bilmeniz, kendinizi tanýmanýz lazým.

Not : 2000 yýlý borsa zirvesinde baþlatýlmýþ bir sistem, piyasa þartlarý nedeniyle, TAM 5 YIL ZARAR ETTÝKTEN SONRA, 2015 yýlýna gelindiðinde baþlangýçtaki parayý tam 138 KAT ARTTIRMIÞTIR. Ya da 2007 zirvesinde alan biri, piyasa þartlarý nedeniyle, yaklaþýk 2,5 yýl boyunca zarar etmiþ fakat günümüze geldiðimizde 30 KAT getiri elde etmiþtir.

Ayný eðitimi alýp, ayný kitabý okuyup farklý çýkarýmlar yapmýþýz demek ki. Hani bir hikaye var :

Bir mafya patronunun 2 oðlundan biri hapse girmiþ, sormuþlar "neden böyle acýmasýzsýnýz", "babama bakýn" demiþ "baþka nasýl olacaktý ki?"

Sonra savcý olan kardeþine gitmiþler ona da neden savcý olduðununu sormuþlar; "babama bakýn" demiþ "baþka nasýl olacaktý ki?"

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

Alýntý Originally Posted by TomBombadillo Yazýyý Oku
    Programdan þu ana kadar anladýðýmýz Erhan'ýn söylediði gibi repainting yapmasý...Ama bunu mevcut dönem portföyü için yapýyor...Portföy 3 ayda bir deðiþtiðinden örneðin ocak baþýndan itibaren back test yaparsanýz 1 temmuz iti barý ile portföy oluþturmasý lazým...Ama siz bugün programý çalýþtýrdýðýnýzda çýkan senetleri sanki 1 temmuzdaki portfoye atmýþ oluyor..Buraya kadar ok ama acaba bir önceki 3 aylýk portföy hisselerini ne zaman oluþturuyor acaba..?Ya da ondaki önceki 3 aylýk portföyleri hangi tarih itibarý ile oluþturuyor...Eðer geçmiþ portföy senetleri 3 aylýk periyodun ilk günü oluþturuluyor ise getiri yüzdeleri ve back test sonuçlarý anlamlý diyebiliriz.Birazdan bununla ilgili görsel paylaþacaðým...Bana öyle geliyor ki geçmiþ portföyler ilk gün oluþturulmuþ ve deðiþtirilmemiþ
    Tþk drizm hoca,

Bugün finnet ile iletiþime geçtim.Özet olarak

-Daha önce deðindiðimiz gibi. Bilanço döneminde yapýlan portföylerde o döneme en uygun hisse seçildiðinden 3 aylýk deðil de aylýk portföy oluþturma önerdiler. Öneri demiyelim de aylýk yaparsanýz bu tür sorunlarý daha az yaþarsýnýz dediler

-hesap dönemine göre mi yayýnlanma tarihine göre mi diye sorduðumda; zaten hesap dönemine göre yapýlan portföyleri hiç önermiyorlar. Backtest için yayýnlanma tarihine göre ve aylýk portföy deðiþimleri daha doðru sonuç verir diyorlar

-dönem portföyleri ne zaman seçiliyor diye sorduðumda eski portföylerin ýsrarla ayýn 1. günü seçiliyor cevabý aldým. Bu konuda programý yazan veya danýþmanlarla konuþmak istediðimi söyleyince yarýn size tekrar dönelim dediler

Yarýn dönüþ yaparlarsa tekrar yazarým
    Yüzlerce test yaptým...Yayýnlanma tarihine göre olan portföyler güvenilir.

Nasýl anladým peki....Geçmiþ dönem bilanço açýlanma günlerinin hisse bazýnda ayrýntýlýarýný buldum...Porrtföy oluþumlarýný bilanço açýklanma tarihleri aralýðýna denk getiren portföyler oluþturdum....Bilanço dýþýnda kalan aylar için portföyler oluþturdum...Bunu 1 aylýk ve 3 aylýk dönemler için tekrar test ettim....Program bu þekilde hisse deðiþikliði yapmadý..

Drizm hocam amaç kafalarda soru iþareti olmasýn...Yoksa bu bahsettiðimiz program iþimizi o kadar kolaylaþtýran biþey haline gelir ki...Kim istemez böyle yatýrým yapmak...Madem sistem robotlarýn elinde artýk, bizlerde iþlemlerimizi buna göre yapacaðýz, buna uygun algoritmalar geliþtireceðiz...Baþka çare yok
    Benim de kafam çok karýþmýþtý. Program hesap dönemine göre deðil de yayýnlanma tarihine göre seçildiðinde repaint yapmýyor. Bunu bugün testlerden sonra gördüm. Kanýt olarak ta þu an yaptýðý portfoyü koydum. Ara sýra günceller tekrar koyarým...

Aslýnda bu getiriyi çok yüksek bulan ve inandýrýcý bulmayan arkadaþlarýn temel sorunu þu; getiri nedir ve ne kadar olmalýdýr konusunda net deðiller. Basit bir örnek vereyim. Hisse.net baþlýklarýnda yazan tüm arkadaþlar herhangi bir portfoyü aylýk %6-7 büyüteceðini iddaa eder ve yapabileceðini düþünür ama birçoðu reel hayatta bunu yapamaz. Aylýk % 6 nedir ki çünkü onlara göre..çok düþük bir oran. Düþün, borsamýzda hergün %15-20 yapan farklý bir sürü hisse var. Aylýk o kazanç tabi ki olur ama ben 1 liraya alýp 20 ye satmak istiyorum derler..

Size basit bir hesap yapayým. Aylýk %6.5 kazanç yýlda %100 yapar..Programýn sadece TV getirisi de zaten ortalama bu. Aylýk sadece %6 civarý... yani yýllýk % 100.. zaten 10 .yýl sonunda zaten sn drizm'in bahsettiði oranlar çýkýyor
    Repaint ile ilgili soruyu ortaya atan ilk kiþi sayýn TomBombadillo idi. Yukarýda ki iletimde bahsettiðim "BÝR HAKÝM GÝBÝ ELE ALIN" önerime bence çok iyi bir örnek oluþturuyor.

Repaint konusunun takibini herhalde artýk TomBombadillo yapacak. Biz de öðreneceðiz.

Sayfa 32/217 ÝlkÝlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •