Daha önce de yazmıştım: sayın Cengizak 8 SAAT İÇİNDE kafasındakileri netleştirerek bir yatırımcı oldu.
Ben topiği aslında "çok bilenler"den ziyade "yeni başlayanlar", kendi portföyünü temel+teknik yönlendirebilenlerden ziyade çocuğunun geleceği için yaptığı tasarruflarını borsada değerlendirmeye çalışırken kendi tasarruflarını altında, dolarda vb. tutanlar için bir fikir vermesi amacıyla başlattım. En basit uygulama yöntemini anlattım.
Amacım insanların kendi yatırımlarını kimseye muhtaç olmadan, haber izlemeden, günde 6 saatlerini fiyat izleyerek geçirmeden de yönetebileceklerini; şimdiye kadar çok karmaşık hale getirilmiş temel analizin çok basit bir şekilde de yapılabileceğini göstermekti. Sadece 3 ayda 1 kez 75 lira vererek ve 30 dk ayırarak bu işin nasıl yapılabileceğini gösterdim.
Ben "eğer uygulayacaksanız eski bilgilerinizi, tecrübelerinizi unutun ve bu yöntemi nota not uygulayın" diyemem ki. Eğer siz temel analizinize güveniyorsanız mesela portföyünüzü 10 hisse olarak seçtirip, 5 hisseye indirmek için diğer kriterlerinizden yararlanabilirsiniz; ama daha da önemlisi programda önem verdiğiniz diğer kriterleri hatta eğer kendinize güveniyorsanız teknik analizi de dahil ederek kendi formülünüzü oluşturup geçmiş getirilerine bakarsınız; aklınıza yatıyorsa onu ya da daha da geliştirip bir başkasını kullanırsınız. ya da bir şirket zarar ediyorsa formül gösterdi diye alacaksınız demek değil. Elinizi tutan yok.
Getiriler tüm dezavantajlara rağmen halen çok yüksek. Zaten kimsenin ilk milyonunu kazandıktan sonra bu parayı sistemde bırakacağını düşünmüyorum.
Zaten hiç bilmeyerek başlayan birisi de birkaç alımdan sonra hisseler hakkında kendi "hislerini" geliştirecektir.
NOt : bu satırları sayın burdur15 in gönderileri için yazdım ama sayın qurmanın çalışmasının arada kaynamasını da istemedim.

saygılar
Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri