Alıntı Originally Posted by qurman Yazıyı Oku
PROGRAMIN OLUŞTURDUĞU PORTFOYU ALINAN-SATILAN-GUNCEL FİYATLARI İLE EXCEL DE INCELEDİĞİMDE AŞAGIDAKI SONUÇ ÇIKIYOR.HER HİSSEDEN 1000TL LİK ALINMIŞ KABUL EDİLDİ.TOPLAMDA 10.000TL LIK PORTFOY OLUŞTURULDU.SON DURUMU İSE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ.BIR DETAY DAHA VAR ALIMLAR HEP 1000 TL LİK YAPILDI.KAR-ZARAR KASADA TUTULDU.EGER ORNEGIN 1000 TL ALINAN VE 1772 TL İLE SATILAN ALKA YERİNE TEKRAR 1000 TL LİK YENİ HİSSE ALINDI.AMA 1772 TL LİK ALINSA İDİ DAHA COK GETİRİ OLACAKTI. AYNI ŞEY ZARAR EDENLERDE DE YAPILDI.

(GECE CALIŞMASI OLUP BASKA BİR ARKADASIM DA KONTROL EDERSE İYİ OLUR.GÖZÜMDEN KAÇAN HATA VARSA INSANLARI YANLIŞ BİLGİLENDİRMEYİZ)

Alıntı Originally Posted by burdur15 Yazıyı Oku
Burda en büyük mesele sistemin temettü verimliliğinin neye göre hesaplıyor oluşu. Akçansa çimentoyu ele alalım. bu şirketin 2017/2 bilanço döneminden temettü verimliliğini nasıl hesaplayacak ? 2016 daki kazancından karını dağıtacağı için dağıtacağı ücret/ Piyasa değeri . zaten 2017/1 bilanço döneminde ne kadar dağıtacağı belliydi . 2017/2 bilanço döneminde ve 3 4 . dönemlerde verimliliği sadece hisse fiyatıyla değişecek. ama diyelimki işler kötü gitti şirket 9. ayda temettü dağıtacak ama ilk 6 aylık bilançoda büyük zarar açıkladı. biz bu hisseyi neden alalım ? hatalı mıyım yanlış düşündüğüm yer var mı ?
 Alıntı Originally Posted by Cengizak Yazıyı Oku
Halil hocayı yakından takip ediyorum. Şu anki pörtföyümü de onun 25 lisinin içinden seçerek oluşturdum. Malum cüzi sermaye 25 e bölünürse komik sayıda lotlar kalacak. Ama malum stratejiyi sonuçta bozduğum için yeterince verim alabileceğimi sanmıyorum. Açıkçası temel analizimi kolaylaştırmak için borfin almayı planlarken bu değerli başlığa rastladım ve oldukça ilgimi çekti. Sıkıntım ise bu programı hiç bilmiyorum. Sizin bulduğunuz kar marjları için excel yada numbers gibi bir dil mi kullanmak gerekiyor? Yani ben programı öğrenmek adına yıllık olarak düşünmüştüm ama dil yoksa dediğiniz daha mantıklı. Yaptığınız tek şey filtrelememi? Akif beyin stratejisini de inceledim. Kendisince yaptığı filtrelemeyi paylaşmış ama ekstra birşey varmı bilmiyorum. Birde anlamadığım geçmişe yönelik testlerde enflasyon dahil edilmediği içinmi bu derece yüksek çıkıyor? Örneğin şu an yatıracağım 100 tl geçmişe yönelik testlerde %200.000 çıkan bir sistemde 2027 yılında 200.000 olmalı anlamına geliyormu gerçekten yoksa sistemde kayıplar olacakmı?(teorik olarak) Kusra bakmayın sayı okadar yüksek ki sanki ben yanlış anlıyor gibi hissediyorum.

Edit: kusra bakmayın çok soru soruyorum ama bu sistem aselsan gibi tv si çok düşük fakat sürekli bedelsiz veren şirketleri yok mu sayıyor?
 Alıntı Originally Posted by Cengizak Yazıyı Oku
Drizm hocam kafamdaki tüm soru işaretlerini giderdiniz. İşin felsefesi ancak bukadar güzel açıklanabilirdi. Hemen programı alıp olaya giriş yapıyorum. İnş program iostada çalışıyordur saygılar
Daha önce de yazmıştım: sayın Cengizak 8 SAAT İÇİNDE kafasındakileri netleştirerek bir yatırımcı oldu.

Ben topiği aslında "çok bilenler"den ziyade "yeni başlayanlar", kendi portföyünü temel+teknik yönlendirebilenlerden ziyade çocuğunun geleceği için yaptığı tasarruflarını borsada değerlendirmeye çalışırken kendi tasarruflarını altında, dolarda vb. tutanlar için bir fikir vermesi amacıyla başlattım. En basit uygulama yöntemini anlattım.

Amacım insanların kendi yatırımlarını kimseye muhtaç olmadan, haber izlemeden, günde 6 saatlerini fiyat izleyerek geçirmeden de yönetebileceklerini; şimdiye kadar çok karmaşık hale getirilmiş temel analizin çok basit bir şekilde de yapılabileceğini göstermekti. Sadece 3 ayda 1 kez 75 lira vererek ve 30 dk ayırarak bu işin nasıl yapılabileceğini gösterdim.

Ben "eğer uygulayacaksanız eski bilgilerinizi, tecrübelerinizi unutun ve bu yöntemi nota not uygulayın" diyemem ki. Eğer siz temel analizinize güveniyorsanız mesela portföyünüzü 10 hisse olarak seçtirip, 5 hisseye indirmek için diğer kriterlerinizden yararlanabilirsiniz; ama daha da önemlisi programda önem verdiğiniz diğer kriterleri hatta eğer kendinize güveniyorsanız teknik analizi de dahil ederek kendi formülünüzü oluşturup geçmiş getirilerine bakarsınız; aklınıza yatıyorsa onu ya da daha da geliştirip bir başkasını kullanırsınız. ya da bir şirket zarar ediyorsa formül gösterdi diye alacaksınız demek değil. Elinizi tutan yok.

Getiriler tüm dezavantajlara rağmen halen çok yüksek. Zaten kimsenin ilk milyonunu kazandıktan sonra bu parayı sistemde bırakacağını düşünmüyorum.

Zaten hiç bilmeyerek başlayan birisi de birkaç alımdan sonra hisseler hakkında kendi "hislerini" geliştirecektir.

NOt : bu satırları sayın burdur15 in gönderileri için yazdım ama sayın qurmanın çalışmasının arada kaynamasını da istemedim.