Originally Posted by
TomBombadillo
TV>9 olunca %574
TV>1 olunca %558
ilginç bir sonuç cıktı getiri niye farklı değil.
TV büykse 1 den deyince en yüksek tvlerı alıyor galıba
seçtiği portfoy hısselerı cogunlugu aynı sanırım.
küçüktürle denemek lazım. :D
tamam yapmaya bılırsın senı yoruyorum.
sunu anlamak istiyorum tv kriteri bir fark yaratıyorsa. bu kriterin büyük olması daha iyi etki küçük olması daha kötü etki yaratması gerekiyor. diyebilirmiyiz ?
bir kriterin doğrulugunu ve etkisi ölçmek istiyorsak paralel sonuçlar bulmamız lazım.
mesela kriterlere net kar %1 ve %10 arasında olanlar dediğimde getiri %100 ise net karı %10 % 20 arasında olanlar dediğimde getirinin %150 cıkması lazım %20 ile %30 araındakıler dediğimde %200 cıkmalı kı paralel bir sonuca ulasalım ve gerçekten bu sonucun performansı etkıledıgı kanısına varalım.
busebeple bende TV de bunu yapmaya calıstım. TV koyuldugunda getiri anormal güzel cıkıyor. o halde TV nın yuksek veya küçük olması bır fark yaratmalı ki evet bu kriter önemli bir değişiklik yarattıgını bılelım.
TV > 1 den deyince zaten en yüksek olanları alıyor yine TV> 9 dan dediğimizde en yüksekler 10 11 12 filansa yine aynı hisseleri alıyor.
Dersekki.
TV < 9 dan TV < 1 den sonuc ne cıkacak önemli.
bir duurm daha var. tespit ettiğim.
Test 2
F/K<13
diğer kriterler aynı
%254
Test 3
TV>2
F/K<13
sıralama TV
getiri:%426
yani neredeyse 2 kat getiriyi arttırmış tv f/k sı 13 den kucuk olanları alıp satsa %254 elde eden bır formul bunların arasında tv ye bakarsak getiriyi 2 ye katlıyor.
getiriyi bu denle arttırabılen bır formul nasıl ilgi çekmedi acaba birşeyler var çözemediğimiz.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri