
Originally Posted by
DRÝZM
Eðer repaint varsa ben yine programý kullanmaya devam edeceðim, eðer repaint yoksa siz yine programý kullanmayacaksýnýz.
Repaint olayýný bilmeden önce program para kazandýrýyordu, (bkz. 2012den beri Yaþar Erdinç, 2014 sonundan itibaren bizzat ben.)
Repaint olayýný ben "çözdüm", anlattým. demek ki herkes kendi çözümünü görmek istiyor. O zaman kadar bekleyeceksiniz.
hocam farketmez benim amacým balta saplamak deðil bir problem varsa bunun çözümünü bulmak
repaint varsa kullanmayacaðýz diye birþey yok. repaint varsa arayacaz kardesým bak bu sýstem söyle yaptý ben bunla nasýl portfoy kuracagým diyeceðiz. ben bi sorunun nerede o9ldugunu görsem çözüm yollarý için birþeyler geliþtireceðim de önce bir sorunu bulalým.
Geçmiþ getirileri hiç düþünmüyorum.
Ben istiyorumký örnegýn þimdi denýyoruz ya tv >1 den olanlarý cýkart 10 tane hýsse.
bu seçtiðin hisseleri normalde 3 ayda bir deðiþtirmeli ya.
1 ay sonra tekrar ayný seyý denedðimde hisseler deðiþecek mi hocam.
Sen denedin herhalde deðiþiyor. zaten deðiþmezse problem yok cunku alacagýmýz hisseler belli demek. performansý ölçebilirsiniz gerçek zamanlý olarak.
açarsýn topýgý dersinki þu kriteri deniyoruz. þu porfoy cýktý hadi 1 er lot herbirinde alýn 9 ay sonra getirimize bakalým 1 lotla birþey kaybetmeyiz. alýrýz abi getirisine bakarýz.
her strateji için 1 er lottan oluþan portfoyu gerçek hesapta alýrýz 9 ay sonra sonuçlarýna bakarýz getirisine.
10 tane deðiþik strateji belirleriz her birinde 5 er hisseden oluþan hisse belirleriz. 50 adet hisse alacaz sadece 1 er lottan oluþan.
ne olacak en fazla 100 TL yi riske atarýz 50 hissenin 50 side batmayacaðýna göre en fazla 20 30 40 lýra kaybederiz hisseler kötü giderse bile.
böylece gerçek zamanlý olarak 10 adet deðiþik formullu portfoyu denemiþ oluruz hangisi iyi ise o yötenmý artýký gerçek sermayemýzle deneyebýlýrýz.
YOK EÐER REPAÝT VARSA.
Pýlýný pýrtýný topla GÝT YAPMAYACAÐIZZZZZZZZZZZ.
Problemý tespit edeceðiz manuel hesap edeceðiz.
Açacaz telefonu ver yetkiliye ben konuþmaya razýyým. gönüllüyüm yani boyle býr kodlama yazmýþsýnýz belli bir fiyata satýyorsunuz verimli gerçekçi ve kazandýrmasýný ýstýyorsunuz cunku kazandýrmýyorsa ýnsanlar programýnýza nasýl para ödeyecekler o yuzden bu problemý çözelim hem siz kazanýn hem biz kazanýlým okadar kod boþa gitmesin diyeceðiz.
problemý anlatacaðýz mantýklý olan neyse önereceðiz. SOrun problemý bulup bu kadar kodlamayý hüsrana ugratýp çöpe atmak deðil.
AMACIMIZ Henry fordun dediði gibi "Hata bulma çözüm bul" felsefesiyle ilerlemek.
Þimdi tekrar yazlým arþiv olarka dursun TV>1 Bisttüm 3 ayda bir hisse deðiþtiren strateji. repaint olup olmadýgýný gösterecek.
bugun týklandý strateji bize
AKCNS-AKMGY-AKSGY-BOLUC-CRDFA-ECÝLC-ECZYT-PAGYO-PSDTC-TCELL
al dedi. her gun bu kriteri calýstýrýn hisse deðiþirse. problem var repaint var demektir.
Þimdi bu hisseler yarýn burgun 3 ay dolmadan deðiþirlerse hesaplayacaðýz gerçekten TV ye göremi deðiþtirmþ. bakacaz teyit edecez herþeyi garantiye alýp adamlarý arayacaz önce kendimiz bilinçlenelim diye.
Hatta þimdide baþlayayým bir örnekle.
TV oraný > 1 Ne demek nasýl hesaplanýr ? bu kriterin etkisini ölçelim SORGULAYALIM bu tv olmak zorunda deðildi farklý birþeyde olabilir tv üzerinden gittiðimiz için bunu konusuyorum.
formulleri:
Temettü Verimi = Hisse Baþý Ödenen Temettü / Hisse Senedi Fiyatý
Temettü Verimi = Toplam Ödenen Temettü / Þirketin Piyasa Deðeri.
ikiside benzer anlamlarda piyasa deðeri=hisse fiyatý demek.
Þu formuller gidelim. 10,000 TL piyasa deðeri olan bir hisse 2000 Tl temettü daðýtýrsa.
0,2 çýkacaktýr tv oraný. piyasa deðeri dediðimiz þey hisse fiyatý demektir hisse fiyatý deðiþtiðinde tv oraný büyür veya küçülür.
mesela 10,200 oldu piyasa deðeri.
1,9 cýkýyor bu sefer.
tabi ters hesaplamýþta olabilir 10,000 /2000yaparsam 5 cýkýyor oran. neyse biz devam edelim.
Þimdi piyasa deðeri yani hisse fiyatý deðiþtikçe oranlar tüm hisselerde deðiþecek.
buda normalde porfoyun deðiþmesine sebebiyet verecek. ancak kural gereði yada formul gereði diyelim.
seçtiði hisseleri 3 aydan 3 aya göre deðerlendirmeli yani 01,01,2017 veya 01,04,2017 veya 01,07,2017 tarihlerindeki hesaplamayý yapýp hangini seçti ise en az 3 ay deðiþtirmemeli. cunku 3 ayda býr bak demiþim sisteme.
yoksa her gun guncelleyerek bakacaksa. bu bir nevi al sat sistemine dönüþüyor.
þimdi sistemci oldugum için ideal veri terminali ile akcansanýn piyasa deðerini hesaplattýrdým piyasa deðeri içinede bir çizgi koydum bu çizgide bizim tv oraný > 1 kriterini temsil ediyor gibi düþünebilirsiniz.
Ýþte mevcut programýmý repaint yapýyorsa bu yuzden yapýyor piyasa deðeri hisse senedi grafiðini temsil ettiði için kriter dýþý kalan hisse satýlýyor aslýnda.
Ozman mantýgýný sorgulamamýz lazým her gun hisse senedini alýp satmamýz lazým grafikte oldugu gibi.
ozman arayacaðýz diyeceðiz ki programýn bugun al deyip yarýn listeye bile sokmadýgý hisseyi nasýl alacaðým. bunu düzeltin ki aldýgý hisseyi 3 ay tutabilsin bir de ali formulu calýstýrýgýnda akcnsayý bulurken ertesi gün veli týpa týp ayný formulle cimsa yi buluyorsa bu saçma deðilmi bir formul veya matematikten nasýl bahsedebileceðiz. diye adamlara soracaðýz düzelttirmek için baský kuracaðýz cunku bu sekýlde tombaladan hisse senedi çekmek gibi hisse alacak. matematik nerede formul nerede ?
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri